Radu Mazare: Am sechestru pe apartament, pe masini, dar mai am bani cash. Nu ma plang, am din ce sa traiesc

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 25 iunie 2015, 17:50 Dosare Anticoruptie


Radu Mazare (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Fostul primar al Constantei Radu Mazare a declarat, joi, ca in perioada petrecuta in arest cel mai mult i-au lipsit sportul si marea si a povestit conditiile din arest, el spunand ca era foarte cald in celula si a facut o cerere de a scoate geamul, care a fost aprobata abia dupa o saptamana. El a mai declarat ca, desi i-a fost pus sechestru pe bunuri - apartament si masini -, nu ii va fi greu sa se descurce in continuare, intrucat mai are bani cash, dar are si prieteni, adaugand: "Doamne fereste, hai sa nu ma plang, am din ce sa traiesc". Radu Mazare a afirmat, joi, la Constanta, ca la Inalta Curte de Casatie si Justitie nu s-a mai intamplat sa fie doua complete de divergenta pe chestiuni de masuri preventive, intr-o perioada scurta de timp, asa cum a fost in cazul sau, potrivit Mediafax.

Radu Mazare a revenit, joi, la Constanta, dupa trei luni petrecute in arest preventiv, el prezentandu-se la sediul Politiei Judetene pentru a stabili programul controlului judiciar. Inainte de a intra in sediul Politiei, Mazare a declarat jurnalistilor ca abia asteapta sa mearga pe mare si probabil va face acest lucru in cursul zilei, adaugand ca i-a fost dor de mare in perioada petrecuta in arest.

"Discutand cu avocatii, si avocati vechi, mi-au spus ca asa ceva nu au intalnit de cand pledeaza la Inalta Curte in sensul in care pe o perioada de o luna si ceva la masuri preventive, discutam despre arest sau arest la domiciliu sau eliberare, sa fie doua complete de divergenta. Asta inseamna ca doua judecatoare nu s-au inteles, una dorind sa ma elibereze si a doua nu si atunci e nevoie sa intre si al treilea. La Inalta Curte unde sunt cei mai de sus magistrati din Romania, completul de divergenta este numai pe fond, pe chestiuni serioase, niciodata nu s-a intamplat lucrul asta. (...) Tot ceea ce s-a intamplat din momentul in care m-au arestat si pana acum toate declaratiile confirma lucrurile spuse de mine cand am fost eliberat prima oara. Asta cred ca este ceea ce le-a determinat pe judecatoare, aceleasi judecatoare care mi-au mentinut masuri de arestare, sa ma elibereze", a explicat fostul edil.

El a a mai spus ca, desi are sechestru pe bunuri, nu ii va fi greu sa se descurce in continuare, fiind mai dificil pentru alte persoane aflate in situatia lui care nu au din ce sa traiasca sau sa-si plateasca avocatii: "Am sechestru pe apartament, pe masinile cu care mai merg, dar mai am banii cash din care pot sa cheltuiesc si pot sa-mi platesc si avocatii. E rau pentru toti cei care intra si ajung in situatii din astea, tuturor li se pune sechestru si nu mai are nici familia din ce sa traiasca, nici avocatii din ce sa-i plateasca. Dar mai am prieteni, sa stii. Si nu, Doamne fereste, hai sa nu ma plang, am din ce sa traiesc", a spus Mazare.

  • Radu Mazare spune ca sportul si marea i-au lipsit cel mai mult in arest

"De-abia am venit de la Bucuresti direct la Politie. O sa merg pe la 5.00-6.00 sa vad cum e apa si o sa merg sa inot, sa scot caiacul, in orice caz in apa. La mare, pentru ca la mare visam. Am voie in toata Romania si in apele teritoriale. (¬) Marea e cea mai mare dragoste a mea", a afirmat Radu Mazare.

