Ginerele lui Sandu Anghel sustine ca Mircea Basescu a primit 600.000 de euro de la familia sa

de I.C.     HotNews.ro
Vineri, 22 mai 2015, 21:31 Dosare Anticoruptie


Ginerele lui Sandu Anghel, Marius Constantin, sustine ca familia sa i-a oferit suma de 600.000 de euro lui Mircea Basescu pentru scoaterea socrului sau din inchisoare, dar ca nu le-a fost returnata decat o parte din suma, iar el si sotia sa au cerut sa le fie inapoiati toti banii.

Marius Constantin, ginerele lui Sandu Anghel, a fost audiat, vineri, la Tribunalul Constanta, ca martor in dosarul in care Mircea Basescu este judecat pentru trafic de influenta, iar Marian Capatana pentru complicitate la trafic de influenta, transmite Mediafax.

El a spus ca in anul 2011, dupa ce Sandu Anghel a fost arestat preventiv, Florin Anghel a vorbit cu Mircea Basescu pentru a gasi o modalitate de a-l scapa pe tatal sau de la inchisoare.

"Din spusele lui Florin Anghel am aflat ca i-a dat lui Mircea Basescu suma de 600.000 de euro. Mircea Basescu i-a spus sa-i dea banii lui Marian Capatana, iar acesta a avut rolul de caraus. In perioada cand s-au dat banii eram arestat si nu am fost de fata cand s-a intamplat acest lucru", a spus Marius Constantin.

El a afirmat ca a aflat toata aceasta poveste atunci cand a fost eliberat din inchisoare, in octombrie 2013.

Marius Constantin a sustinut ca, in mai 2014, dupa ce si Florin Anghel si Fanica Anghel au fost arestati in dosarul in care ar fi trebuit sa intervina Mircea Basescu, el si sotia sa, Izaura Anghel, urmau sa recupereze restul banilor de la fratele fostului presedinte al Romaniei.

"Pana atunci Mircea Basescu ne returnase 315.000 de euro din suma de 600.000 de euro. Pentru a recupera restul banilor, am venit la Constanta impreuna cu Izaura Anghel si cu Grinica Ion Anghel. Pe data de 26 mai 2014, Mircea Basescu ne-a spus ca ne va da peste o saptamana deoarece nu ii are atunci. Pe 29 mai 2014, eram la Bucuresti si Mircea Basescu ne-a sunat spunandu-ne sa venim la Constanta ca are banii. Am ajuns acasa la Mircea Basescu, iar el ne-a spus ca sa mergem la biroul lui pentru ca acolo are banii. A mers cu masina noastra, acolo ne-a dat 10.000 de euro, iar cand am iesit am fost luati de procurori", a afirmat Marius Constantin.

La acest termen fusese citata pentru a declaratii in fata instantei si sotia lui Mircea Basescu, Doinita, care s-a prezentat la Tribunal, dar a refuzat sa faca acest lucru.

Avocatul lui Mircea Basescu, Nelu Tasca, a solicitat instantei audierea a doi martori la termenul urmator, fiind vorba de avocatul Sorin Calafus si fostul comandant al Politiei Judetene Constanta Dumitru Catana. Aparatorul lui Mircea Basescu a precizat ca prin audierea avocatului se va stabili modalitatea prin care Mircea Basescu a vrut sa ajute familia Anghel, Sorin Calafus reprezentandu-l la un termen pe Sandu Anghel, iar prin declaratiile fostului sef al Politiei Constanta se va demonstra ca autoritatile stiau de presiunile pe care familia Anghel le facea asupra lui Mircea Basescu. Acesta declarase, in luna noiembrie a anului trecut, ca in anul 2011 a avut o discutie cu seful IPJ Constanta, Dumitru Catana, in care il informa de comportamentul familiei Anghel si de insistentele acestora la adresa sa.

