VIDEO Mihail Vlasov, condamnat definitiv la cinci ani de inchisoare cu executare, luat de acasa de politisti

de G.S.     HotNews.ro
Joi, 18 iunie 2015, 14:00 Dosare Anticoruptie


Mihail Vlasov
Foto: Agerpres
UPDATE Fostul presedinte al Camerei de Comert, Mihail Vlasov, condamnat joi definitiv la cinci ani de inchisoare cu executare, a fost luat de acasa de politisti si dus la sediul IPJ Iasi, care se afla in apropierea casei sale de pe Dealul Copoului, informeaza Agerpres.

In momentul in care a iesit pe usa somptuoasei vile de pe strada Sararie, Mihail Vlasov a zambit jurnalistilor. 

In timp ce era escortat de politisti pana la masina, trei angajati ai fostului presedinte al Camerei de Comert si Industrie au iesit din casa cu cateva geamantane. 

Avocatul sau, Marius Striblea, care este presedintele Baroului Iasi a parasit vila cateva minute mai tarziu, fara a da declaratii presei. 

"A fost adus la sediul Inspectoratului. In prezent se intocmeste documentatia pentru a fi transferat la Penitenciar", a declarat, pentru Agerpres, Anca Vajiac, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Iasi. 

Fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) Mihail Vlasov a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, de instanta suprema, decizia fiind definitiva, informeaza Mediafax. Luni, Vlasov a fost trimis in judecata de DNA intr-un nou dosar, in care este acuzat de dare de mita.



Mihail Vlasov fusese condamnat la patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, de Curtea de Apel Bucuresti, dar decizia a fost contestata la instanta suprema de DNA.

Mihail Vlasov a fost judecat sub control judiciar din 30 august 2014, dupa ce, din 24 aprilie 2014 a fost arestat la domiciliu, in dosarul in care este acuzat ca a luat mita 200.000 de euro de la omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki. Anterior, din 19 martie 2014 pana in 24 aprilie 2014, Vlasov a fost arestat preventiv.  

Vlasov a recunoscut faptele de care este acuzat de procurori si a solicitat instantei sa fie judecat in procedura simplificata, astfel incat sa-i fie redusa pedeapsa, insa Curtea de Apel Bucuresti a decis, in 21 octombrie 2014, sa-i respinga cererea. 

Fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei sustinea ca in dosarul sau nu s-a realizat niciodata un flagrant, iar in rechizitoriu procurorii au spus "numai minciuni", care se vor putea proba la un moment dat.  

La ultimul termen, in 18 februarie, el a rugat-o pe judecatoarea Curtii de Apel Bucuresti sa-l achite, precizand ca, daca va fi condamnat, aceasta va trai "cu constiinta incarcata toata viata".  

In 9 aprilie 2014, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata pe Mihail Vlasov, suspendat la acel moment din functia de presedinte al CCIR, pentru trafic de influenta.  

Mihail Vlasov a fost denuntat la DNA de omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki, de la care ar fi cerut, in 13 martie 2014, un milion de euro. 

In 18 martie 2014, Vlasov a fost prins in flagrant, intr-un restaurant din Bucuresti, dupa ce a primit de la omul de afaceri 200.000 de euro.  

Procurorii au aratat, in rechizitoriul trimis instantei, ca in schimbul acestor bani, Vlasov i-ar fi promis omului de afaceri ca-si va folosi influenta pe care a lasat sa se creada ca o are asupra arbitrilor din cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa CCIR investiti cu solutionarea unui dosar in care denuntatorul avea calitatea de parat-reclamant si ca ii va determina pe acestia sa pronunte o hotarare arbitrala favorabila acestuia.  

Dosarul de la Curtea de Arbitraj avea ca obiect pretentiile formulate de SC Infopressgroup SA, care cerea de la Petroczki si asociatul lui suma de 15 milioane de lei, precum si cererea reconventionala avand ca obiect de plata suma de 270.000 de euro, potrivit informatiilor din dosar.

Procurorii DNA l-au trimis in judecata luni pe Mihail Vlasov, pentru savarsirea infractiunii de dare de mita. 

Potrivit unui comunicat al DNA, in 26 februarie 2013, Mihail Vlasov, in calitate de presedinte al Colegiului de Conducere al CCIR, i-a solicitat unui membru al Parlamentului (deputat) sa ii sustina interesele prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat "Lege privind registratorii comerciali si activitatea de inregistrare in registrul comertului".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























7256 vizualizari

  • +14 (14 voturi)    
    Numai atit ? (Joi, 18 iunie 2015, 14:11)

    Delest [anonim]

    Si despre confiscarea averii ce se aude ?
  • +11 (11 voturi)    
    suspendat din functie (Joi, 18 iunie 2015, 14:18)

    tyty [utilizator]

    CCIR este stat in stat! Coruptul sef este doar suspendat din functia de presedinte, deci dupa facultate se intoarce pe functie! Apropos adjunctii sai cum se simt? Doar Vlasov era corupt/ibil , ceilalti sunt Saints!!!
    • +1 (1 vot)    
      De ce suspendat? (Joi, 18 iunie 2015, 16:02)

      Marian74 [utilizator] i-a raspuns lui tyty

      Sunt multe cazuri de mafioti care si-au condus afacerile din puscarie.
      Sa-l lase in functie cata vreme e la mititica :).
  • +13 (13 voturi)    
    Numai 5 ani?! El calare pe camila si noi pe rama?? (Joi, 18 iunie 2015, 14:19)

    ddutz2013 [anonim]

    Astuia, care "e normal sa joace la cazinou un barbat", cum zice botoxata de fiesa.
    Hotul asta nemarginit, care voia sa fure institutii intregi, scapa foarte ieftin.
    Sper sa-i mai gaseasca ceva, ca este putred de corupt si hot cu "staif".
  • +6 (6 voturi)    
    mda (Joi, 18 iunie 2015, 15:37)

    DioDreamer [utilizator]

    sta un an si iese cu toti banii furati in buzunar...vezi multi altii
  • +1 (1 vot)    
    Strict parere personala: (Vineri, 19 iunie 2015, 16:55)

    siska [anonim]

    zau daca nu incep sa cred ca moda asta de a-l baga pe x si y la puscarie fara confiscarea averii pina la a "z"-a spita e o noua metoda desteapta de a "spala" marii delicventi ! Adica: "te bag nitel la "mititica" 2-3 ani, mai scrii si tu o carte de desenat cu copy-paste, evident, te mai dai bolnav, iesi mai repede decit era prevazut, dupa care: ti-ai "platit" datoriile catre societate, ca banii oricum nu-i mai recupereaza nici dracu' din off-shore-uri !" Sincer, pina nu o sa aud ca-i baga la puscarie si-i lasa dupa aia doar cu o garsoniera/2 camere si cu prejudiciile recuperate, toata "afacera" asta mi se pare un mare fis ! Nu zic ca nu le face bine, dar mie-mi miroase mai mult a "piine si circ", ca la Colosseum la romani acum mii de ani !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by