UPDATE George Copos si Camelia Voiculescu, achitati in dosarul Loteria II / Decizia nu este definitiva

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 25 iunie 2015, 15:47 Dosare Anticoruptie


George Copos
Foto: AGERPRES
Tribunalul Bucuresti a decis, joi, achitarea lui Gheorghe Copos, a Cameliei Voiculescu si a celorlalti 11 inculpati din dosarul Loteria II, in care sunt acuzati de manipularea pietei de capital, decizia nefiind definitiva, anunta Mediafax.

Magistratul Georgiana Iorguta, care a preluat din ianuarie dosarul Loteria II, a dat joi sentinta in cauza judecata din 2008.

Hotararea de achitare poate fi contestata de procurorii anticoruptie la Curtea de Apel Bucuresti, care va da o decizie definitiva in acest dosar.

In dosarul Loteria II, procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata, in 29 decembrie 2008, pe Gheorghe Copos, Camelia Voiculescu si Sorin Pantis, alaturi de alte zece persoane, pentru manipularea pietei de capital.

Gheorghe Copos este acuzat de procurori, in calitate de presedinte al Consiliului de Administratie al SC "Ana Electronic" SA Bucuresti si de actionar majoritar al SC "Ana Grup" SA Bucuresti, de spalare de bani, fals in inscrisuri sub semnatura privata, instigare la participatie improprie la fals intelectual, de folosirea de informatii privilegiate pentru dobandirea, pe cont propriu sau pe contul unei terte persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informatii se refera, de dezvaluirea acestora, de recomandarea catre alte persoane de a dobandi sau instraina instrumentele financiare la care se refera acele informatii si, respectiv, de manipulare a pietei de capital.

Camelia Voiculescu, fiica cea mare a presedintelui fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, este acuzata de folosirea unor informatii privilegiate pentru dobandirea pe cont propriu sau pe contul unei terte persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informatii se refera si, respectiv, efectuarea, impreuna cu alte persoane, in mod concertat, de operatiuni de manipulare a pietei de capital.

Fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis este acuzat, in calitate de reprezentant al societatii Grivco SA Bucuresti, de folosirea de informatii privilegiate pentru dobandirea pe cont propriu sau pe contul unei terte persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informatii se refera, de faptul ca a dezvaluit aceste informatii si de recomandarea facuta altor persoane de a dobandi sau instraina instrumentele financiare la care se refera acele informatii si, respectiv, efectuarea, impreuna cu alte persoane, in mod concertat, de operatiuni de manipulare a pietei de capital.

Alaturi de acestia, in dosarul Loteria II sunt judecati Giulio Giuzepe Roza - director economic la SC "Ana Electronic" SA Bucuresti, vicepresedinte al Consiliului de Administratie al SC "Ana Grup" SA si administrator al SC Rom Tur GM Impex SRL, Vasile Bontas - director general al SC "Ana Electronic SA" Bucuresti, Octavian Juncu - membru al Consiliului de Administratie al SC "Ana Electronic" SA Bucuresti, Ioan Maxim - director general al SC "Fast Service Electronica" SA Bucuresti, Mihai Stolojanu - membru al Comitetului Director al Sucursalei Teritoriale Bucuresti a Fondului Proprietatii de Stat, Nicu Romeo Susanu - expert in cadrul Sucursalei Teritoriale Bucuresti a Fondului Proprietatii de Stat, George Vodislav - membru al Comitetului Director al Sucursalei Teritoriale Bucuresti a Fondului Proprietatii de Stat, Ilie Precup - expert evaluator, Ion Filip si Niculaie Ghinea.

Potrivit procurorilor, Gheorghe Copos ar fi imprumutat 2.350.000 de lei de la Grivco, grup de firme controlat de Dan Voiculescu, si apoi a finantat achizitia de catre aceasta societate a unui pachet de actiuni la Ana Imep, care ulterior au fost cesionate pentru 2.480.000 de lei.

Acuzatiile privind privatizarea Electronica, numita apoi Ana Electronic, este explicata de procurori prin "inginerie financiara", care presupune operatiuni de plasare, stratificare si integrare a titlurilor de participare. De asemenea, procurorii sustin ca Ana Electronic a incercat sa evite si plata unui impozit de 25 la suta prin interpunerea unor persoane in procesul de vanzare-cumparare.

Potrivit rechizitoriului, prin "operatiuni de stratificare", persoanele cercetate in dosarul Loteria II ar fi vandut si revandut 40 de spatii comerciale, preluate de Ana Electronic, care ar fi fuzionat prin absorbtie cu Fast Service Electronica, obtinand venituri de peste 23.800.000 de lei, banii intrand apoi in "circuitul spalarii", prin mai multe firme.

