Femeia acuzata ca a santajat-o pe sefa Inaltei Curti, Livia Stanciu, achitata definitiv

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 21 mai 2015, 14:48 Dosare Anticoruptie


Livia Stanciu
Foto: Agerpres
Mariana Rarinca, femeia acuzata de DNA ca a santajat-o pe sefa Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, a fost achitata de judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti, decizia fiind definitiva, anunta Agerpres. Curtea de Apel a admis apelul femeii, dupa ce aceasta fusese condamnata in decembrie 2014 de Tribunalul Bucuresti la trei ani inchisoare cu suspendare.

Mariana Rarinca a fost trimisa in judecata de procurorii DNA pe 1 iulie 2014, ea fiind acuzata ca a santajat-o pe Livia Stanciu, presedintele ICCJ.

In rechizitoriu, procurorii au retinut ca, in perioada august/septembrie 2013 - 3 iunie 2014, Mariana Rarinca a amenintat-o pe Livia Stanciu, cu darea in vileag a unor fapte imaginare, compromitatoare pentru aceasta si pentru sotul acesteia.

Potrivit DNA, in schimbul nedivulgarii catre presa a acestor informatii, presupus compromitatoare, Mariana Rarinca i-a pretins sefei ICCJ suma de 20.000 de euro.

"Amenintarile cu divulgarea catre presa a unor informatii presupus compromitatoare la adresa persoanei vatamate, respectiv cererea de a-i da 20.000 de euro drept compensatie pentru 'datorii' platite de inculpata in numele sotului persoanei vatamate, au fost transmise unei rude de-a acesteia. In perioada aprilie 2014 - 3 iunie 2014, persoana vatamata a primit amenintari prin intermediul unei convorbiri telefonice si prin mesaje tip SMS. Inculpata a amenintat-o pe persoana vatamata cu divulgarea catre presa (un post important de televiziune) a unor date compromitatoare despre persoana vatamata si familia acesteia", arata DNA la 1 iulie.

Procurorii mai sustineau ca faptele pe care femeia intentiona sa le divulge cu privire la Livia Stanciu si la membrii familiei acesteia sunt imaginare, intrucat nici sefa ICCJ, nici sotul acesteia nu au avut si nu au vreo datorie fata de Mariana Rarinca.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























28795 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    bine-bine, (Joi, 21 mai 2015, 14:56)

    victor L [utilizator]

    dar nimic despre ceea ce i-a facut pe judecatorii de la
    CAB sa dea o sentinta de achitare, mai ales "dupa ce aceasta fusese condamnata in decembrie 2014 de Tribunalul Bucuresti la trei ani inchisoare cu suspendare"?
    • +9 (9 voturi)    
      A stat 6 luni in preventiv (Joi, 21 mai 2015, 15:15)

      SârbaLUIGhitză [utilizator] i-a raspuns lui victor L

      NU exista motivarea, dar ea a facut 6 luni de preventiv. Cine o despagubeste?
      • +5 (7 voturi)    
        ca de obicei (Joi, 21 mai 2015, 15:29)

        Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui SârbaLUIGhitză

        Statul român o va despăgubi. Doar nu Livia Stanciu sau DNA.
    • 0 (0 voturi)    
      si mai ales "cine" a dat sentinta. (Vineri, 22 mai 2015, 11:32)

      Gobelin [utilizator] i-a raspuns lui victor L

      nu cumva tot madama Costiniu, care e in razboi EVIDENT cu DNA si ICCJ de cand sotu'su si-a luat-o cu suspendare?
  • +6 (8 voturi)    
    articol incomplet... (Joi, 21 mai 2015, 15:07)

    Eugenn [utilizator]

    Bun, si de ce au achitat-o?
    • +1 (1 vot)    
      Poate pentru ca nu au putut... (Sâmbătă, 30 mai 2015, 9:45)

      EU-74-RON [utilizator] i-a raspuns lui Eugenn

      ...s-o condamne? ..ca nu erau probele de asa natura (irefutabile)?..nu stiu! Dar: de ce intrebi? Te deranjeaza achitarea? Stiam ca pentru condamnare trebuie dovezi nu pentru disculpare/ achitare.. Sau nu?..
  • -3 (7 voturi)    
    Chiar asa ! (Joi, 21 mai 2015, 15:16)

    midufi [utilizator]

    Deci se recunoaste - printre dinti - ca e o santajista, dar vezi ca obiectul santajului e imaginar.
    De ce ii anuleaza asta vina ?
    Ce mod de gandire ...
    Deci daca esti si mincinos si santajist, esti nevinovat.
    Acum inteleg de ce pm nu este acuzat de nimic...
  • +6 (12 voturi)    
    pai ceva nu se potriveste ... (Joi, 21 mai 2015, 15:19)

    jeje [anonim]

