UPDATE Dan Sova, audiat la DNA

de I.C.     HotNews.ro
Vineri, 5 iunie 2015, 12:00 Dosare Anticoruptie


Dan Sova
Foto: Agerpres
Dan Sova s-a prezentat vineri, in jurul orei 11:55, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, la mai putin de jumatate de ora dupa ce premierul Victor Ponta a parasit sediul DNA precizand ca este "suspect" in dosarul Turceni-Rovinari. Fostul ministru al Transporturilor a declarat la sosirea la DNA, raspunzand unei intrebari din partea presei, ca nu a fost niciodata in conflict de interese. Social-democratul a refuzat sa faca alte declaratii.

UPDATE Ora 15:20 Dan Sova a parasit sediul DNA.

Dan Sova este urmarit penal de catre DNA intr-un dosar privind contractele de consultanta juridica intre cabinetul sau de avocatura si complexele energetice Turceni si Rovinari.

Senatul a respins marti, printr-un nou vot, cererea Justitiei de retinere si arestare a senatorului Dan Sova, cu 66 voturi pentru si 72 impotriva. Dupa vot, Dan Sova si-a exprimat speranta ca DNA va trimite cat mai repede dosarul in instanta, "ca sa ne lamurim, sa terminam cu toate discutiile astea politicianiste". Votul a fost secret, cu bile.

Precizam ca premierul Victor Ponta s-a prezentat vineri dimineata la DNA. Procurorii au dat un comunicat oficial in care arata ca "au dispus efectuarea urmaririi penale fata de Ponta Victor-Viorel". Procurorii DNA il acuza pe Ponta de urmatoarele infractiuni: fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni); complicitate la evaziune fiscala in forma continuata; spalarea banilor. De asemenea, "procurorii au constatat ca se impune continuarea urmaririi penale fata de Ponta Victor-Viorel si sub aspectul savarsirii a trei infractiuni de conflict de interese, dintre care una in forma continuata (doua acte materiale) fapte aflate in legatura cu functia sa de prim-ministru al Romaniei".

Citeste si:






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3019 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    am eu impresia... (Vineri, 5 iunie 2015, 12:06)

    liviu_ [utilizator]

    ca DNA se astepta la ce avea ponta sa faca in cazul sova, cu legile penale si actiunile impotriva DNA si si-au facut temele...
  • +2 (2 voturi)    
    /// (Vineri, 5 iunie 2015, 12:13)

    hmara [utilizator]

    Asta e parerea lui.
    Altii mai specialisti ca el, zic altceva.

    Noi : asteptam .
  • +2 (2 voturi)    
    Nu sovai Sova si da-l in primire pe Viorel ! (Vineri, 5 iunie 2015, 13:30)

    Plagarus [utilizator]

    Injumatatirea pedepsei si reabilitarea morala a PSDeilor, caci Ponta nu a miscat mai repede modificarile la CP si ai ramas doar cu mirul Dane !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by