DNA a pornit actiunea penala fata de Gheorghe Chivorchian in dosarul privind finantarea cu peste un milion de euro a echipei Poli Timisoara

de G.S.     HotNews.ro
Sâmbătă, 27 iunie 2015, 14:09 Dosare Anticoruptie


Gheorghe Chivorchian
Foto: Agerpres
DNA Timisoara a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Gheorghe Chivorchian, fost director executiv al Poli Timisoara, in prezent secretar general al FRF, pentru abuz in serviciu si fals in inscrisuri, informeaza un comunicat al Directiei.

Potrivit procurorilor, in cursul anului 2008, angajati din cadrul Consiliului Judetean Timis, cu stiinta, au intreprins demersurile necesare, pentru alocare unor sume de bani in vederea sustinerii echipei de fotbal ce apartinea S.C. Politehnica 1921 Stiinta Timisoara & Invest S.A.

"Concret, acestia au avizat, cu incalcarea dispozitiilor legale, o hotarare a Consiliului Judetean Timis si au semnat un protocol de colaborare pentru realizarea unui proiect de ridicare a nivelului performantei sportive si asigurarea conditiilor de accedere si participare a echipei la competitiile de club UEFA", afirma DNA.

Astfel, iIn baza acestor documente, cu incalcarea dispozitiilor legale, ar fi fost acordate societatii comerciale mai sus mentionate, care la acel moment inregistra restante la plata obligatiilor catre bugetul de stat si catre finantatorul Consiliul Judetean Timis, mai multe sume de bani totalizand peste 1.000.000 euro, suma ce constituie prejudiciu adus bugetului Consiliului Judetean Timis.

"Din probele existente la dosarul cauzei a rezultat faptul ca, dupa aprobarea finantarii, in scopul intocmirii si efectuarii inregistrarilor financiar contabile de catre angajatii Consiliul Judetean Timis a sumelor de bani virate catre firma respectiva, inculpatul Chivorchian Haic Gheorghe, pentru a sprijini activitatea infractionala a angajatilor respectivi, a prezentat si depus documente false din care rezulta ca sumele de bani acordate au fost utilizate pentru achitarea drepturilor de natura salariala sau asimilata veniturilor catre jucatorii de fotbal legitimati la clubul de fotbal respectiv", se sustine in comunicatul DNA.

In realitate acesti bani au fost utilizati de catre firma respectiva in alte scopuri, respectiv pentru plata datoriilor si penalitatilor anterioare aferente acestor datorii rezultate din contractele de inchiriere si intretinere a stadionului "Dan Paltinisanu" aflat in proprietatea Consiliului Judetean Timis si inchiriat echipei de fotbal, precum si pentru plata datoriilor fiscale stabilite in sarcina clubului de fotbal rezultate din executari silite efectuate de organele fiscale ale Ministerului Finantelor Publice, mai spun procurorii.

Gheorghe Chivorchian a fost audiat in aceasta dimineata la DNA Timisoara, in dosarul finantarii ilegale a echipei Poli Timisoara de catre Consiliul Judetean Timis, scrie publicatia locala renasterea.ro.

"Urmeaza sa mai venim si sa raspundem la intrebarile puse de domnul procuror. In opinia mea, atata timp cat consiliul judetean a aprobat si un prefect nu a atacat-o in contencios, mi s-a parut legala. Era un contract care, de fapt, stipula clauze foarte clare, in sensul performantelor sportive puteau sa fie premiate", a declarat Gheorghe Chivorchian la iesirea de la DNA, potrivit sursei citate.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1672 vizualizari

  • -1 (1 vot)    
    as vrea o stire (Sâmbătă, 27 iunie 2015, 20:33)

    NumaZic [utilizator]

    despre cum arestul la domiciuliu este neconstitutional, iar parlamentarii nu au facut nimic ca sa il puna in acord cu constitutia. Drept urmare, toti cei arestati la domiciliu vor fi eliberati (pe langa politicieni, probabil motivul pentru care parlamentul nu a schimbat nimic, este vorba si de niste violatori).
  • 0 (0 voturi)    
    Fara mir armeanul va fi "depus"langa elefant (Duminică, 28 iunie 2015, 6:38)

    Plagarus [utilizator]

    Iancu-i singur in celula ?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by