UPDATE Ovidiu Tender - 12 ani si sapte luni de inchisoare, Marian Iancu - 14 ani de inchisoare
Instanta a mai decis condamnarea lui Toader Gaurean la noua ani si zece luni de inchisoare cu executare.
Cei doi, alaturi de ceilalti inculpati, trebuie sa achite prejudiciul de aproape 44 de milioane de euro produs la inceputul anilor 2000 companiei RAFO-CAROM, potrivit deciziei judecatorilor.
Decizia Curtii de Apel Bucuresti vine cu doar o zi inainte de a se prescrie faptele de care sunt acuzate persoanele implicate in acest dosar.
In prima instanta, Ovidiu Tender fusese condamnat de instanta de fond la 11 ani si patru luni inchisoare, iar Marian Iancu la 13 ani si opt luni de detentie.
Marian Iancu a mai fost condamnat definitiv la sfarsitul anului trecut la 12 ani de inchisoare in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani cunoscut ca "RAFO", dupa un proces care a durat opt ani.
La ultimul termen al procesului, desfasurat joia trecuta, procurorul de sedinta a cerut aplicarea unei pedepse mai mari pentru Ovidiu Tender si impunerea unei masuri speciale de confiscare a averii acestuia pentru recuperarea prejudiciului din dosar.
In aceeasi cauza, au fost condamnati Toader Gaureanu si Marin Badea la cate 6 ani si 8 luni inchisoare, Cicilia Dumitrescu, la 5 ani si 8 luni inchisoare, Bogdan Salajan, la 5 ani inchisoare, Kadri Mazhar Basaran, la 6 ani inchisoare. Decizia a fost atacata cu apel.
In dosar, Ovidiu Tender a fost trimis in judecata pentru inselaciune, instigare la abuz in serviciu contra intereselor persoanei, in forma calificata si continuata, constituirea si apartenenta la un grup de crima organizata, spalare de bani si spalare de bani in forma continuata.
La randul sau, Marian Iancu este acuzat de complicitate la inselaciune, instigare la abuz in serviciu contra intereselor persoanei in forma calificata si continuata, constituirea si apartenenta la un grup de criminalitate organizata si spalare de bani in forma continuata.
Procurorii sustin ca acestia au constituit un grup de criminalitate organizata in vederea obtinerii de fonduri financiare frauduloase, a caror sursa urma a fi disimulata prin incheierea unor contracte comerciale nelegale.
Infractiunile comise de intregul grup au vizat, pe de o parte, incheierea nelegala a unor contracte de cesiune creanta si de garantie reala mobiliara in raport cu SC CAROM SA Onesti iar, pe de alta parte, relatiile comerciale nelegale derulate de SC VGB Impex SRL Bucuresti, in raport cu SC RAFO SA Onesti.
Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, in perioada 2002-2004, Ovidiu Tender, Marian Alexandru, Cicilia Dumitrescu si Marin Badea, in calitate de asociati, administratori de fapt si, respectiv, de drept si directori sau angajati ai SC Tender SA Timisoara, SC VGB OIL SRL Bucuresti, SC VGB Impex SRL Bucuresti si SC CAROM SA, s-au asociat pentru a desfasura o intensa activitate infractionala in urma careia SC CAROM SA a suferit un prejudiciu de aproximativ 1.434 miliarde lei vechi.
Dosarul RAFO-Carom este unul dintre cele mai lungi procese din istoria justitiei din Romania, fiind trimis la instanta in august 2006.
Rechizitoriul a fost intocmit de Alina Bica, pe atunci procuror sef birou la DIICOT.

Dezbatere HotNews.ro LIVE: Românii și moldovenii, în plin război informațional. Cum ar trebui să interpretăm avertismentele Occidentului și răspunsurile ironice ale Rusiei: „În literatura de specialitate se cheamă hahaganda”
Economia Ucrainei în cifre. De la litrul de lapte, la îngrijorările Băncii Centrale privind ”fuga capitalurilor”
Supermunții masivi au controlat evoluția vieții pe Pământ / Netflix va face un film „Bioshock” / Gladiatorul 2 are deja un scenariu
Plafonarea prețurilor RCA pentru 6 luni: Ce tarife maxime sunt propuse, cum se vor calcula la persoane fizice și firme și ce amenzi riscă asigurătorii - proiect de Hotărâre de Guvern
O altă perspectivă asupra garsonierei de 11 mp din Cluj: ce înseamnă „locuință socială” în România versus Occident
![]() | Proiect finantat de Uniunea Europeana |
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei. Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor. Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania. |
- 14 ani 3 luni
- 13 ani 11 luni
- 13 ani 7 luni
- 9 ani 10 luni
- 9 ani 8 luni
- 3789 zile
- 3592 zile
- 3258 zile
- 3172 zile
- 3172 zile
- 7106 zile
- 3779 zile
- 5345 zile
- 5920 zile
- 3332 zile
- 3184 zile
- 5771 zile
- 5124 zile
- 5729 zile
- 3226 zile
- 3791 zile
- 5464 zile
- 6298 zile
- 4868 zile
- 4795 zile
- 5850 zile
- 5823 zile
- 2880 zile
- 4031 zile
- 5824 zile
- 3283 zile
- 3099 zile
- 4093 zile
- 4897 zile
- 4911 zile
- 5731 zile
- 4892 zile
- 3176 zile
- 3143 zile
- 4016 zile
- 5534 zile
- 4056 zile
- 5317 zile
- 3609 zile
- 5663 zile
- 4170 zile
- 3106 zile
- 3329 zile
- 4441 zile
- 3119 zile
- 3365 zile
- 6181 zile
- 5089 zile
- 4378 zile
Sesizarea ta aici Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz. | |
![]() |
Cati bani se confisca?
