UPDATE: Dan Motreanu (PNL), vicepresedinte al Camerei Deputatilor, urmarit pentru spalare de bani

de G.S.     HotNews.ro
Joi, 2 iulie 2015, 10:08 Dosare Anticoruptie


Dan Motreanu
Foto: Camera Deputatilor
Vicepresedintele Camerei Deputatilor Dan Motreanu s-a prezentat joi la Directia Nationala Anticoruptie, fiind citat de procurori intr-un dosar de coruptie. Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, prim-vicepresedintele PNL a fost chemat la DNA in dosarul in care este urmarit penal George Scutaru, fost consilier prezidential, pentru complicitate la luare de mita si spalare de bani. 

Vicepresedintele Camerei Deputatilor Dan Motreanu s-a prezentat joi la Directia Nationala Anticoruptie, fiind citat de procurori intr-un dosar de coruptie. DNA a anuntat oficial ca Dan Motreanu e urmarit penal pentru spalare de bani si folosirea influentei si autoritatii conferite de functia de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul a unui folos necuvenit. Procurorii sustin ca Motreanu ar fi primit de la Cristinel Bigiu, fost sef al CJ Buzau, 250.000 de euro pentru finantarea ilegala a campaniei electorale a PNL din Buzau.

Comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de MOTREANU DAN ȘTEFAN, deputat și membru cu funcție de conducere într-un partid (la data faptelor și în prezent) în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de:

- folosirea influenței și autorității conferite de funcția de conducere într-un partid politic, în scopul obținerii pentru altul a unui folos necuvenit
- spălarea banilor

În ordonanța de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2008, o persoană cu funcție de conducere în administrația locală – denunțător în prezenta cauză - a pretins și primit de la o altă persoană suma de aproximativ 1 milion euro, cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acestuia din urmă în demersurile de punere în posesie cu suprafețe de teren aflate pe raza municipiului Buzău.

Din banii primiți, aproximativ 700.000 euro, conform unei înțelegeri anterioare, persoana denunțătoare i-a dat lui Scutaru George-Adrian, la data faptelor deputat și membru cu funcție de conducere într-un partid (inculpat în prezenta cauză) suma de 170.000 euro, iar suma de 250.000 euro i-a fost remisă lui Motreanu Dan Ștefan, ambele sume fiind date în același scop, respectiv pentru finanțarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale și generale) a candidaților partidului din care fac parte cele două persoane ultim menționate.
Există date că proveniența și modul în care s-au obținut banii erau cunoscute exact de cei doi beneficiari ai sumelor de bani.

Suspectului MOTREANU DAN ȘTEFAN i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În dosar se efectuează acte de urmărire penale și față de alte persoane.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3641 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    cad pe capete penalii din politica romaneasca! (Joi, 2 iulie 2015, 10:15)

    lili [anonim]

    Inca unul!!
    Succes DNA, la puscarie cu hotii astia!!
  • +3 (3 voturi)    
    Deputat? (Joi, 2 iulie 2015, 10:30)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Deputat = hot sau complice la furt. Cand se vor lamuri romanii ca au votat doar penali, corupti sau hoti? Orice parlamentar onest nu ar accepta sa fie complice la jaful national.
  • +3 (3 voturi)    
    Ce puscarie esti !.... (Joi, 2 iulie 2015, 11:13)

    8736 [utilizator]

    .... vorba lui Gica Craioveanu din reclama tv.. PNL-ule, ce oferta politica ai pentru viitoarele alegeri? Niste penali mai " altfel" ? Singuri nu puteti sa va faceti curatenie in ograda ? Sunteti jalnici !
  • +1 (1 vot)    
    Văleuuu!!! (Joi, 2 iulie 2015, 13:53)

    VW_Bora [utilizator]

    Sunt terminat! Mă ia la DNA, ajung şi eu la brutărie! Tocmai mi-am scos pantalonii din maşina de spălat şi am găsit nişte bancnote uitate în buzunar :-)))

    P.S. O reţetă de cornuleţe cu gem, cineva?! :-)


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by