In cazul lui Gheorghe Copos, procurorii au pus sechestru asigurator pe jumatate dintr-un imobil al acestuia, in valoare de 100.000 si pe jumatate dintr-un teren de 635 de metri patrati din Herastrau, in valoare de 830.000 de euro. De asemenea, anchetatorii au indisponibilizat si jumatate dintr-un imobil din Bucuresti, in valoare de 139.000 de euro, precum si jumatate de cladire si de teren din Capitala, care valoreaza impreuna 640.000 de euro.

Judecarea a inceput cu o intarziere de peste un an, din cauza ca dosarul a fost trimis de la instanta suprema la Tribunalul Bucuresti si inapoi, din motive de compententa, avand in vedere ca Gheorghe Copos a fost parlamentar.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3720 vizualizari

  • -13 (19 voturi)    
    uffffffff (Joi, 25 iunie 2015, 16:15)

    xanti [utilizator]

    Doare rau asta,asa se intampla cand DNA da chix.
    • -12 (18 voturi)    
      securistii buni si securistii rai (Joi, 25 iunie 2015, 16:20)

      NumaZic [utilizator] i-a raspuns lui xanti

      Voiculescu, securistul nr 1 al tarii, cel mai rau om din univers. MRU, securist bun, politician bun, azi-maine il vedem si procuror la DNA. Poate si judecator CCR daca nu dispar PDL-ul si cu toti sustinatorii lui de pe fata pamanatului.
      • +4 (8 voturi)    
        coionele... (Joi, 25 iunie 2015, 16:39)

        taicapareza [utilizator] i-a raspuns lui NumaZic

        pariu ca shpaga data are sashe zerouri ? :)
        • 0 (4 voturi)    
          de cine si unde (Joi, 25 iunie 2015, 17:09)

          NumaZic [utilizator] i-a raspuns lui taicapareza

          si in ce currency ?
      • +6 (6 voturi)    
        daca atit te duce capul.... (Joi, 25 iunie 2015, 16:53)

        bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui NumaZic

        Daca tu poti pune semnul egal intre Voiculescu si MRU.. e clar cit de mult intelegi din politica. Traiasca antena3 si stapinii care te platesc sa postezi prostii pe net.
      • +3 (3 voturi)    
        nu se compara raulfacut de Voiculescu (Joi, 25 iunie 2015, 17:17)

        bancher [anonim] i-a raspuns lui NumaZic

        cu cel facut de MRU. Voiculescu a fost securist in adevaratul sens al cuvantului, a furat banii aflati in conturile externe la 22,12.1989, a dat mita pt privatizari dubioase.
        MRU a fost UTC-ist, pe vremea aceea, daca erai la liceu si aveai cea mai mica valoare, trebuia sa fii UTC-ist.
  • +13 (17 voturi)    
    Judecători primă instanță (Joi, 25 iunie 2015, 16:21)

    Alexxey [utilizator]

    La recurs le dă la fiecare 7 ani, ca în multe alte cazuri.
    • +6 (6 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Joi, 25 iunie 2015, 17:06)

      [anonim] i-a raspuns lui Alexxey

  • +14 (14 voturi)    
    normal (Joi, 25 iunie 2015, 16:37)

    deveselu [utilizator]

    Copos si a ispasit pedeapsa zice el , tot sa furii in Romania
  • +7 (7 voturi)    
    Câtă spaga si-a luat judecatorul ?! (Joi, 25 iunie 2015, 16:54)

    DEMA GOGU' [utilizator]

    ...sau a fost amenintata....!
  • +5 (5 voturi)    
    Asta-i ca-n lotul "oamenilor de fotbal " ! (Joi, 25 iunie 2015, 17:13)

    Plagarus [utilizator]

    Anesteziati penalii, cred ca au scapat, dar la recurs de la +10 va fi "darul " !
  • +3 (3 voturi)    
    Nu cunosc dosarul. E de bine, sau de rau ? (Joi, 25 iunie 2015, 17:15)

    danduta [utilizator]

    Adica erau vinovati, sau sunt numai exagerari si interpretari aiurea ?
    Desi, dupa cate il cunosc pe Copos, as inclina ca au fost ceva hotii la mijloc.
    • +2 (2 voturi)    
      Dar Voiculescu (Joi, 25 iunie 2015, 17:37)

      andreitr [utilizator] i-a raspuns lui danduta

      nu-ti spune nimic?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by