Radu Mazare sustine, intr-un "comunicat de presa din beci", ca este nedrept ceea ce i se intampla

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 29 mai 2015, 18:21 Dosare Anticoruptie


Radu Mazare (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Fostul primar al Constantei Radu Mazare sustine, intr-un "comunicat de presa din beci", ca este nedrept ceea ce i se intampla, ca, fiind arestat preventiv, nu se poate apara juridic si ca imagine si ca acesta nu este un mod corect de a face justitie.

"In ultimii zece ani, incepand din 2005, "sistemul" m-a acuzat de cate-n luna si-n stele. De fiecare data insa am avut posibilitatea sa vorbesc si sa ma apar. LIBER. Cel mai bun exemplu este deja celebrul dosar al retrocedarilor, unde sunt acuzat si judecat din 2008. Cand expertiza incuviintata si realizata de instanta de judecata (refuzata de DNA in timpul urmaririi penale) a demonstrat fara echivoc ca nu am retrocedat domeniul public al statului, adica principala acuzatie din dosar, s-a facut liniste. Si tot asa!!", a afirmat Radu Mazare prin intermediul comunicatului de presa, citat de Mediafax.

El a precizat ca, desi a demisionat din toate functiile detinute si nu mai poate fi suspicionat ca influenteaza pe cineva atunci cand merge la instanta pentru a se judeca eliberarea sa, se declanseaza un linsaj mediatic.

"Acum insa stau la beci de opt saptamani, am demisionat din partid si din functia de primar si am anuntat ca nu mai vreau o viata politica sau publica. Nu mai pot fii suspicionat ca as putea influenta pe cineva. Totusi, constat ca de fiecare data cand trebuie sa merg in instanta pentru a mi se judeca sau rejudeca eliberarea se declanseaza "pe surse", in mod automat un linsaj mediatic. La aceste atacuri obscure, din nefericire pentru mine, nu mai pot reactiona si spune nimic pentru ca sunt "ascuns"", a mai transmis Radu Mazare.

El a mentionat ca acuzatiile din ultimele zile potrivit carora ar avea o casa in Franta nu sunt adevarate.

"Spre exemplu, acum a aparut o noua fumigena: cica eu as avea o casa in Franta, la Nice. De fapt, am aflat din documentele citite de avocati la dosar ca exista o casa sau un apartament acolo achizitionat candva de o firma a domnului Mihai Craiu, fost director la postul tv Antena1. Eu nu am fost niciodata la acel imobil, nu l-am vazut si nu am stiut vreodata de existenta lui. Intrebati-l pe domnul Craiu a cui este casa, daca se cunoaste cu mine si daca eu am vreo legatura cu investitia domniei sale. Si acesta este doar un exemplu. Pentru asa ceva DNA considera ca eu trebuie sa stau inchis la beci, nejudecat si nevinovat, ca intre timp ei sa cerceteze o suspiciune fabuloasa din viata unor oameni pe care nici macar nu-i cunosc", a mai declarat fostul primar al Constantei.

El considera ca este nedrept ceea ce i se intampla si nu intelege de ce trebuie sa stea arestat preventiv fara a avea posibilitatea de a se apara atat juridic, cat si ca imagine.

"Consider ca este nedrept ce mi se intampla si pot sa va spun ca aici, in arestul preventiv, sunt multi alti oameni ca mine, care nu inteleg de ce trebuie sa stea la beciuri fara sa se poata apara juridic sau ca imagine. Nu cred ca acesta este un mod corect de a se face justitie, condamnat aprioric la televizor sau "pe surse" si infundat in arest preventiv prin decizii prelungite la infinit, ce induc in mod automat in opinia si impresia generala o falsa si certa vinovatie a celui cercetat", a mai transmis Radu Mazare prin intermediul comunicatului de presa.

Radu Mazare a fost arestat in 2 aprilie, in dosarul in care este acuzat ca a luat mita noua milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit in obtinerea de autorizatii. Ca urmare, in 6 aprilie el a fost suspendat din functie, prin ordin al prefectului, iar in 22 mai el si-a dat demisia din functia de primar al Constantei. De asemenea, el a renuntat la calitatea de membru al PSD.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2888 vizualizari

  • +14 (16 voturi)    
    tupeu (Vineri, 29 mai 2015, 18:36)

    nalbaroiu [utilizator]

    Incredibil de mult tupeu are individul asta.....kiar nu intelege ca e momentul sa taca si sa plateasca pentru mizeriile facute atata timp ????!!!!!....
  • +19 (21 voturi)    
    De dragule... (Vineri, 29 mai 2015, 18:38)

    BPM [utilizator]

