UPDATE Un nou dosar pentru trafic de influenta pe numele fostului ministru al Finantelor Darius Valcov

de I.C.     HotNews.ro
Miercuri, 3 iunie 2015, 12:04 Dosare Anticoruptie


Darius Valcov la DNA
Foto: Mediafax
Directia Nationala Anticoruptie anunta miercuri ca a inceput urmarirea penale fata de fostul ministru al Finantelor Darius Valcov intr-un nou dosar pentru fapte de trafic de influenta pe care le-ar fi comis in perioada in care acesta a fost senator. Darius Valcov a fost adus miercuri la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

UPDATE Avocatul lui Darius Valcov, Jean Panaitescu, a confirmat ca pe numele clientului sau a fost deschis un nou dosar intr-o "cauza privitoare la infractiune de trafic de influenta". Intrebat daca s-a deschis din nou cutia Pandorei pentru Darius Valcov, Panaitescu a raspuns: "Pai pana acum era inchisa?"

Procurorii evidentiaza in ordonanta de efectuare a urmaririi penale urmatoare aspecte:

* In primavara anului 2014, anterior semnarii in iulie 2014, a unui contract avand ca obiect reabilitarea retelei de apa si canalizare din doua localitati din judetul Olt, suspectul Valcov Darius Bogdan i-a pretins unui om de afaceri (denuntator in cauza), prin intermediar, 10% din valoarea sumelor, fara TVA, ce urmau a fi incasate de societatea comerciala reprezentata de omul de afaceri, in urma incheierii contractului cu S.C. COMPANIA DE APA OLT S.A., respectiv 1.700.000 lei.

*Banii au fost pretinsi in schimbul interventiei suspectului Valcov Darius Bogdan pe langa factori de decizie din cadrul S.C. COMPANIA DE APA OLT S.A., astfel incat societatea pe care o reprezenta denuntatorul sa incheie acel contract si sa primeasca banii la timp.

* Ulterior, suspectul Valcov Darius Bogdan a primit de la omul de afaceri, prin intermediari, suma de suma de 1.700.000 lei, in doua transe (in luna septembrie 2014 si in luna februarie 2015).


Darius Valcov a fost informat miercuri cu privire la noile acuzatii care i se aduc.

DNA precizeaza ca in dosar se efectueaza acte de urmarire penale si fata de alte persoane.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2346 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    mda (Miercuri, 3 iunie 2015, 12:09)

    mda [anonim]

    de aia le e frica si cu sova.. ca daca il aresteaza, incepe DNA-ul sa-i faca toate dosarele

    dosare in care sunt implicati toti cei din PSD, si ar fi fost doar o chestiune de timp pana i-ar fi turnat pe ponta si cooperativa.. ca doar nu era prost sova sa stea in inchisoare 20 ani pentru smecheriile altora..


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by