Seful Nei Guard spune ca Vasile Blaga i-a cerut sa-l ajute pe ginerele sau cu firma de paza

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 22 mai 2015, 18:16 Dosare Anticoruptie


Seful firmei de protectie si paza Nei Guard, Mihai Neicu, le-a spus anchetatorilor, in dosarul lui Andrei Rudeanu, ca Vasile Blaga i-ar fi cerut in 2011, la sediul PD din Bucuresti, sa-l ajute pe ginerele sau sa obtina contracte de paza cu institutii de stat si private, potrivit unor surse judiciare citate de agentia Mediafax.

Sursele citate au declarat, vineri, ca numele copresedintelui PNL Vasile Blaga apare in dosarul de evaziune fiscala in care este urmarit penal ginerele acestuia, Andrei Rudeanu, dosar instrument de procurorii Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, respectiv intr-o declaratie facuta in calitate de martor de catre seful firmei de paza Nei Guard, Mihai Neicu, cercetat si el pentru acelasi gen de fapte.

Potrivit surselor judiciare, care citeaza din documente ale anchetatorilor, Mihai Neicu a dat o declaratie ca martor in dosarul lui Andrei Ionut Rudeanu, in care ar fi aratat ca ajutorul nemijlocit pe care el personal si unul dintre administratorii firmei sale i l-ar fi acordat ginerelui lui Vasile Blaga si implicit companiei sale de paza nou create a venit ca urmare a unei presupuse rugaminti facute de Blaga, in anul 2011, referitoare la Rudeanu.

Sursele citate au precizat ca anchetatorii redau in documente declaratia lui Mihai Neicu: "In perioada septembrie 2010 - primavara anului 2011, am fost solicitat de numitul Blaga Vasile la o discutie la sediul Partidului Democrat, din municipiul Bucuresti, Aleea Modrogan. Cu ocazia acestei discutii, acesta mi-a solicitat sa-l ajut pe ginerele sau, numitul Rudeanu Ionut, care isi infiintase societatea de paza si protectie Axis Corporate Security, sa obtina contracte de paza cu institutii de stat si companii private, si sa il ajut in managementul acestei societati (recrutarea de personal, dotare, intocmirea documentatiei necesare, participari la licitatiile publice etc)".

Neicu le-ar mai fi spus anchetatorilor ca, in urma discutiei sale cu Blaga, s-ar fi intalnit, chiar a doua zi, cu Andrei Rudeanu si cu sotia acestuia, Agathe Rudeanu, la Hotelul Phoenicia din Bucuresti, pentru o discutie legata de dezvoltarea Axis Corporate Security. Dupa discutii, Neicu ar fi convenit cu sotii Rudeanu ca firma acestora sa isi desfasoare activitatea la etajul unu al cladirii, unde isi avea sediul compania sa, Nei Guard, iar in continuare l-ar fi ajutat pe ginerele lui Blaga sa obtina diverse contracte de paza, prin recomandarile pe care i le-ar fi dat prin diversi beneficiari, sustin sursele citate.

Seful firmei Nei Guard ar mai fi aratat, in declaratia sa, citata de sursele judiciare: "In urma sprijinului acordat de catre mine, numitul Rudeanu prin firma Axis a obtinut mai multe contracte importante de paza, respectiv cu administratia domeniului public si privat sector 4 Bucuresti, Spitalul ᅡMarie Curieᅡ din Bucuresti, lantul de hipermarketuri Carrefour si altele pe care nu mi le amintesc precis".

O alta licitatie la care ar fi participat si castigat SC Nei Guard si Axis Corporate Security ar fi fost, conform declaratiei lui Neicu date in fata anchetatorilor, cea de la Administratia Nationala a Drumurilor filiala Timisoara, pentru furnizare de servicii de paza. Neicu le-a fi spus procurorilor ca, dupa castigarea acestei licitatii, a decis sa-si retraga compania din consortiu, pentru a ramane doar Axis Corporate Security.

Sursele judiciare au mai aratat ca, in timpul audierilor de joi, Andrei Rudeanu nu a recunoscut acuzatia care i se aduce.

Procurorii Parchetului Curtii de Apel Bucuresti au cerut vineri arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Andrei Rudeanu Ionut, Tribunalul Bucuresti urmand sa decida va fi admisa solicitarea.

Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat, vineri, despre retinerea ginerelui sau, Andrei Rudeanu, ca ii pare rau de aceasta situatie, dar ca, pana la urma, fiecare isi duce crucea, iar daca a gresit, va trebui sa plateasca, adaugand ca spera ca acesta isi va dovedi nevinovatia.

