Sechestrul pe averea lui Sebastian Ghita, mentinut de Inalta Curte

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 22 mai 2015, 10:57 Dosare Anticoruptie


Sebastian Ghita
Foto: HotNews / DP
Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au respins cererea deputatului Sebastian Ghita de ridicare a sechestrului asigurator pus de procurorii DNA pe o parte din averea lui, in dosarul in care este cercetat si Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, anunta Agerpres.

Pe 28 aprilie, Sebastian Ghita a fost chemat la sediul DNA Ploiesti, unde procurorii l-au instiintat ca au instituit sechestru pe bunurile sale imobile si pe conturi pana la concurenta sumei de aproximativ doua milioane de euro.

In acest dosar, Sebastian Ghita este cercetat sub control judiciar pentru savarsirea infractiunii de sprijinire a unui grup infractional organizat.

DNA sustine ca, in perioada 2011 - 2015, Iulian Hertanu - administrator de drept si, incepand cu data de 25 aprilie 2014, administrator de fapt al SC Grossman Engineering Group SRL, respectiv angajat al CVR Asfalt Construct Group SRL, Vladimir Ciorba - administrator/ asociat la CVR Asfalt Construct Group SRL si CVR Activities Group SRL Bucuresti si SC Gefam Pro SRL si Mihail Coman - administrator/ asociat la SC Indserv SRL Ploiesti si SC Indserv Proiect SRL Ploiesti si angajat al SC Hidro Prahova SA (in calitate de consilier al directorului general) au constituit un grup infractional pentru a actiona in vederea adjudecarii frauduloase a unui contract de lucrari finantat preponderent din fonduri europene si insusirii nelegale a unor importante sume de bani, prin schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor obtinute in cadrul proiectului cu finantare europeana.

De asemenea, acestia ar fi urmarit sustragerea de la plata contributiilor datorate catre stat, prin evidentierea unor cheltuieli nereale sau operatiuni fictive in documentele societatilor pe care le-au controlat.

Contractul avand ca obiect 'Extindere retele de canalizare in orasul Comarnic a fost atribuit de catre SC Hidro Prahova SA Ploiesti (societate cu capital integral de stat, la care Consiliul Judetean Prahova este actionar majoritar) Asocierii SC Grossman Engineering Group SRL - SC Euro Construct Trading 98 SRL, contract semnat la data de 13 ianuarie 2012.

Sebastian Ghita este acuzat ca a efectuat demersuri (interventii pentru numirea in functii a unor persoane, obtinerea de informatii confidentiale) la nivelul unor functionari ai SC Hidro Prahova SA si a exercitat interventii asupra directorului general al acestui agent economic, pentru a determina atribuirea nelegala a contractului catre Asocierea Grossman - Euro Construct.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























762 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by