Procurorul Stefan Crisu, prins in flagrant in timp ce lua mita, va fi cercetat in arest la domiciliu, pentru trafic de influenta

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 26 mai 2015, 9:41 Dosare Anticoruptie


Curtea de Apel Bucuresti a decis ca procurorul Stefan Crisu sa fie cercetat in arest la domiciliu, in dosarul in care este acuzat ca a primit 2.000 de euro si un telefon de 1.000 de euro pentru a interveni la magistrati de la DIICOT sa restituie unei persoane o masina de lux ridicata la perchezitii, anunta Mediafax. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au retinut luni pe Stefan Crisu, de la Parchetul Tribunalului Bucuresti, si au cerut instantei arestarea preventiva a magistratului, pe o perioada de 30 de zile. Judecatorul de drepturi si libertati de la Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea procurorilor de arestare preventiva a lui Crisu, stabilind ca acesta sa fie cercetat in arest la domiciliu.

Decizia poate fi contestata la instanta suprema atat de catre Stefan Crisu, cat si de procurori. Stefan Crisu va sta in arest la domiciliu pana la judecarea contestatiei de la instanta suprema, care va decide definitiv daca procurorul va ramane cu aceeasi masura preventiva, va fi arestat preventiv sau cercetat sub control judiciar.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, la cererea procurorilor DNA, a incuviintat, luni, luarea masurii arestului la domiciliu sau a arestarii preventive fata de magistratul Stefan Crisu, urmarit penal pentru trafic de influenta.

Potrivit procurorilor DNA, incepand din luna martie 2013, procurorul Stefan Crisu ar fi pretins un telefon mobil marca Samsung Galaxy de la o persoana, denuntatoare in cauza, careia i-ar fi promis ca va interveni la procurori de la DIICOT pentru a-i fi restituit un autoturism marca Mercedes Tip CLS 350, ridicat in urma unei perchezitii. Procurorul Crisu i-ar fi cerut apoi aceleiasi persoane, direct si printr-un intermediar, suma de 3.000 de euro si a primit un telefon mobil marca Samsung Galaxy (in valoare de 600 de euro).

Stefan Crisu a fost prins in flagrant, duminica, dupa ce a primit de la denuntator un telefon mobil in valoare de aproximativ 1.000 de euro si suma de 2.000 de euro. "Ulterior, dupa solicitari repetate formulate telefonic sau in diferite cercuri de persoane, direct sau prin intermediar, in data de 24.05.2015, procurorul Crisu Stefan a primit de la persoana denuntatoare, in contul ᅡdatorieiᅡ de 3.000 de euro pretinse anterior, un telefon mobil marca Samsung Galaxy model S6 - Edge (in valoare de aproximativ 1.000 de euro) si diferenta valorica in echivalent banesc (in cuantum de 2.000 de euro), pretinsa incepand cu anul 2013 pana in prezent", au scris procurorii in ordonanta de retinere.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























912 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    Corb la corb ... (Marţi, 26 mai 2015, 9:57)

    JG [utilizator]

    Corb la corb ... doarme acasa.
  • +2 (2 voturi)    
    Comment sters de user (Marţi, 26 mai 2015, 9:58)

    polonyca [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by