Vicepresedintele CJ Caras Severin Ionesie Ghiorghioni (PNL) a fost trimis in judecata, pentru trafic de influenta

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 2 iunie 2015, 16:12 Dosare Anticoruptie


Vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Caras-Severin Ionesie Ghiorghioni (PNL) a fost trimis in judecata, in stare de arest preventiv, pentru trafic de influenta, dupa ce a fost prins in flagrant, in 12 mai, de procurorii DNA, in timp ce lua mita suma de 20.000 de lei pentru atribuirea unui contract.

Alturi de acesta a fost trimis in judecata si Adrian Cosmin Ghiorghioni, un nepot al acestuia, sub acuzatia de complicitate la trafic de influenta.

Care sunt acuzatiile procurorilor, potrivit unui comunicat postat pe site-ul DNA:

In perioada 2013 -mai 2015, Ionesie Gheorghioni, in calitate de vicepresedinte al Consiliului Judetean Caras Severin, a pretins si primit de la un om de afaceri (martor denuntator) sumele de 230.000 lei si 8.400 euro, reprezentand un procentaj de 10 % din valoarea unor contracte de utilitate publica (intretinere a drumurilor) incheiate de societatea comerciala administrata de catre denuntator cu institutia publica respectiva.
In schimbul sumelor mentionate, firma respectiva a fost favorizata de catre Ionesie Gheorghioni, prin atribuirea contractelor, prin efectuarea cu prioritate a platilor de catre Directia de Administrare a Patrimoniului Public si Privat -unitate din structura Consiliului Judetean Caras Severin si prin acceptarea si semnarea devizelor de lucrari de catre functionarii din cadrul aceleiasi institutii.

Suma de 8.400 de euro a fost pretinsa si primita in mai multe transe de catre Gheorghioni Ionesie, prin intermediul nepotului sau Ghiorghioni Adrian Cosmin.

Pentru ajutorul acordat, Ghiorghioni Adrian Cosmin a primit de la sotia omului de afaceri, ca folos propriu, o camera foto cu diverse accesorii, in valoare de cca. 1.900 lei.

La data de 25 martie 2015, in baza unei noi intelegeri infractionale convenite cu martorul denuntator, inculpatul a primit suma de 10.000 lei ca prima parte a procentului de 10% din incasarile primite de firma omului de afaceri, pentru doua contracte de deszapezire incheiate in luna decembrie 2014.

Diferenta de 20.000 lei a fost remisa inculpatului Gheorghioni Ionesie la data de 12 mai 2016, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Procurorii au dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra unui numar de 10 imobile ce apartin inculpatilor Ghiorghioni Ionesie si Ghiorghioni Adrian Cosmin, pana la concurenta sumelor de 205.276 lei si 175 euro.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Directiei Generale Anticoruptie si a Serviciului Roman de Informatii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caras -Severin cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii luate in cauza. ¬






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























259 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by