Sebastian Ghita are voie sa isi exercite functia de deputat si poate parasi Ploiestiul - Inalta Curte a respins interdictiile impuse de DNA

de I.R.     HotNews.ro
Vineri, 3 iulie 2015, 11:50 Dosare Anticoruptie


Sebastian Ghita, la DNA Ploiesti
Foto: Agerpres
Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis vineri sa modifice controlul judiciar in cazul deputatului independent Sebastian Ghita, astfel ca acesta poate sa isi exercite functia de deputat si poate sa se deplaseze pe teritoriul Romaniei. Decizia este definitiva.

In 24 iunie, DNA a informat ca procurorii au dispus fata de Sebastian Ghita, cercetat in dosarul lui Iulian Hertanu, cumnatul premierului, modificarea conditiilor controlului judiciar, avand printre obligatiile suplimentare sa nu desfasoare activitate in calitatea de deputat si sa nu paraseasca localitatea Ploiesti.

Acestora li se adauga obligatiile anterioare, respectiv: sa se prezinte la DNA Ploiesti ori de cate ori este chemat, sa informeze de indata cu privire la schimbarea locuintei, sa se prezinte la Inspectoratul Judetean de Politie Prahova - Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere sau ori de cate ori este chemat, sa nu se apropie de persoanele mentionate in ordonanta procurorilor si sa nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale, sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme.

DNA preciza ca masura controlului judiciar cu noile obligatii se aplica incepand din 24 iunie pana la 14 august, cand expira durata masurii.

Obligatiile suplimentare din continutul masurii de control judiciar au fost determinate de extinderea actiunii penale fata de Sebastian Ghita pentru trafic de influenta, complicitate la schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, spalare de bani, in forma continuata, evaziune fiscala, in forma continuata, coruperea alegatorilor si efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, in forma continuata.

Aceste noi infractiuni se adauga celei initial retinute in sarcina inculpatului, respectiv cea de sprijinire a unui grup infractional organizat.

De asemenea, magistratii au decis amanarea deciziei in ceea ce priveste contestatia formulata de Ghita fata de extinderea masurii sechestrului asigurator pe bunurile sale, transmite Agerpres.

Potrivit ICCJ, pronuntarea in dosar va avea loc la data de 13 iulie.

Procurorii DNA Ploiesti au dispus, pe 24 iunie, luarea masurii asiguratorii constand in indisponibilizarea prin instituirea sechestrului asupra sumelor existente, precum si poprirea celor ce urmeaza a fi incasate in conturile apartinand unui numar de 51 de societati comerciale, care ar fi controlate de deputatul Sebastian Ghita.

Sechestrul se aplica pana la concurenta sumei de 129.343.768 lei, cu exceptia fondurilor alocate platii salariilor angajatilor si celor destinate achitarii datoriilor catre bugetele publice.

Ar fi vorba de societatile: SC Asesoft International SA, SC Asesoft Com SRL, SC Asesoft Distribution SA, SC Asesoft Net SRL (actual SC Shopmania Net SRL), SC Asesoft Smart SRL, SC Asesoft Service SRL, SC Asesoft Tehnologies SRL, SC Asesoft Web SRL, SC Asesoft World Wide SRL, Asociatia Sportiva Basket Club Asesoft, Asociatia Sportiva Baschet Club Ploiesti, SC Access Net International SRL, SC Alfa Trade SRL, SC Alpedor SRL, SC A&S World Travel SRL, SC Coneco Serv SRL, SC DNS Birotica SRL, SC Domeniile Viticole SRL, SC Edel Weiss SA, SC Federal Media Partener SRL, SC Foto Tehnologies SRL, SC Glar Construct SRL, SC Idilis SRL, SC Infratel Net SRL, SC IT Infocons Services SRL, SC Master Software Info SRL, SC Media Fantasy Solution SRL, SC Mediata Consulting SRL, SC Merconsult Team SRL, SC Muntenia Furnizare SRL, SC Network One Distribution SRL, SC Nxtel Solutions SRL, SC Ploiesti Import Export SRL, SC Podgoriile Tohani SRL, SC Q Net International SRL, SC Ridzone Computers SRL, SC Rotherfield Properties Romania SRL, SC RTV Satellite Net SRL, SC Senior Consulting Group SRL, SC Sport Arena SRL, SC Star Soft SRL, SC Studio Harry SRL, SC Sungard System SRL (fosta Softbit Service SRL), SC Sunsmart Integrare IT SRL, SC Teamnet International SA, SC Tohani SA, SC TVMP SRL, SC Viewpedia Soft SRL, SC Xor IT Systems SRL (SC Expert One Research), SC 1 K Telecom SRL, SC 360 Revolution SRL.

