Cadru didactic de la Universitatea de Vest din Timisoara, prins in timp ce lua bani de la studenti

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 26 iunie 2015, 11:40 Dosare Anticoruptie


Un cadru didactic de la Universitatea de Vest din Timisoara, preparator de informatica la Facultatea de Matematica - Informatica, a fost prins in flagrant in timp ce lua 600 de lei de la studenti pentru a-i promova la examene, dupa ce inainte mai luase diferite sume de bani de la studenti, transmite Mediafax.

Potrivit unor surse judiciare, joi seara, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, alaturi de ofiteri de Politie de la DGA, l-au prins in flagrant pe Ovidiu Aritoni, preparator de informatica la Facultatea de Matematica - Informatica din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara (UVT) in timp ce lua bani de la studenti pentru a-i trece examenele.

Conform surselor citate, barbatul a luat suma de 600 de lei, dupa ce anterior mai luase diferite sume de bani de la studenti.

Acesta a fost retinut pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentat in fata judecatorilor de la Tribunalul Timis cu propunere de arestare preventiva.

Universitatea de Vest din Timisoara a transmis, vineri, un comunicat de presa prin care isi arata regretul pentru acest incident.

"Institutia regreta faptul ca un om nu a inteles ca Universitatea are toleranta zero fata de asemenea comportamente nedemne. In plus, apreciaza implicarea autoritatilor judiciare si se bucura sa ii aiba aproape in mentinerea unui mediu academic sanatos", se arata in comunicat.

De asemenea, in comunicat se mai arata ca UVT este una dintre cele mai mari universitati din vestul tarii, avand peste o mie de angajati, astfel ca fiecare angajat in parte raspunde pentru faptele sale.

"Universitatea este probabil cea mai mare institutie din vestul tarii, cu peste 1.000 de angajati si mai mult de 15.000 de studenti, insa responsabilitatea pentru actele respective ii apartin in totalitate persoanei in cauza, singurul care va suporta consecintele propriilor decizii. Asemenea fapte nu au ce cauta in mediul academic si vor fi eliminate de catre de comunitate, cu sprijinul partenerilor institutionali, "se mai arata in comunicat.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2742 vizualizari

  • -4 (4 voturi)    
    Buey (Vineri, 26 iunie 2015, 12:26)

    OrlyOpinions1 [anonim]

    Ce e chestia asta?
    Doar pentru ca rectorul UVT este redus mintal, asta nu inseamna ca trebuie sa va apucati acum sa va razbunati pe toti oamenii din UVT.
    Stim cum lucreza sistemul universitar, dar nu asa trebuie reformat.
    Si cineva sa ii explice si rectorului UVT, ca statul e complex si are multe preocupari si aspecte, si daca vrea sa reformeze invatamantul trebuie sa munceasca mai mult pentru asta, sa promoveze un proiect national si o strategie de dezvoltare, si nu sa vina cu argumente imbecile de genul: cheltuiti pe biserici in loc sa jucarii la copii, cheltuiti pe turism in loc sa jucarii la copii, cheltuiti pe autostrazi in loc sa jucarii la copii, etc in loc sa jucarii la copii.
    Statul trebuie sa se devolte si sa mentina echilibrul in mai multe planuri.
    • +3 (3 voturi)    
      ... (Vineri, 26 iunie 2015, 14:53)

      pathfinder [utilizator] i-a raspuns lui OrlyOpinions1

      Bre nea caisa, ala a luat mita.
      Cerea mita.
      Ce dracu' n-ai inteles?

      Daca nu-i ajungeau banii putea sa-si ia si a doua slujba.
      Asa ca altii, de exemplu...

      Da-i mai simplu sa-ti faci plinul la examene, n-asa?!?
      Zero efort, profit maxim...

      Ptiu!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by