Irina Socol, condamnata la trei ani si sase luni cu executare

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 2 iulie 2015, 14:56 Dosare Anticoruptie


Irina Socol
Foto: Agerpres
Presedinta SIVECO Romania, Irina Socol, a fost condamnata joi la trei ani si jumatate de inchisoare cu executare pentru evaziune fiscala, a decis Tribunalul Bucuresti, potrivit Agerpres.

Decizia nu este definitiva si poate fi contestata.

Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti sustin ca reprezentantii companiei Siveco Romania au creat un circuit infractional format din peste 50 de societati comerciale, prin care ar fi fost evidentiate tranzactii fictive derulate in perioada 2009-2013, in valoare de aproximativ 10 milioane de euro.

Din cercetari a reiesit ca in contabilitatea producatorului de softuri ar fi fost inregistrate achizitii fictive de servicii reprezentand crearea unor programe informatice care in realitate nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu peste trei milioane de euro.

Astfel, anchetatorii sustin ca Siveco a incheiat achizitii fictive de servicii de la firme care aveau ca administratori cetateni de etnie roma din satul Sintesti, Ilfov, persoane care se ocupau cu colectarea de fier vechi.

'Astfel, de la Eurovip, Siveco Romania a achizitionat, in cursul anului 2009, servicii in valoare de 2.500.718 lei, plus TVA, in cuantum de 475.137 lei. Societatea Eurovip a avut ca asociat si administrator pe Valentina Mihai Gogu, persoana de etnie roma, in varsta de 49 ani, care locuieste in satul Sintesti, Ilfov, si care nu stie sa scrie si sa citeasca. Toti banii care au fost incasati de Eurovip de la Siveco Romania au fost retrasi in numerar pe baza unor borderouri de achizitie fier vechi de la persoane fizice. Practic, societatea Eurovip achizitiona fier vechi, dar vindea programe informatice', se arata in documentele de la dosar.

Irina Socol a fondat la inceputul anilor '90 compania Siveco Romania, care este in prezent cel mai mare producator local de soft, cu afaceri totale de 65 de milioane de euro in anul 2013






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























9597 vizualizari

  • +13 (13 voturi)    
    toti angajatii firmei ii ureaza la multi ani (Joi, 2 iulie 2015, 15:12)

    un angajat [anonim]

    cu executare :)
  • +12 (12 voturi)    
    Haha (Joi, 2 iulie 2015, 15:17)

    _CK_ [utilizator]

    Oooops ? :-)) Asa se intampla cand te crezi zmeu si faci nasoale crezand ca ai spatele asigurat de politicieni borfasi. Iata ca politicienii nu mai pot controla justitia. Si iata ca infractorii sunt gasiti pentru faptele lor si sunt trimisi acolo unde le este locul.

    Mai nou, Siveco se lauda ca cei mai multi bani vin din contracte externe, cu parteneri externi. Ei nu mai "fura" de la statul roman.

    Tare curios as fi sa vad cum au fost obtinute contractele respective. Oare ce mite au primit reprezentatii ministerelor de educatie din acele tari partenere ? Sa nu credeti ca doar politicienii romani sunt corupti. Dar referitor la contractele cu vamile? Oare DNA-ul acelor tari lucreaza la fel de eficient ca cel de aici ? Asa ar fi frumos.
  • +10 (14 voturi)    
    Ce sa mai comentam (Joi, 2 iulie 2015, 15:54)

    luptator_din_munti [utilizator]

    Toata lumea doreste aplicarea legilor cu o singura exceptie. In cazul lor! A se vedea cazul programatorilor care vin la serviciu 8 ore pe zi, au un singur loc de munca, lucreaza in sediul angajatorului, folosind echipamentele angajatorului si masina de serviciu a angajatorului cu care pleaca inclusiv in concediu, dar ei sunt PFA. Altfel ei ameninta ca pleaca in Belgia sau la Londra iar noi o sa murim de foame. Pai nu plecati? Apropo, lucrez in industria IT, cu carte de munca, de peste 10 ani.
  • +12 (12 voturi)    
    Vreau si eu... (Joi, 2 iulie 2015, 15:54)

    Alex [anonim]

    ... 3 ani si 6 luni cu executare dupa ce scot cateva sute de mii (hai sa nu ma lacomesc la milioane) de euro cu sacosa in combinatie cu tiganii din Sintesti si sa raman cu averea - ca din cate stiu confiscarea extinsa se aplica pentru fapte de dupa 2012, ori d-na printzesa (ca la Sintesti) din poza a fost condamnata pentru fapte din 2009...

    Condamnari de ochii lumii baieti... nu mai prostiti pe nimeni... intr-un an juma' iese pe buna purtare sau scrie vreo carte de programare in VBA si iese si mai repede...
    • -1 (5 voturi)    
      Greseti mai Alex (Joi, 2 iulie 2015, 18:27)

      Irina Socol [anonim] i-a raspuns lui Alex

      Eu am recunoscut faptele si am platit prejudiciul ce mi se imputa, adica 30 milioane RON, si am si facut doua mici denunturi la DNA care mai treneaza. Ia ghiceste tu cine sunt profitorii inca nepedepsiti, adica actionari reali la Siveco Netherlands BV (Olanda) 42,7365%, si Siveco International SA 32,9167%, ca eu am numai 11,1168%
  • +8 (8 voturi)    
    abject (Joi, 2 iulie 2015, 16:06)

    alegzandru [utilizator]

    Ca o asa firma mare de software, puteau incerca ceva care sa sune mai plauzibil, ce au facut ITistii astia e abject, tine de mafia tiganeasca nu de o firma aparent respectabila.

    Este genul de activitate financiara oneroasa de care societatea se va curata in mare masura datorita interventiei ANAF si DNA, indiferent cate bete in roate li se vor mai pune acestor institutii. Coruptia va ramane, evaziune se va face in continuare, dar felul socant in care unii se asundeau de la plata taxelor (auzi tu, comert software - fier vechi prin firme cu administratori analfabeti), returnarile alea uriase si urias de ilegale de TVA specifice anilor capitalismului salbatic din Romania... vreau sa cred ca toate astea tin de trecutul incetosat al natiei asteia.
  • +3 (3 voturi)    
    Abonament la POSDRU-uri (Joi, 2 iulie 2015, 17:51)

    Maniu [utilizator]

    sa se ia la puricat. Si cu cati negrisori s-a lucrat si ce porcarii s-au executat.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by