Procurorii DNA au dispus luarea masurii asiguratorii constand in indisponibilizarea prin instituirea sechestrului asupra bunurilor mobile, bunurilor imobile, actiunilor si partilor sociale detinute, sumelor existente in conturile bancare, precum si poprirea sumelor ce urmeaza a fi incasate in conturile apartinand lui Sebastian Ghita, fara limita de suma, in vederea asigurarii confiscarii speciale si confiscarii extinse.

De asemenea, anchetatorii ar fi luat masuri asiguratorii constand in indisponibilizarea prin instituirea sechestrului asupra actiunilor si partilor sociale detinute, sumelor existente in conturile bancare, precum si poprirea sumelor ce urmeaza a fi incasate in conturile apartinand unui numar de 24 persoane fizice pana la concurenta sumei de 129.343.768 lei, cu exceptia a 2/3 din drepturile primite cu titlu de salariu: Cristian Anastasescu, Gabriel Marian Anghel, Daniel Iulian Budulus, Sorin Adrian Chirila, Razvan Ionut Chirila, Mariana Meri Dimulescu, Alexandru Ghita, Maria Ghita, Sebastian Ghita, Alexandru Iacobescu, Vlad Dumitru Iacobescu, Alina Daniela Iordachescu, Ionut Alexandru Iordachescu, Valentin Neacsu, Radu Bogdan Nedelcu, Valentin Gabriel Nitu, Bogdan Padiu, Cristian Sandulescu, Adina Liliana Stan, Gheorghe Mihail Stan, Marius Laurentiu Stan, Iulian Gabriel Stanciu, Ion Ovidiu Trascu, Ovidiu Romulus Valeanu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4620 vizualizari

  • +13 (13 voturi)    
    Wth? (Vineri, 3 iulie 2015, 12:10)

    sile [anonim]

    Poate vrei sa spuneti "interdictiile impuse de tribunal". Ca DNA-ul nu restrange drepturi. DNA propune restrangeri de drepturi si argumenteaza.
    • +6 (12 voturi)    
      nici actul de justitie (Vineri, 3 iulie 2015, 12:38)

      tepesvoda [anonim] i-a raspuns lui sile

      Corect si nici jusititie nu face DNA-ul.Actul de jusititie il realizeza numai instantele judecatoresti. A da declaratii la DNA nu e justitie. Iar urmariea penala deschisa de DNA nu e si sentinta si nici nu esti deja vinovat.
    • +4 (4 voturi)    
      Raspuns specialistului in dr. procesual penal (Vineri, 3 iulie 2015, 13:33)

      virgilius [anonim] i-a raspuns lui sile

      Nu. E corect ce scrie in articol. Procurorul, in tot cursul urmaririi penale, judecatorul de drepturi si libertati, cel de camera preliminara si instanta de judecata pot impune controlul judiciar unui inculpat. Daca controlul judiciar a fost impus de catre procuror, masura poate fi contestata la judecator. Cu un minim efort de citire, nu v-ati mai fi dat cunoscator. In Romania, TOATA LUMEA SE PRICEPE LA DREPT.

      SECŢIUNEA a 3-a
      Controlul judiciar

      ART. 211
      Condiţii generale
      (1) În cursul urmăririi penale, procurorul poate dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpat, dacă această măsură preventivă este necesară pentru realizarea scopului prevăzut la art. 202 alin. (1).
      (2) Judecătorul de cameră preliminară, în procedura de cameră preliminară, sau instanţa de judecată, în cursul judecăţii, poate dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpat, dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute la alin. (1).

