Dosarul Chiliman: Soacra lui Vlad Moisescu a spus la DNA ca suma din contract era de 60.000 de euro

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 24 iunie 2015, 15:01 Dosare Anticoruptie


Soacra fostului trezorier al PNL Vlad Moisescu, Flavia Ciocodei, a venit, miercuri, la DNA Ploiesti, unde a fost citata ca martor, dupa ce procurorii ar fi gasit, in urma unei perchezitii facute la locuinta lui Moisescu, un document prin care Ciocodei isi imprumuta fiica cu 670 de milioane de euro, scrie Mediafax.

Flavia Ciocodei a iesit, miercuri dupa-amiaza, de la DNA Ploiesti, unde a fost audiata mai mult de trei ore, surse judiciare spunand ca aceasta a declarat ca suma din contractul care ar fi fost gasit de procurori la perchezitii era de 60.000 de euro.

Flavia Ciocodei a parasit sediul DNA Ploiesti fara sa faca declaratii presei.

Surse judiciare au declarat ca soacra lui Vlad Moisescu le-a declarat procurorilor ca suma din contractul care ar fi fost gasit de procurori la perchezitia facuta la locuinta fostului trezorier al PNL era de 60.000 de euro, ea precizand ca nu a citit contractul respectiv si ca acesta a fost incheiat in urma cu sase ani si nu a avut niciun efect.

De asemenea, sursele citate au mentionat ca primarul Andrei Chiliman a venit la DNA Ploiesti pentru a depune documentele necesare pentru instituirea sechestrului.

La ora transmiterii acestei stiri, Andrei Chiliman se afla in sediul DNA.

Flavia Ciocodei a venit la DNA Ploiesti in jurul orei 10.30, ea fiind citata ca martor, dupa ce procurorii ar fi gasit, in urma unei perchezitii facute la locuinta lui Moisescu, un document prin care Ciocodei isi imprumuta fiica cu 670 de milioane de euro.

Tot miercuri, la DNA Ploiesti a fost audiat si deputatul Sebastian Ghita, in cazul caruia procurorii au dispus interdictia de a-si exercita functia de parlamentar, de a parasi Ploiestiul si de a vorbi cu premierul Victor Ponta. De asemenea, procurorii DNA au extins urmarirea penala impotriva lui Ghita, pentru noi fapte de coruptie comise de cand acesta este parlamentar, dar si inaintea mandatului si, totodata, au extins si sechestrul asigurator asupra bunurilor acestuia.

Vlad Moisescu, fostul trezorier al PNL, si Ioana Costescu, consilierul personal al primarului Andrei Chiliman, sunt acuzati de constituire a unui grup infractional organizat si trafic de influenta, iar Andrei Chiliman si consilierul local din Sectorul 1 Ion Brad, de constituirea a unui grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta intr-un dosar privind atribuirea preferentiala de lucrari unor firme de la care primeau "comisioane" de 10% din valoarea contractelor incheiate.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, vineri noapte, ca Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Ioana Costescu si Ion Brad sa fie cercetati in libertate, sub control judiciar, in acest dosar.

Fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu a afirmat, luni dupa-amiaza, la DNA Ploiesti, ca procurorii au pus sechestru pe bunuri in valoare de trei miliarde de lei in dosarul in care este cercetat alaturi de primarul Andrei Chiliman, de consiliera acestuia, Ioana Costescu, si de consilierul local Ion Brad.

In urma perchezitiilor facute la locuinta fostului trezorier al PNL, procurorii anticoruptie ar fi descoperit un contract de imprumut incheiat in 2009 intre soacra lui Vlad Moisescu, Flavia Ciocodei, si sotia acestuia. Concret, soacra si-ar fi imprumutat fiica cu suma de trei miliarde de lei (aproximativ 670 de milioane de euro).

In privinta documentului gasit de catre procurori prin care soacra sa isi imprumuta fiica cu suma de 670 de milioane de euro, Vlad Moisescu a spus ca acel document nu are nicio legatura cu Primaria Sectorului 1.

"Este un act sub semnatura privata, care nu a avut niciun fel de consecinta, dar, cel mai important, nu are nicio legatura cu Primaria Sectorului 1", spunea Moisescu.

Acesta declara ca suma de 670 de milioane de euro care apare in actul de imprumut dintre soacra si sotia sa nu este cea reala si ca in acel document este vorba despre "o eroare materiala de denominare" facuta de "cel care a intocmit actul".

Soacra lui Vlad Moisescu, Flavia Ciocodei, in varsta de 71 de ani, locuieste la parterul unui bloc din cartierul Tineretului, intr-un apartament pe care l-a cumparat inainte de Revolutie, impreuna cu sotul, de la cantareata Sanda Ladosi, potrivit Digi 24.

Intrebata, de reporterii Digi 24, despre aceasta suma, Flavia Ciocodei a raspuns: "Pff...Cum 600 de milioane de euro? Nici nu stiu sa numar atat (...) Procurorii spun multe tampenii. Intrebati-i pe procurori ce dovezi au".

