Solomon Wigler, consilierul lui Sorin Oprescu, trimis in judecata de DNA

de G.S.     HotNews.ro
Vineri, 26 iunie 2015, 13:29 Dosare Anticoruptie


Procurorii din cadrul DNA au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a lui Solomon Wigler, consilier personal al primarului Sorin Oprescu, pentru trafic de influenta in forma continuata (4 acte materiale), informeaza Directia.

Potrivit procurorilor, in perioada mai-iunie 2012 - mai 2015, Wigler Solmon, in calitate de consilier personal al primarului general al municipiului Bucuresti, a pretins, in mai multe randuri, suma de 230.000 euro si a primit, in mai multe transe, suma de 179.000 euro de la un o persoana (martor denuntator) pentru a interveni pe langa functionari din aparatul administrativ al primarului general al municipiului Bucuresti si consilieri din cadrul consiliului general al municipiului Bucuresti, lasand sa se creada ca are influenta asupra acestora, in vederea initierii si votarii unor proiecte de hotarare. 

Aceste hotarari vizau aprobarea unor planuri urbanistice zonale (PUZ) necesare edificarii a trei supermarket-uri pe raza municipiului Bucuresti si acceptarea unei donatii de catre Primaria municipiului Bucuresti, arata DNA.

Astfel, in perioada mentionata, Wigler a primit suma totala de 179.000 euro, in patru transe, respectiv inainte si dupa votarea hotararilor respective, acuza procurorii.

"In acelasi scop, la data de 28 mai 2015, denuntatorul s-a intalnit cu inculpatul Wigler Solomon in biroul acestuia din urma aflat in sediul Primariei municipiului Bucuresti, ocazie cu care acesta din urma l-a asigurat ca, in sedinta Consiliului general al municipiului Bucuresti din ziua respectiva, au fost aprobate atat proiectul de hotarare privind acceptarea donatiei aferenta unuia dintre proiecte, cat si PUZ - ul pentru unul dintre supermarket-uri", se arata intr-un comunicat DNA.

In acest context, Wigler Solomon a convenit cu martorul denuntator ca, in data de 3 iunie 2015, sa-i remita suma de 25.000 euro, urmand ca diferenta pana la 51.000 euro sa o aduca in saptamana 08-12 iunie 2015. La data de 03 iunie 2015, Wigler Solomon a fost surprins in flagrant de procurorii anticoruptie in timp ce primea suma de 25.000 euro in scopul mai sus mentionat, aminteste DNA.

Procurorii anticoruptie au dispus disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor fata de Solomon Wigler in legatura cu pretinderea si primirea sumei de 25.000 euro de la martorul denuntator, pe care l-a asigurat ca ar avea influenta asupra primarul general al municipiului Bucuresti, in vederea eliberarii unei autorizatii de construire necesare unei solutii de trafic (sens giratoriu), pentru doua supermarket-uri., precum si in legatura cu alte aspecte.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti, cu propunere de a se mentine masura arestului preventiv si masurile asiguratorii dispuse fata de inculpat.

In cauza procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii, mai transmite DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1305 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Sa traiti don primar (Vineri, 26 iunie 2015, 13:39)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Solomon sunt, tin un loc si pentru DVs la bulău? Va aștpet cu drag, șefu...
  • +2 (2 voturi)    
    Oprescu protejeaza manglitorii (Vineri, 26 iunie 2015, 13:59)

    Alina [anonim]

    Oprescu protejeaza toti manglitorii cotizanti, prin Wigler si Savoiu. La BIBLIOTECA METROPOLITANA, despre care presa a tot scris, gruparea mafiota (ANCA RAPEANU; OVIDIU DRAGULINESCU, GABRIELA CONSTANTINESCU) opereaza cu frenezie. Sub paravanul unor firme ale aceluiasi patron creeaza impresia existentei mai multor ofertanti. Sau angajeaza aparent mai multe firme, dar cu acelasi patron. Printre ultimile manarii, RAPEANU ii baga lui IULIAN CLISERU bani in buzunar pe doua cai: patronului, prin SC INDUSTRIAL GRUP 2001, si PFA-ului CLISERU, prin contract lunar de 2500 lei. Cu firma ROSERVOTECH cu sediul in satul Barcanesti si cu 0 salariati a incheiat contract de mentenanta lunara pentru 120 de aparate de aer conditionat. Mai sunt, dar toate la timpul lor. TRAIASCA SPAGA, doamna director ANCA RAPEANU !
  • +1 (1 vot)    
    Solomon (Vineri, 26 iunie 2015, 15:16)

    tudor74 [utilizator]

    Solomon dragule, nu are rost sa faci 10 ani de parnaie pt iti tii gura inchisa ! Ia-l langa tine in parnaie si pe Oprescu, poate o sa iei mai putin de 10 ani.
    Pe bune !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by