Claudiu Dumbraveanu si Florin Gugu, acuzati de DNA de luare de mita in dosarul de coruptie ANRE-ENEL, au fost achitati in prima instanta

de CP     HotNews.ro
Vineri, 3 iulie 2015, 14:07 Dosare Anticoruptie


Tribunalul Bucuresti a dispus pe 2 iunie 2015 achitarea inculpatilor din dosarul de coruptie ANRE-ENEL: Claudiu Dumbraveanu, fost vicepresedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare (ANRE), Florin Gugu, director in cadrul ENEL si Gheorghe Ciubotaru, asociat la SC Electro-Alfa International SRL. Decizia fiind in prima instanta, urmeaza recursul la Curtea de Apel. Reamintim ca in august 2014, procurorii DNA au dispus trimiterea celor trei in judecata, Dumbraveanu fiind acuzat pentru luare de mita, Gugu pentru dare de mita, iar Ciubotaru pentru complicitate la luare de mita.
DNA i-a retinut in luna iunie 2014 pe cei trei, fiind acuzati ca ar fi distorsionat mecanismul de formare a pretului final al facturilor platite de consumatori.

Potrivit procurorilor DNA, in cursul anului 2013, Claudiu Sorin Dumbraveanu ar fi pretins si obtinut de la inculpatul Florin Gugu, in baza unei intelegeri anterioare, foloase necuvenite pentru SC Electro-Alfa, al carei asociat este inculpatul Gheorghe Ciubotaru. Foloasele necuvenite ar fi constat in atribuirea a doua contracte de executie lucrari in valoare totala de 407.199,10 lei, in schimbul indeplinirii unor acte contrare indatoririlor sale de serviciu, respectiv efectuarea la 21 iunie 2013, 02 si 03 octombrie 2013 a unor interventii, in virtutea functiei, pentru avantajarea intereselor ENEL, si anume:
  • micsorarea procentului de reducere a tarifelor de la -6% la -1,3%;
  • majorarea unui spor de eficienta de la 25% la 50%;
  • informarea ENEL despre faptul ca un control nu avea la baza o reclamatie, ci era in programul anual de control.
In aceeasi perioada, in baza unei intelegeri anterioare, inculpatul Florin Gugu ar fi promis si dat inculpatului Claudiu Sorin Dumbraveanu, foloase necuvenite pentru SC SC Electro-Alfa International SRL, al carei asociat este inculpatul Gheorghe Ciubotaru, constand in atribuirea celor doua contracte de executie lucrari, in schimbul indeplinirii de catre Claudiu Sorin Dumbraveanu a unor acte contrare indatoririlor sale de serviciu, mentionate mai sus.
Inculpatul Gheorghe Ciubotaru, in cursul anului 2013, in intelegere cu inculpatul Claudiu Sorin Dumbraveanu, l-ar fi ajutat pe acesta sa primeasca foloase necuvenite, de la inculpatul Florin Gugu, prin acceptul de atribuire catre SC SC Electro-Alfa International SRL a celor doua contracte de executie lucrari in valoare totala de 407.199,10 lei, in schimbul indeplinirii de catre Claudiu Sorin Dumbraveanu a unor acte contrare indatoririlor sale de serviciu.

Pentru mai multe amanunte vezi Stenograme Dosarul de coruptie ANRE-ENEL: Vicepresedintele ANRE, un director ENEL si un asociat al firmei Electro-Alfa au fost trimisi in judecata






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1713 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by