"Dreptate pana la capat", nu?
Deci, daca nu mai au bani sau nu vor sa achite prejudiciul, atunci o sa execute suficient de mult din cat li s-au dat, probabil nici nu o sa mai iasa de acolo.
...
Stenograma şedinţei de judecată arată că Victor Ponta, deşi a fost declarat incompatibil să îl apere pe Tender, a intrat în sala de judecată. Din derularea procesului rezultă că judecătorul Curţii de Apel a cerut forţelor de ordine să-l scoată pe Ponta din sala de judecată. În raportul CSM se reţine că Ponta şi ceilalţi avocaţi au făcut tot posibilul să amâne şedinţa de judecată pentru câteva ore din simplul motiv că dacă prelungirea arestării lui Tender nu se judeca până la ora 24 acesta ar fi fost eliberat din oficiu."
Sursa: http://www.gandul.info/stiri/amintiri-din-vremurile-de-aur-cum-a-fost-dat-victor-ponta-afara-din-sala-de-judecata-cand-era-avocat-stenograme-din-sedinta-10697913
Ponta ar trebui sa se gandeasca ca si astia doi erau aparent intangibili.
Mai nou baietii achita totul INAINTE de a fi trimisi in judecata (v. cazul SIVECO, 13 mil prejudiciu).
Incepe sa semene si la noi cu statele civilizate (Germania, USA) unde intrebarea "Cum pledati?" are un inteles adanc. Daca spui "nevinovat" dar probele sunt dure, ti-o iei grav pe cocoasa - pt. ca se considera abuz de justitie. Asa ca mai bine zici "vinovat", colaborezi cu justitia (torni amicii de hotii, returnezi banii) si beneficiezi de o pedeapsa mai blanda.
Balzac a fost toată viața lui urmărit de creditori și se trezea la miezul nopții și lucra șaisprezece ore în șir.
Varanul cred că lucrează 25 de ore în șir din 24!
Way to go DNA!!!
Bravo procurorilor pentru dosarele întocmite acestor borfași.
Bravo judecătorilor care își fac datoria, indiferent de persoana pe care o judeca.
Bravo celor care puși în slujba poporului și tari, își fac datoria.
...
Unde's NUP-urile de pe vremea lui Zambilici si Nascase?
http://www.gandul.info/stiri/amintiri-din-vremurile-de-aur-cum-a-fost-dat-victor-ponta-afara-din-sala-de-judecata-cand-era-avocat-stenograme-din-sedinta-10697913
Cine se aseamănă se adună!
Tender era afaceristul de casă al aripii PSD a "nostalgicilor" din epoca Bombo iar Ponta era vicleanul copil de casă de la Corpul de control al Primului Ministru.
Obraznic a fost obraznic e și acum...dacă atunci președintele completului chema jandarmii să-l scoată afară din sală acum trebuie să pichetăm palatul Victoria să-l facem să-și dea demisia!
Cum tandemul Tender-Iancu a luat un sfert de veac sper din tot sufletul ca și tandemul Șova-Ponta să ia măcar 10 ani cu executare!
cred ca special au asteptat atat sa le-o dea grav la temeile :))
'' Love me tender, DNAaa...
Eu iubesc Justitiaaa ! ''
Ponta vrea condamnare la locul de munca, PM forever :))
Pentru cei mai lenti /s.
Felicitari judecatorilor de la Curtea de Apel care nu s-au lasat nici intimidati, nici mituiti. Ar fi fost atat de simplu sa mai piarda o saptamana si sa intervina prescriptia. Iata ca in Romania mai sunt oameni cinstiti.
Si fara a fi mare fan al lui Traian Basescu, trebuie spus ca fara sustinerea pe care a aratat-o el justitiei (si pe care in ultima vreme a tradat-o in mod regretabil) verdictul de astazi nu ar fi fost posibil.
o parte au plecat in afara, o parte s-au resemnat si au asteptat fiecare campanie electorala sa primeasca un mic, o sarma, o galeata, ca sa voteze cu PSD-ul....
toate sunt legate intre ele, si toate sunt atent planificate..
e mai usor sa conduci/convingi un popor sarac si infometat... asta a zis-o chiar conu nastase prin 2000
cât vor face? depinde de câte cărţi vor scrie...
aviz cuplului Ponta-Şova: nu vă pierdeşi speranţa, vă vine şi domniilor voastre rândul. lumina vine de la... Rovinari şi Turceni
Restul au fost cozi de topor in dezastrul de la Rafo+Carom si Uton.
Pentru Tender sa se ia si urma arhivelor cu hartile geologice si resurselor minerale vandute si atunci nu mai iese de la racoare decit cu picioarele inainte.
mai bine sa platesca.
Sa fie liber, dar pus sa platesca.
Sa se recupereze prejudiciul, evident si sa contribuie la inzestrarea armatei ca si compensatie; de exemplu sa achite din averea personala un avion de vanatoare ! Dati acesta varianta si va accepta!