    ... multora de la care probabil ai luat spaga li se parea nedrept ca trebuie sa iti dea.... iar tie ti se pare nedrept ca in loc sa te dai cu zmeul si cu barca in cursul zilei si sa-ti pregatesti apararea relaxat la malu' marii (mai ales acum la deschiderea sezonului), stai la beci cu baietii si meditezi...
    Vezi tu cum roata morii se-nvarteste ...?
  • +20 (22 voturi)    
    Subscriu (Vineri, 29 mai 2015, 18:55)

    Werwolf1 [utilizator]

    Domnu' Mazare ,eu va inteleg sa stiti . Puscariile sunt pline cu oameni nevinovati . Duceti-va si intrebati pe oricine din cei de acolo : Din zece insi , opt sau noua nu au facut nici pe dracu . La multi ani ,dom primar !
    • +9 (9 voturi)    
      subscriu (Vineri, 29 mai 2015, 20:42)

      nicu duru [anonim] i-a raspuns lui Werwolf1

      LA MULTI ANI CU EXECUTARE....
  • -5 (5 voturi)    
    mereu mi-am dorit ca Mazare sa ajunga la (Vineri, 29 mai 2015, 19:28)

    dorel [anonim]

    puscarie pentru ce a facut in Constanta ! :)
    Poate nu ati inteles insa foarte clar : LA PUSCARIE, adica sa fie condamnat pe baza unor probe concludente.

    In rest : individul are dreptate punctual in aceasta situatie => de ce sta la puscarie ? poate sa "stearga" conturile din bancile din Israel sau pe unde naibe le are ? Se duce cu caiacul noaptea si le sterge datele ? Sau o sa se duca sa dea foc la documentele de la primarie ? Sau !? ... as vrea o explicatie logica a motivarii instantei, alta decat cea cu care a fost arestat initial.

    Oricat incearca marii "aparatori" de justitie, judecatori si procurori model, membrii CSM sa comenteze in spatiul public si sa "apare" justitia => "oprobiu public" nu reprezinta pentru mine si pentru NIMENI cu capul pe umeri un motiv rezonabil sa stai la inchisoare !
    In acceptiunea mea cei care si-au motivat astfel decizia ar fi trebuit zburati din functie de CSM si inspectia judiciara in cateva zile si deciziile lor istorice reverificate.
    • +1 (1 vot)    
      tot raul lui Mazare spre binele Constantei (Sâmbătă, 30 mai 2015, 20:44)

      Gheorghescu [utilizator] i-a raspuns lui dorel

      daca nu-l bagau la beciul hotesc, isi mai dadea el demisia? Mai scapau constantenii de el?
      Probabil va fi greu pentru Constanta in perioada imediat urmatoare. Sistemul bine pus la punct se va dezintegra, oamenii nu vor mai sti cui sa dea spaga.
      Se va intampla ca in toata Romania: daca politicienii, in speta pesedistii, ca ei sunt acum la putere, nu pot fura din banii de investitii, atunci nu se mai fac investitii.
  • +7 (7 voturi)    
    coruptia marelor orase (Vineri, 29 mai 2015, 19:56)

    politia [anonim]

    Ca si alti corupti ai marilor orase nu au facut nimic pozitiv pt societate..la beci minim 20 de ani dar sa munceasca
  • +6 (6 voturi)    
    nu e "corect"?! (Vineri, 29 mai 2015, 20:08)

    lili [anonim]

    Dar, te-ai intrebat vreodata daca e corect cand luai spagi de muuuulte milioane de Euro cu care ai facut averea aia uriasa si te-ai plimbat prin Brazilia si Madagascar si aiurea in lumea larga in timp ce saracimea prostita si votanta a Constantei statea la cozi si lesina asteptand sa primesca ajutoarele tale/!
    Rusine!
    Acolo sa stai pana te vor trimite le Rahova!
  • +3 (3 voturi)    
    I se va face dreptate! (Sâmbătă, 30 mai 2015, 7:53)

    hotnewsfil [utilizator]

    Judecatorii vor fi sensibilizati, induplecati, de aceasta plangere dreapta a lui Mazare si ii vor face dreptate : trei ani in plus.
  • +2 (2 voturi)    
    OH. (Sâmbătă, 30 mai 2015, 8:46)

    letsoc [anonim]

    E nedrept bai carici , dar cand dansai din buric cu gagicile goale langa tine si ii injurai pe toti , era drept ? Vazi bai cum este cand nu mai ai pistolul in mana , te faci ghem , nu-i asa ? Cu stima , NC .
  • 0 (0 voturi)    
    ce-i nedrept ? (Duminică, 31 mai 2015, 22:24)

    sareta [utilizator]

    Dar desfiintarea tramvaielor si troleibuzelor dintr-un oras european este oare un lucru "DREPT "?Nerespectarea Constitutiei prin "disparitia " plajei Mamaia sub betoane ,adica instrainarea domeniului public ,este un lucru DREPT ?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by