Avocatii lui Marian Capatana au solicitat ca la urmatorul termen sa fie audiat ca martor Ion Preda, fostul sofer al lui Capatana, pentru ca barbatul ar fi fost de fata in momentul in care seful sau a primit banii de la familia Anghel. De asemenea, aparatorii lui Marian Capatana au cerut ca cei doi inculpati sa fie supusi testului poligraf pentru a se stabili care dintre ei spune adevarul.

Instanta a hotarat sa fie audiati ca martori Dumitru Catana si Ion Preda, iar in privinta avocatului Sorin Calafus nu a fost luata deocamdata vreo decizie, urmand sa se stabileasca daca audierea acestuia este utila cauzei.

De asemenea, Tribunalul a respins solicitarea de efectuare a testului poligraf pentru cei doi inculpati.

Tribunalul Constanta a stabilit ca urmatorul termen in acest dosar sa fie in 17 iunie.

Mircea Basescu este judecat, alaturi de Marian Capatana, intr-un dosar privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Cei doi au fost arestati preventiv dupa ce familia lui Bercea Mondial a facut publice inregistrari facute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenta de care este acuzat fratele fostului presedinte Traian Basescu.

In 26 noiembrie 2014, Curtea de Apel Constanta a decis ca Mircea Basescu, care se afla in arest preventiv din 20 iunie 2014, sa fie judecat in arest la domiciliu, aceeasi decizie fiind luata si in cazul lui Marian Capatana.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4612 vizualizari

  • +8 (8 voturi)    
    Constantin Anghel- Mircea Basescu (Vineri, 22 mai 2015, 21:41)

    MirceaGeorgescu1 [utilizator]

    A alat ca i-a dat, n-a vazut, a auzit, etc Abrahame scoate banii!
  • +7 (7 voturi)    
    toata lumea sa dea inapoi !!! (Vineri, 22 mai 2015, 22:06)

    DoruDragan1 [utilizator]

    Asta-i stire de ultima ora? Pai povestea asta se freca anul trecut prin toamna. Sa dea si ghicitoarele banii de ghicit lui Zavoranca. Sa dea si membrii ministerului de interne banii cu care au falimentat BANCOREX. Sa dea si SOV banii la FNI. Sa se dea si banii haliti de CARITAS. Sa de dea tot inapoi ...
  • +8 (8 voturi)    
    adica (Vineri, 22 mai 2015, 23:36)

    ZeroAbsolut [utilizator]

    Mircea Basescu v-a tras o teapa, voi l-ati luat la un santaj mic pentru ca nu va puteati recupera legal banii murdari, el v-a mai tras o teapa cu procurorii, iar acum voi va faceti socoteala daca merita cazarea la bulau cei 300k euro. Totusi, e all inclusive.
  • +6 (6 voturi)    
    Hearsay nu e probă în lumea civilizată (Sâmbătă, 23 mai 2015, 3:27)

    Harald [utilizator]

    În România se obișnuiește ca un martor să spună în sala de judecată ce-a auzit de la alții. Nu știu ce părere are despre asta Codul de Procedură (Civilă sau Penală, după caz) dar în lumea anglo-saxonă nu e admisă o astfel de mărturie.

    Poți să spui ce-ai văzut cu ochii tăi, dar nu poți să spui ce ți-au povestit alții, așa ceva nu e admis ca probă.
  • +4 (4 voturi)    
    Mai frate . . . (Sâmbătă, 23 mai 2015, 10:32)

    Vali Cel Batran [utilizator]

    . . . 600000 de euro e o suma colosala pentru o persoana fizica! De unde au rromii astia atatia bani mai incat sa dea cu atata usurinta o asemenea suma (cash)? Parerea mea este ca se incearca taparea de bani a lui Mircea tocmai cu ajutorul justitiei! In loc sa fie intrebati imediat daca au platit impozitele legale pentru acei bani procurorii nostril se uita la rrom ca la pronia cereasca, ca mai stii poate asa ar putea sa il infunde pe Base Cel Mare!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by