Intrebata daca are vreun contract cu fiica sa, femeia a raspuns: "Treaba mea!".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3483 vizualizari

  • +6 (8 voturi)    
    Denominarea (Miercuri, 24 iunie 2015, 15:08)

    LiviuV [utilizator]

    S-a afirmat ca mama soacra nu a stiu cu denominarea, insa denominarea a avut loc in 2005, acum 10 ani. La vremea contractului deja trecusera 4 ani de denominare, deci ar fi trebuit sa se prinda. In plus e cam ciudat sa vezi in scris negru pe alb atatea zerouri si sa nu iti pice fisa.

    Mi se pare cea mai tare scuza din ultima vreme, mai tare ca aia cu "pe vremea mea nu se citau sursele".
    • +4 (4 voturi)    
      Se scrie suma cu cifre SI litere! (Miercuri, 24 iunie 2015, 15:51)

      pedepsitorul [utilizator] i-a raspuns lui LiviuV

      Poate scrie:

      640.000.000 euro (sasesutepatruzecimilioane euro) !
  • +6 (6 voturi)    
    Daca scrie in contract, aia e! (Miercuri, 24 iunie 2015, 15:26)

    pedepsitorul [utilizator]

    Cred ca undeva acest document, acopera un fel de ''contabilitate paralela'' a gruparii Chiliman!

    De unde avea babutza 60.000 ca de obicei se plangea la vecine ca n-avea nici bani de medicamente!
  • -6 (6 voturi)    
    hmm (Miercuri, 24 iunie 2015, 15:46)

    cosmo [anonim]

    mie imi miroase a politie politica. clar au furat multi si mult. dar cand te uiti la motivarile instantelor...nu prea sunt dovezi, prejudiciile nu sunt certe, totul se bazeaza pe dat in gat fara nimic altceva..
    un fel de mana invizibila care incearca sa faca dreptate cu orice pret.
    • +6 (6 voturi)    
      Chiar asa? (Miercuri, 24 iunie 2015, 16:22)

      Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui cosmo

      Ai vazut ce contin declaratiile de avere ale acestor inculpati? Vile peste vile, terenuri in toata tara, cabane de odihna, de vanatoare, de ski, barci, salupe, hoteluri, restaurante, autoturisme de lux, colectii de arta, bijuterii, conturi in lei si valuta si cate si mai cate..
      Ok, daca te numesti Tiriac e alta poveste..
      Dar cand te numesti Chiliman sau Moisescu si tu de 20 de 20 de ani esti agajat la stat cu un salariu de 2-3 mii de lei pe luna, se cam schimba treaba. Mai ales cand, pt a-si justifica averile scot din palarie cate-o matusica sau soacra multimiliardarain euro, dar care, culmea nu e in stare sa deosebeasca 60.000 de 600 de milioane...si semneaza orice i se pune sub nas, bucuroasa ca tocmai i-a crescut pensia de la 600 la 650 de lei si poate ca anul asta reuseste sa faca 5 borcane de zacusca mai mult decat anul trecut.
      Zau ca mi se rupe inima cand vad cat de haituiti de procurori si cat de batuti de soarta sunt bietii de ei.....
  • +4 (4 voturi)    
    Aiureli penibile (Miercuri, 24 iunie 2015, 16:03)

    Cataleya [utilizator]

    Oare astia chiar isi imagineaza ca procurorii le inghit brasoavele si marlania de-a dreptul abjecta??
    Nici alora de la Radio Erevan nu le-ar fi trecut prin minte asemenea porcarie..
    Sa vii sa spui ca era vb de 60.000 de euro dar din greseala notarul sau cine-o fi intocmit documentul ,in loc de 60 a scris 670 , in loc de trei zerouri a pus sase si in loc de lei vechi a trecut euro. Si culmea, absolut nimeni n-a observat erorile "insignifiante"!?
    Culmea prostiei este ca nici macar sa minta la unison n-au fost in stare, ca daca am crede-o pe baba ca ar fi vb de 60.000 de euro, suma n-ar avea absolut nicio legatura cu suma de 670 milioane de lei vechi asa cum sustine ginerica Moisescu pt ca in 2005 un euro era 3,5 lei., asa ca absolut nimic nu se potriveste acolo. Nici macar minciunile!
  • +2 (2 voturi)    
    Probabil ca au conturi in paradisuri (Miercuri, 24 iunie 2015, 17:07)

    mihai [anonim]

    fiscale si s-au servit de documentul respectiv sa justifice anumite transferuri. Ramane de vazut daca se vor prinde de asta cei de la DNA

    La asemenea sume, spagile nu se dau in numerar in mana ci se transfera prin alte firme in conturile lor din paradisurile fiscale. Urmeaza ca DNA sa afle unde sunt aceste conturi. Nu va fi usor.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by