El a mai spus ca prima persoana pe care a sunat-o dupa ce a iesit din arest a fost mama sa: "Dupa ce am iesit, am sunat-o pe mama. A ramas fara glas, ea s-a gandit ca o sun... Este extraordinar de scump sa suni din arest, adica suni cu tarif international. Eu nu ma plang, dar sa vezi oameni care ca sa spuna trei cuvinte ii costa 2 euro, consumam o cartela de 10 euro pe zi si este ca si cum vorbesti in Germania sau Franta vorbind de la arest cu rudele, nu este normal", a afirmat fostul primar al Constantei.

Radu Mazare a povestit ca a fost impresionat de o scrisoare primita de la niste batrani, precizand ca au fost alaturi de el persoane care nu se astepta sa-i fie aproape, iar oamenii pe care i-a ajutat au disparut de langa el in aceasta perioada: "Vreau sa le multumesc pentru ca au fost extraordinari, bineinteles cei din familia mea, prietenii cu care am avut voie sa vorbesc si am primit si o scrisoare care m-a impresionat de la batranii de la Fair-Play (n.r. - o asociatie de protectie sociala), care mi-au transmis o scrisoare saptamana trecuta, chiar le povesteam si celor din celula, si care m-a emotionat foarte mult si era cu semnaturile lor. Le-am raspuns si am aflat ca scrisoarea mea au pus-o in rama. (...) Sunt anumite momente in viata cand sufletul si relatiile dintre oameni atunci se dovedesc alea care sunt adevarate. Adica sunt oameni de la care nu ma asteptam si au fost langa mine si altii la care ma asteptam sa fie langa mine si pe care i-am ajutat foarte mult in viata si au disparut", a afirmat Mazare.

El a spus ca in arest timpul trece foarte greu, dar ca atat gardienii, cat si colegii de celula s-au purtat impecabil. "In momentul in care stai acolo timpul trece extraordinar de greu. Te trezesti, la ora 9.00, deschide vizeta si spune ᅡCutarescu, la DNAᅡ. Tu habar nu ai nici in ce dosar esti chemat, nici daca avocatii ti-au fost anuntati, esti chemat la instanta fara sa stii, deci lipsa asta de informatii pe care o ai este terorizanta pentru ca te ia din pat si urla ca in 5 minute sa fii gata, nu e omeneste. Ca sa nu mai vorbesc despre conditii pentru ca le stiti cu totii. Spunea mama daca e normal sa fim opt oameni intr-o camera de 12 metri cu WC. I-am spus ca e bine pentru ca am vorbit cu o doamna, nu ii mai retin numele, si imi spunea ca WC-ul era pe hol, ca sa iesi din celula ai un intrerupator, apesi, se aprinde un bec afara si daca te baga cineva candva in seama. Oamenii au fost impecabili, gardienii si oamenii de acolo, impecabili, respectuosi", a declarat Mazare.

Mazare a povestit ca a lasat suflete chinuite in arest, politisti acuzati ca au luat mita 200 de lei sau persoane suspectate de evaziune fiscala. "Am lasat suflete chinuite, oameni chinuiti. Am vazut politisti arestati pentru ca au luat mita 200 de lei si tinuti o luna la beci acolo, altii cu evaziune care era, nu era confirmata. Faci un raport de constatare, spui ca e prejudiciu si dupa aia comanzi o expertiza, pai nu era normal sa comanzi o expertiza sa vezi cat este prejudiciul si dupa aia eventual sa...", a mai povestit Radu Mazare.

Fostul primar al Constantei a mai spus ca a facut o cerere pentru a fi scos geamul de la celula in care se afla pentru ca era prea cald, iar aprobarea a durat o saptamana. "Am facut cerere sa scot geamul. E cald acolo si era geamul jumatate deschis, jumatate era foaia de geam prinsa acolo si nu poti sa-l deschizi, sunt gratii intr-o parte si in alta si a durat o saptamana, cu cerere, cu aprobare. I-am spus comandantului, ᅡnu va suparati, dar nu vreau sa fac o constructie, nu fac un mall, cat va trebuie sa analizati o cerere sa pot sa dau o foaie de geam ca ne clocim, sunt 35 de grade, eu il sparg da-l dracu de geamᅡ si dupa o saptamana mi-a dat aprobare. Stiti cat i-a luat unui coleg sa aprobe sa mearga la dentist ? O luna. Si i se miscau implanturile", a mai spus Radu Mazare.