"Nu as spune ca nu imi pare rau de situatia in care se afla. Inainte de orice..si eu am suflet. Este tatal nepotului meu, sotul fiicei mele, dar pana la urma fiecare isi duce crucea. daca a gresit, va trebui sa plateasca. Sper sa isi dovedeasca nevinovatia", a spus Blaga.

Andrei Rudeanu a fost retinut joi, in dosarul in care se fac cercetari pentru evaziune fiscala cu un prejudiciu de 600.000 de euro. Alaturi de Andrei Rudeanu, la audieri au fost duse si alte persoane, dar numai el a fost retinut.

Politistii au facut, joi, perchezitii in Bucuresti si Hunedoara, intr-un dosar in care sunt vizate cinci firme de paza, printre care si cea a lui Andrei Rudeanu, care ar fi fost implicate in comiterea unor infractiuni de evaziune fiscala, prin inregistrarea in contabilitate de achizitii fictive de servicii.

"Din investigatii a reiesit faptul ca, in scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor catre bugetul de stat, reprezentantii unei companii specializate in prestari de servicii de paza ar fi creat un circuit infractional, format din mai multe societati comerciale, prin care ar fi fost evidentiate tranzactii fictive", se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4343 vizualizari

  • +7 (7 voturi)    
    Se întâmplă! (Vineri, 22 mai 2015, 20:17)

    vali47 [utilizator]

    Cine spunea pe la Bistrița-Năsăud că liderii fostului PDL vor dispărea.Se întâmplă.
  • +7 (9 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 22 mai 2015, 21:20)

    [anonim]

    • +2 (2 voturi)    
      trasatura de caracter!? (Sâmbătă, 23 mai 2015, 10:38)

      Ionica [anonim] i-a raspuns lui

      Cam asa se intampla cand militienii fac ,,afaceri'' impreuna!
      Oricare pica primul il trage si pe celalalt invariabil. E o chestiune de timp.
      Caractere nu joaca!
  • +1 (7 voturi)    
    Stau si ma intreb (Vineri, 22 mai 2015, 22:18)

    mihai [anonim]

    care sunt mai de condamnat? Cei din PSD, grei ai politicii romanesti, copii de nomeclaturisti care au trait, traiesc si vor trai bine. Cu totii ii cunoastem si stim de ce sunt capabili ca doar traim cu ei de 60 de ani. Nici macar nu se mai obosesc sa ne mai minta. Sau mai degraba arivistii noi, gen PDL care ne-au promis caii verzi pe pereti, in timp ce au organizat cam tot jaful economic executat din 2006 incoace + marionetele cu fetze de ingeri la butoane gen Bica, etc. Cata bataie de joc la adresa acestui popor.
    • +2 (2 voturi)    
      Cine trebuie condamnat? (Sâmbătă, 23 mai 2015, 12:51)

      , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui mihai

      Poporul asta de oameni care aleg emotional!
      POporul asta care desi o duce greu, daca i se spune pe latrine ca este bine, tace, inghite si isi plateste darile pentru ca ... de vina este Basescu!
      Poporul asta pentru ca alege cu malaiul, tzuica si munciunile pe care le asculta cu drag!
      Poporul asta pentru ca nu intelege NICIODATA ca pentru a/i fi bine ar fi corect sa se curete de uscaturi, nu sa spune... e si el suflet, da dar... a facut biserici (dupa ce a furat miliarde), da dar ne/a dat si noua ceva (dupa ce a furat tot)...
      Asa ca nu e bataie de joc; este doar ceea ce merita poporul asta!
  • +1 (11 voturi)    
    Asteptati sa vedeti daca Blaga e vinovat! (Sâmbătă, 23 mai 2015, 1:15)

    taran [anonim]

    Eu sunt convins ca nu. Dar cei aflati in urmarire au inteles ca daca "toarna" scapa mai ieftin. Asa ca se inteleg cate doi, ca sa fie mai credibila turnatoria. Nu prea tine, pt ca judecatorii vor probe, nu vorbe de la Ponta-Ghita-Nitu.
    • +2 (4 voturi)    
      Bai tarane, (Sâmbătă, 23 mai 2015, 7:48)

      xrogo [utilizator] i-a raspuns lui taran

      vorbele alea impotriva lui Blaga nu au fost spuse de Ponta-Ghita-Nitu,dar daca tu ai un fix,asta e!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by