      ART. 212
      Luarea măsurii controlului judiciar de către procuror
      (1) Procurorul dispune citarea inculpatului aflat în stare de libertate sau aducerea inculpatului aflat în stare de reţinere.
      (2) Inculpatului prezent i se aduc la cunoştinţă, de îndată, în limba pe care o înţelege, infracţiunea de care este suspectat şi motivele luării măsurii controlului judiciar.
      (3) Măsura controlului judiciar poate fi luată numai după audierea inculpatului, în prezenţa avocatului ales ori numit din oficiu. Dispoziţiile art. 209 alin. (6) - (9) se aplică în mod corespunzător.
      (4) Procurorul dispune luarea măsurii controlului judiciar prin ordonanţă motivată, care se comunică inculpatului.

      ART. 213
      Calea de atac împotriva măsurii controlului judiciar dispuse de procuror
      (1) Împotriva ordonanţei procurorului prin care s-a luat măsura controlului judiciar, în termen de 48 de ore de la comunicare, inculpatul poate face plângere la judecătorul de drepturi şi libertăţi de la instanţa căreia i-ar reveni competenţa s
      • -3 (3 voturi)    
        Si unde a gresit dnul.Sile ? (Vineri, 3 iulie 2015, 16:13)

        deval [utilizator] i-a raspuns lui virgilius

        Mai bine ne intrebam unde sunt probele alea care arata ca procurorul e un nenorocit care vrea sa-l distruga?! Eu zic ca DNA trebuie sa-l oblige in instanta sa le prezinte si sa-i ceara despagubire daca nu le are sau nu le-a confectionat corespunzator !!!!
    • +2 (8 voturi)    
      control judiciar (Vineri, 3 iulie 2015, 13:53)

      florian [anonim] i-a raspuns lui sile

      scuze,nu ai dreptate
      in acest caz DNA-ul hotarase in mod aberant ca nu isi mai poate indeplini functia de deputat
      retine,nu era o propunere,era o HOTARARE ce a fost azi modificata
      bdw,nu sunt vreun fan al acestui inavutit hoteste,doar am constatat o anomalie crunta si periculoasa in cazul acestuia
      • 0 (4 voturi)    
        olele, ce vigilent sunteti !!! (Vineri, 3 iulie 2015, 16:08)

        deval [utilizator] i-a raspuns lui florian

        Numai ca DNA nu emite hotarari si orice restrictii propuse sunt confirmate sau nu de judecatori in functie de argumentatia depusa de ei la dosar. Ma omor dupa cetatenii onesti ca dvs care sufera de sindromul Stockholm (simpatie a praduitului fata de praduitor) care ofteaza pentru suspectii de coruptie ca si cum acestia ar fi suspecti de inteligenta, care ii voteaza chiar si cand sunt in puscarie ..,...Imi dau deama ce lovitura grea pentru democratie a fost ca ghita (care oricum are 27%prezenta in parlament) nu a fost prezent in ultima saptamana dar mai ales risca sa lipseasca de acolo in vacanta parlamentara ...
  • +3 (3 voturi)    
    E bine asa... (Vineri, 3 iulie 2015, 14:42)

    triciupa [utilizator]

    ... GIO ii simtea lipsa...
  • +3 (3 voturi)    
    SO WHAT (Vineri, 3 iulie 2015, 14:42)

    Bokila [utilizator]

    La Ploiesti sau la Tecuci....tot puscaria il asteapta si acuzatiile sunt abia la inceput
  • +2 (4 voturi)    
    Ghitza "munceste " inca liber ?! (Vineri, 3 iulie 2015, 15:18)

    Plagarus [utilizator]

    Se amana asomarea lui nea Ghitza ?
    Haramul lui Viorel ni i se mai poate aplica l'u Ghitza !
  • +4 (8 voturi)    
    Deci un posibil borfas face legi? (Vineri, 3 iulie 2015, 15:36)

    Haskal [utilizator]

    in Parlament?
    • -1 (3 voturi)    
      Nu,un borfas de procuror (Sâmbătă, 4 iulie 2015, 9:12)

      xrogo [utilizator] i-a raspuns lui Haskal

      i-a interzis unui ales sa-si exercite demnitatea de deputat,apoi a venit o instanta si i-a anulat borfasului hotararea,dar borfasul ramane borfas!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by