El a adaugat ca nu a avut probleme cu mancarea, pentru ca primea pachete de la mama sa, adaugand ca a fost responsabil cu mancarea, hotarand ce anume sa fie pus la frigider si ce poate ramane in camera. Radu Mazare a recunoscut insa ca in arest cel mai mult in arest i-a lipsit sportul. "Sportul mi-a lipsit extraordinar de mult, era o sala, dar nu aveai voie, nu puteai sa faci", a precizat el.

Intrebat daca va merge in club, Radu Mazare a raspuns afirmativ, precizand ca mai intai trebuie sa se acomodeze cu "lumea", cu viata: "Si azi dimineata auzeam zavoare, usi trantite".

Ulterior, Radu Mazare a intrat in sediul Politiei Judetene Constanta pentru a stabili programul controlului judiciar, iar la iesire a spus ca trebuie sa se prezinte la Politie in fiecare marti, la ora 12.00. El a marturisit ca nu a stiut ce sa treaca in declaratia semnata la Politie la rubrica "ocupatie", astfel ca a scris cetatean.

Intrebat despre cel mai recent raport ANI, in care se arata ca fostul edil ca nu poate justifica anumite sume, Radu Mazare spune ca il va contesta. "Nu aveam cum sa reactionez de la beci, de acolo nu ai cum sa vorbesti decat printr-o scrisoare. O sa vina raportul, o sa fie contestat, hai ca ne-am obisnuit cu lucrurile astea", a afirmat Mazare.

El a precizat ca, dupa ce isi va reveni, va incepe sa-si pregateasca apararea impreuna cu avocatii, pentru ca este greu sa faci acest lucru din arest preventiv.

Radu Mazare a spus ca nu vrea sa mai faca declaratii politice, nici sa candideze la vreo functie sau sa ia parte la parada carelor alegorice din Mamaia.

Intrebat daca va fi prezent la congresul PSD Constanta din 29 iunie, cand va fi ales noul presedinte al organizatiei judetene, Mazare a raspuns: "Nu vin la alegeri. Nu mai bine stau pe plaja?".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3856 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    Sper ca fiecare psd-eu (Joi, 25 iunie 2015, 18:08)

    andreitr [utilizator]

    sa fie reeducat ca mazare. Acum a devenit aproape uman: nu tu primarie, fara care alegorice si parade imbracat ca nazistii fara tupeu golanesc cu care ne obisnuise. Dar sunt sigur ca pesedii vor revansa...
  • +5 (5 voturi)    
    Nu ma plang, am din ce sa traiesc (Joi, 25 iunie 2015, 19:01)

    Trojan.H [utilizator]

    Bani negri pentru zile albe.
  • +5 (5 voturi)    
    asta face misto de noi (Joi, 25 iunie 2015, 19:16)

    deveselu [utilizator]

    Cred si eu la cat a furat....
  • +3 (3 voturi)    
    Noroc cu șpăgile (Joi, 25 iunie 2015, 23:19)

    mr_mojo [utilizator]

    Dacă puneau sechestru pe avere, conturi, etc., îl găseau în centrul Constanței la cerșit. Banii din salariu îi dădea pe doze; restul cheltuielilor - din șpagă.
    La cât a furat, are bani de 2 vieți; sper totuși să ajungă la bulău, coleg de celulă cu un tip masiv, supărat pe viață și care urăște uniformele.
  • 0 (0 voturi)    
    cash (Vineri, 26 iunie 2015, 11:17)

    dan [anonim]

    Bufonul ar trebui sa aibe interzis in Constanta pe viata!A nenorocit orasul si ne povesteste din experientele lui de parnaias.Dar are din ce sa traiasca ,are cash! Culmea tupeului!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by