Presedintele CJ Gorj, Ion Calinoiu, declarat incompatibil de ANI si acuzat de fals in declaratii in forma continuata

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 17 iunie 2015, 9:09 Dosare Anticoruptie


Ion Calinoiu
Foto: AGERPRES
Presedintele Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu, a fost declarat incompatibil de Agentia Nationala de Integritate, care il acuza si de posibila savarsire a infractiunii de fals in declaratii in forma continuata. Ion Calinoiu s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada exercitarii mandatului de Presedinte al Consiliului Judetean Gorj, intrucat a detinut, simultan cu functia de presedinte, urmatoarele calitati, contrar prevederilor legale: expert pe termen scurt in cadrul Centrului National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic (C.N.D.I.P.T.), in perioada 01 septembrie - 15 decembrie 2012 si expert pe termen scurt - expert comitetul local de dezvoltare a parteneriatului social / expert consortiul regional Sud-Vest Oltenia in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Gorj, in perioada 01 iunie - 31 iulie 2013.

De asemenea, Ion Calinoiu este acuzat de ANI ca nu a mentionat in declaratiile de avere depuse la datele de 11 iunie 2013 si 12 iunie 2014 veniturile obtinute in baza contractelor incheiate intre acesta si Centrul National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic, respectiv Inspectoratul Scolar Judetean Gorj, au rezultat indicii privind savarsirea de catre acesta a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita de art. 326 din Codul Penal al Romaniei, conform caruia "Declararea necorespunzatoare a adevarului, facuta unei persoane dintre cele prevazute la art. 175, in vederea producerii unei consecinte juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci cand, potrivit legii ori imprejurarilor, declaratia facuta serveste pentru producerea acelei consecinte, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda", cu aplicarea art. 35*, alin. (1) din Codul Penal al Romaniei, conform caruia "Infractiunea este continuata cand o persoana savarseste la diferite intervale de timp, dar in realizarea aceleiasi rezolutii si impotriva aceluiasi subiect pasiv, actiuni sau inactiuni care prezinta, fiecare in parte, continutul aceleiasi infractiuni".

Agentia Nationala de Integritate a dispus sesizarea Parchetului de pe langa Judecatoria Targu Jiu, Judetul Gorj, in vederea efectuarii de cercetari cu privire la posibila savarsire a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita de art. 326 din Codul Penal al Romaniei, in cazul lui Ion Calinoiu.

"Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat [...] incalcarea obligatiilor legale privind [...] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective [...]",
precizeaza ANI.

"Persoana [...] fata de care s-a constatat [...] starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica [...] pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului",
arata Agentia Nationala de Integritate.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2788 vizualizari

  • +10 (10 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 17 iunie 2015, 9:49)

    [anonim]

    • +2 (2 voturi)    
      Afara cu el! (Miercuri, 17 iunie 2015, 11:52)

      andreitr [utilizator] i-a raspuns lui

      Fiecare din Psd-istii care ne conduc au necazuri cu mita pe care au luat-o sau cu faptul ca nu si-au declarant averile. Afara cu ei!
  • +11 (11 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 17 iunie 2015, 10:01)

    [anonim]

  • +14 (14 voturi)    
    calinoiu (Miercuri, 17 iunie 2015, 10:13)

    carciumaru [anonim]

    Imi vine sa rad!Calinoiu ,expert in proiecte privitoare la invatamant !Pentru dl.Calinoiu acordul subiect-predicat este o adevarata aventura iar nivelul dansului intelectual il recomanda cel mult ca supraveghetor prescolari .Din pacate judetul Gorj a fost lasat in mod deliberat pe mana acestui domn cu nivel intelectual scazut pentru ca e usor de manipulat de partid si executa fara sa cracneasca orice magarie!In general asa se face administratie in tara.....
  • +9 (9 voturi)    
    Mai degraba tractorist (Miercuri, 17 iunie 2015, 10:40)

    Ionut [anonim]

    Ce fata de tractorist are asta, numai expert nu se poate face :)) Probabil ca are si vreo 3 facultati la "privat", precis are ceva diplome in drept si fizica nucleara:)) Vai de capul nostru ce dezastre de oameni alegem sa ne conduca!
  • +10 (10 voturi)    
    Gorjul se dovedește un cuib de hoți. (Miercuri, 17 iunie 2015, 11:01)

    vali47 [utilizator]

    Cetățenii Gorjului trebuie să-și schimbe sefii,să nu mai lase treburile administrației pe mâna unor escroci.De la ponta,deputat de Gorj,la președinte de CJ,primari se dovedește că cei din Gorj sunt prieteni între ei-prieteni în hoții .
    • +4 (4 voturi)    
      Esti rau (Miercuri, 17 iunie 2015, 12:21)

      sile [anonim] i-a raspuns lui vali47

      Ai putea macar sa admiri consecventa :D
  • +1 (1 vot)    
    Nu se poate!!!! (Miercuri, 17 iunie 2015, 17:12)

    , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator]

    Di la gorji?
    Acolo unde este stapan operatu'?
    Cel mai cibstit guvern?
    Cei mai specialisti... specialisti?
    Nu poci pentru ca sa crez!
    Zau, Mitzo!
  • -1 (1 vot)    
    Dupa N. Mischie, M. Bogheanu face o 9 victima! (Miercuri, 17 iunie 2015, 23:07)

    Ultimul Samaritean [anonim]

    Domnul presedinte Calinoiu a cazut in aceeasi capcana intinsa de directorul ADR SV Oltenia Marilena Bogheanu fostului baron de Gorj, Nicolae Mischie. Dansa si-a facut un titlu de glorie din asta. Daca vreun angajat nu i se supune neconditionat ii reaminteste faptul ca "nici Mischie nu s-a putut pune cu mine". Din surse sigure doamna a avut si un complice, Silvia Tranca o apropiata a celebrului Duicu, baron de Mehedinti.
    Ideea de a-l angaja expert pe termen scurt in cadrul Centrului National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic (C.N.D.I.P.T.) este 100% opera doamnei Silvia Tranca. Pentru celalalt contract doamna Bogheanu a fost eminenta cenusie. Calinoiu a crezut ca doamnele sunt de buna-credinta si a semnat ca primaru' . Acum suporta consecintele. Bravo lor, numai ca un proverb romanesc spune ca "ulciorul nu merge de multe ori la apa". Cine sapa groapa altuia ... ajunge la DNA!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by