Elena Udrea contesta in instanta rechizitoriul in dosarul "Gala Bute"

de I.C.     HotNews.ro
Luni, 15 iunie 2015, 15:01 Dosare Anticoruptie


Fostul ministru Elena Udrea a contestat luni, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, rechizitoriul intocmit de procurorii DNA in dosarul "Gala Bute", in care a fost trimisa in judecata pentru luare de mita si abuz in serviciu, transmite Agerpres.

"Este evident ca a fost un rechizitoriu facut pe repede-inainte, asa cum a fost toata urmarirea penala in ceea ce ma priveste. Reamintesc ca am stat 72 de zile in puscarie arestata, pe baza a doua declaratii care sunt foarte diferite, care nu se sustin una pe cealalta. Doar declaratiile unor persoane, Nastasia si Ana Maria Topoliceanu, necoroborate cu altceva, iar rechizitoriul arata exact lucrul acesta, graba cu care s-a facut tot acest dosar impotriva mea", a declarat Elena Udrea, la iesirea din sala de judecata.

In opinia sa, acest dosar nu ar trebui sa se numeasca "Gala Bute", ci dosarul "Elena Udrea", deoarece toate acuzatiile sunt indreptate impotriva ei.

"Acest lucru l-am contestat in instanta si am aratat ca Parchetul nu a terminat cercetarile penale, ca omite sa cerceteze declaratiile inculpatilor, care demonstreaza ca acuzatiile la adresa mea sunt netemeinice", a explicat Udrea.

Elena Udrea a adaugat ca o situatie ciudata in acest dosar este faptul ca Gheorghe Nastasia declara ca i-a dat o geanta cu 900.000 euro mita, insa procurorii au disjuns cercetarile pentru dare de mita in ceea ce-l priveste pe Nastasia, dar au mentinut acuzatia de luare de mita pentru ea.

"Intrebarea mea in instanta este ce se intampla daca Parchetul va constata ca nu s-a dat mita. Sunt cateva neregularitati in rechizitoriu pe care le-am semnalat instantei", a mai spus aceasta.

Elena Udrea a fost trimisa in judecata pe 21 aprilie in dosarul "Gala Bute", fiind acuzata de savarsirea a trei infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu si tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

In dosar au mai fost deferiti justitiei si fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu - administratorul terenurilor de la Nana detinute de Elena Udrea, Stefan Lungu - fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia - fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ana Maria Topoliceanu - fost director al Companiei Nationale de Investitii, Dragos Marius Botoroaga - administratorul unei firme.

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, si anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia si Breazu, au primit, cu stiinta sa, sume de bani de la reprezentantii unor societati comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrarilor finantate de ministerul pe care inculpata il conducea.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1767 vizualizari

  • -5 (13 voturi)    
    hai.... (Luni, 15 iunie 2015, 15:05)

    liviu_ [utilizator]

    nu te mai victimiza...
    tu poti sa contesti si pe masa si pe tasu... daca judecatorii zic ca nu ai dreptate.... pa
    • +2 (14 voturi)    
      Usor de dedus ca este o executie (Luni, 15 iunie 2015, 15:57)

      Cristiann80 [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

      Sunt de acord cu ea, dosarul Gala Bute este o farsa, nu are nicio treaba cu acel eveniment, nu sunt ilegalitati, poate mici discordante in felul cum Obleja a inteles sa faca Gala, dar cu siguranta nu a gresit din punct de vedere legal.
      Dosarul este asa cum afirma si ea "Elena Udrea" numai ca nu au avut curaj sa-l declare asa. O pesecuta, dar sunt lasi totodata, nu recunosc faptul ca au incercat sa o scoata din politica, deoarece sasul de la Palat vrea liniste adica, fara opozitie. Doar "partidul meu" fara Udrea si Basescu. Miroase a un altfel de dictatura una poate mai sinistra ca cealalta.
      • -2 (12 voturi)    
        :)))))))))))))) (Luni, 15 iunie 2015, 16:18)

        Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Cristiann80

        Cand o sa fie o postare de-a ta in care nu esti de acord cu ea, inseamna ca se sfarseste lumea =))))
        • -1 (11 voturi)    
          Pai doar .. (Luni, 15 iunie 2015, 16:45)

          MyGame [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

          Pai doar cand apare numele EU posteaza. Este impartial cu siguranta ...:). Mai Cristiann, posteaza si cu celelalte conturi ca uite se prind oamenii...
    • +3 (3 voturi)    
      daca (Luni, 15 iunie 2015, 17:24)

      nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

      daca judecatorii zic...

      parca poate fi si altfel...

      deocamdata si'a exercitat dreptul de contestatie al rechizitoriului ca incomplet, ca nu s'au cercetat declaratiile inculpatilor, inclusive ale sale
      este camera preliminara, se judeca daca dosarul este intocmit correct si poate intra la completul pe fond.
      e dreptul oricarui cetatean, prevazut in lege, sa'si exercite apararea in fatza justitiei.
      • +1 (3 voturi)    
        Procurorii au furat geanta cu bani... (Luni, 15 iunie 2015, 18:50)

        Giovanni Falcone [anonim] i-a raspuns lui nash pandelica

        Dupa ce si-au impartit intre ei geanta goala, procurorii muncesc pe rupte pentru a o umple cu cei 900 de mii de euroi...transpira din greu pentru asta si nu pot dovedi daca ea a existat cu adevarat...ca si declaratiile minicinoase ale turnatorilor ordinari Lungu, Topoliceanu, Nastasia si Deaconeasa care rand pe rand s-au incurcat in acuze inexistente, TOATE dictate de oculta Plavanului, rand cu rand...Mai exista capete seci care nu-si dau seama ca Elena Udrea este complet nevinovata si spre disperarea lor, ea va reusi sa dovedeasca asta!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by