Laura Codruta Kovesi afirma ca audierea lui Victor Ponta la DNA nu are nicio legatura cu motiunea de cenzura a PNL

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 5 iunie 2015, 14:09 Dosare Anticoruptie


Laura Codruta Kovesi
Foto: Agerpres
Procurorul general al DNA, Laura Codruta Kovesi, a explicat vineri ca in dosarul care il vizeaza pe premierul Victor Ponta "anumite indicii si probe" au fost obtinute la sfarsitul lunii aprilie si urmarirea penala in rem a demarat la inceputul lunii mai, astfel incat cazul nu are "nicio legatura" cu motiunea de cenzura depusa de PNL.

"Categoric nu are nicio legatura invitarea unor persoane (la audieri) cu evenimente publice", a spus ea, in fata sediului Directiei Nationale Anticoruptie, dupa ce ziaristii au intrebat-o daca exista vreo legatura intre motiunea de cenzura depusa de liberali si anuntul urmaririi penale a primului ministru.

Laura Codruta Kovesi a argumentat ca "anumite informatii, indicii si probe au fost obtinute dupa administrarea unor mijloace probatorii la sfasitul lunii aprilie" si "s-a inceput urmarirea penala in rem la inceputul lunii mai", intr-o "perioada foarte scurta de timp de la obtinerea informatiilor".

Procurorul sef a mentionat ca cei 86 de procurori ai DNA au in lucru 7.000 de dosare si "nu verificam ce se intampla in spatiul public, administram probele".

"Nu are nicio legatura cu depunerea sau nu a vreunei motiuni, deci nu este niciun fel de coincidenta, pur si simplu procurorii isi fac treaba", a continuat aceasta.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3321 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    De ce nu IERI? (Vineri, 5 iunie 2015, 14:40)

    Iulian [anonim]

    Intrebarea corecta este: De ce nu ati lansat actiunea IERI? Ce s-a adaugat la dosar de ieri pina azi?

    Sint sigur ca Doamna Kovesi poate sa raspunda sincer si fara sa ezite.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by