Decanul Facultatii de Medicina din Iasi, trimis in judecata pentru luare de mita

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 4 iunie 2015, 17:17 Dosare Anticoruptie


Doina Azoicai, decan al Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" Iasi, a fost trimisa in judecata de procurorii DNA, fiind acuzata ca a primit mita o tava si un ceainic argintat, pentru a inscrie nelegal un student marocan direct in anul II de studii.

Potrivit unui comunicat al DNA, citat de Agerpres, Doina Azoicai va fi judecata pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita, abuz in serviciu si fals intelectual.

In acelasi dosar, au fost trimisi in judecata Ionela Lacramioara Serban, prodecan al Facultatii de Medicina din Iasi, pentru abuz in serviciu si fals intelectual; Ligia Nicoleta Buhus, medic; Haizoun El Houssine, cetatean marocan, Agha Romeen.

Potrivit DNA, in ziua de 22 noiembrie 2014, Doina Azoicai, decan al Facultatii de Medicina Generala Iasi, a primit de la Haizoun El Houssine, ajutat de Agha Romeen, o tava confectionata din cupru, argintata, in greutate de 1.359,90 grame (valoare de piata minima 800 lei) si un ceainic argintat, confectionat din alama, cupru si zinc (valoare de piata minima 100 lei).

Bunurile respective au fost primite in schimbul inscrierii fiului lui Haizoun El Houssine, in mod nelegal, direct in anul II de studii la Facultatea de Medicina Iasi.

La data de 18 noiembrie 2014, Doina Azoicai si Ionela Lacramioara Serban (prodecan), in calitate de membre ale Biroului Consiliu al Facultatii de Medicina, au semnat procesul-verbal prin care a fost analizata solicitarea de inscriere la studii a fiului lui Haizoun El Houssine si au atestat in fals ca au verificat actele de studii (in original) prezentate de acesta - scrisoarea de acceptare la studii (desi candidatul nu a obtinut un astfel de document pentru anul II de studiu, ci doar pentru anul I), situatia scolara (la dosar exista o foaie matricola pentru anul II de studii ce poarta stampila unei universitati din Belgia, stampilata, dar nesemnata de reprezentantii institutiei, precum si o copie a foii matricole aferente anului I de studii de la aceeasi universitate, stampilata, dar nesemnata), planul de invatamant, programa analitica (la dosar exista doar fise ale disciplinelor descarcate la data de 01.11.2014 de pe site-ul universitatii din Belgia).

DNA arata ca aceste inscrisuri nu constituie documente de lucru prevazute in "Procedura de lucru echivalare studii universitare de licenta", adoptata in anul 2013 de Universitatea de Medicina si Farmacie Iasi.

Ulterior, la data de 20 noiembrie 2014, in baza procesului-verbal mentionat (prin care a fost analizata solicitarea de inscriere la studii a fiului lui Haizoun El Houssine), Doina Azoicai a aprobat solicitarea acestuia de inscriere direct in anul II de studii la Facultatea de Medicina, desi, pe baza documentelor depuse anterior si conform scrisorii de acceptare emise de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, acest candidat nu putea fi inscris la studii decat in anul I.

In acest fel, bugetul Universitatii de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" Iasi a fost prejudiciat cu suma de 5.000 euro, reprezentand taxa de scolarizare pe care institutia de invatamant avea interesul legal sa o incaseze pentru anul I de studii.

DNA sustine ca Ligia Buhus, in calitate de medic, a emis la data de 1 octombrie 2014 o adeverinta, prin care a atestat in fals ca fiul lui Haizoun El Houssine, care in acel moment nu se afla in Romania, este inscris in evidentele cabinetului sau medical individual, ca a fost consultat si ca este clinic sanatos, documentul fiind necesar pentru dosarul de inscriere la cursurile anului I la UMF Iasi, in vederea obtinerii scrisorii de acceptare la cursuri ce se elibereaza de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Iasi, cu propunerea mentinerii masurilor asiguratorii asupra bunurilor imobile aflate in proprietatea Doinei Azoicai, pana la concurenta sumei de 5.000 euro.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























768 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    NISTE PROSTI ! (Joi, 4 iunie 2015, 18:20)

    arheopterix [utilizator]

    Au crezut ca obiectele oferite sunt din argint masiv si au cazut pe spate .Doua concluzii 1- ! prostia si lacomia fac casa buna si la doctori . 2- asta spune multe despre cum fac medicina pretinii nostri arabi .


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by