Administratorul Tehnologica Radion, Theodor Berna, sub control judiciar pentru 60 de zile

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 25 mai 2015, 18:25 Dosare Anticoruptie


Administratorul Tehnologica Radion, Theodor Berna, trimis in judecata pentru evaziune fiscala si spalare de bani, va fi scos din arestul la domiciliu si pus in libertate sub control judiciar, decizia instantei fiind definitiva, informeaza Agerpres.

Potrivit portalului instantelor de judecata, Curtea de Apel Ploiesti a respins, luni, ca nefondate contestatiile formulate de procurori si de inculpat fata de decizia instantei de fond care a dispus, la data de 19 mai, inlocuirea masurii preventive a arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile.

Decizia Curtii de Apel Ploiesti este definitiva.

Theodor Berna a fost arestat preventiv la data de 19 august 2014 sub acuzatiile de evaziune fiscala si spalare de bani intr-un dosar cu un prejudiciu de peste 120 de milioane de euro.

Trei luni mai tarziu, respectiv la data de 13 noiembrie, Berna a fost trimis in judecata alaturi de alte sase persoane si patru societati comerciale, intre care doua controlate de el, respectiv SC Tehnologica Radion SRL si SC Teloxim Con SRL.

"Inculpatii, in calitate de administratori ai mai multor societati comerciale, au inregistrat in contabilitate operatiuni comerciale nereale urmate de transferuri de bani, cu scopul ascunderii provenientei ilicite a acestora, sume ce ulterior au fost retrase in numerar din conturile unor societati comerciale de tip fantoma", se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti.

Potrivit procurorilor, valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat rezultat din comiterea infractiunii de evaziune fiscala este in cuantum de 111.007.553 lei si 395.785.691 lei din savarsirea infractiunii de spalare de bani, iar pentru recuperarea acestuia s-a luat masura sechestrului asigurator asupra bunurilor apartinand inculpatului Berna Theodor, SC Tehnologica Radion SRL si SC Teloxim Con SRL, mai mentioneaza sursa citata.

Theodor Berna se afla in arest la domiciliu din luna decembrie a anului trecut.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























525 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Ah tovarase Berna, ce ne-ati mai distrus plamanii (Luni, 25 mai 2015, 21:32)

    Maniu [utilizator]

    in Bucuresti, cand ati lucrat pe Calea Mosilor. Cand v-am dat telefon sa spalati praful o gagica a tipat ca nu e datoria voastra (ca v-ar fi scazut muuuuult din profit sa udati cu apa praful ala ingrozitor). De muncitorii care-au inghitit toata mizeria aia ce sa mai zic. Din sanatatea lor va ghiftuiti si va dati mari, lipsiti de creier si decenta cum sunteti, "capitalisti" veniti din salbaticia ceausista, cu pluta.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by