    ... DNA era sigur de vinovatie, judecatorii au trimis DNA la plimbare. In plus DNA e partenerul Liviei Stanciu (sau cel putin aceasta asa a declarat).
    Femeia respectiva a fost hartuita prin tribunale 3 ani, a primit o condamnare ... inteleg acum ca e nevinovata (asta inseamna achitare), pai exista 2 probleme la care vreau sa vad raspuns : prima, plangere impotriva Liviei Stanciu pt denunt calomnios, si a doua sanctionarea severa a procurorului DNA care si-a permis sa hartuiasca un om pe care acum il putem declara NEVINOVAT, din cauza faptului ca asa i-a cerut "partenerul" de la ICCj
  • +4 (8 voturi)    
    Cine mai avea incredere in rechizitoriile DNA? (Joi, 21 mai 2015, 16:14)

    sever [anonim]

    Inca un exemplu din munca stralucita si fara pata a DNA! Nu ca ar fi un lucru nemaivazut sa dai si cate un rateu, dar niciodata nu am vazut in rapoartele festiviste ale dnei Kovesi vreun semn de ingrijorare fata de posibile erori judiciare pe care le pot provoca. Zilele trecute mai fusese o achitare la ICJ, cazul medicului Bradisteanu. Ani de zile l-au cantat ca a luat milioane de euro mita si acum achitat! Unde e adevarul? Cine a gresit? Aici nu mai e loc de inspectie judiciara? Numai la reperat onoarea dnei Stanciu e buna?
  • +3 (3 voturi)    
    un bob zabava... (Joi, 21 mai 2015, 16:16)

    VasileTache1 [utilizator]

    sa-si formuleze si dl DTapalaga opinia !
  • +2 (2 voturi)    
    nu poci intelege... (Joi, 21 mai 2015, 19:43)

    ..13 [utilizator]

    Cum adica este curata si parfumata dna santajista???

    Lipseste formularea ca faptele nu exista!

    Batalii mai ceva ca la Verdun in justitia din RO.
    In rest numai de bine sa auzim!
  • +4 (4 voturi)    
    un abuz abominabil facut de Stanciu si CSM (Joi, 21 mai 2015, 21:18)

    alex4321 [utilizator]

    un abuz abominabil facut de Stanciu si CSM

    femeia nevinovata fiind a facut 6 luni inchisoare

    CA LA NOI LA NIMENI
    • 0 (0 voturi)    
      de unde stii cine a facut abuzul? (Vineri, 22 mai 2015, 11:26)

      Gobelin [utilizator] i-a raspuns lui alex4321

      de cand DNA i-a acuzat si ICCJ i-a condamnat mult-iubitul sot, madama Costiniu pica toate dosarele DNA care-i intra pe mana.
      tocmai pentru ca nu exista raspundere din partea judecatorilor pentru deciziile din dosare.
  • 0 (0 voturi)    
    si mai ales vrem sa stim (Vineri, 22 mai 2015, 11:24)

    Gobelin [utilizator]

    care judecatori din CAB au pronuntat sentinta.
    nu cumva e tot madama Costiniu? ha?
    e prea de tot sa achiti pe cineva atunci cand exista SMS-uri si apeluri telefonice in acest sens.
    proasta a fost Stanciu ca nu a sesizat DNA-ul sa o prinda pe femeie in flagrant in timp ce-i dadea cei 20000 euro.
    in loc sa mearga la DNA, a facut declaratii de presa.
  • 0 (0 voturi)    
    subiect nou (Vineri, 22 mai 2015, 12:52)

    PĂUN EUGENIA [anonim]

    Bună ziua ! Am o mare nelămurire : să fie doar o conincidență ,,numirea” Doamnei Magistrat în funcția de Președinte al Înaltei Curții de Casație și Justiție, propulsare direct din sistemul juridic din Galați, se știe că Doamna Magistrat a funcționat în sistemul juridic din GALAȚI. Exact în sistemul juridic din GALAȚI, încă din anul 1997 se dă o luptă cruntă în legătură cu ,,așa - zisa” privatizare a fostului Combinat Siderurgic Galați, ,,privatizare ” prin care s-a trecut la desecritazarea unor documente legate de brevetele de invenții, s-au furat brevete de inevanții din domeniul chimic/siderurgic, invenții care au fost exploatate de guvernele României ,,post - revoluție” și de către SC ARCELORMITTAL SA, inventatorii au fost considerați niște amărâți de sclavi, care n-au avut nici o șansă în sistemul juridic de la Galați. Este interesant să dăm publicității toate deciziile emise și motivate de Tribunalul Galați și Curtea de Apel Galați. Domnul Președinte Traian Băsescu cunoaște foarte bine aceste subiecte, chiar eu personal i-am adus la cunoștință aceste probleme prin memoriile înaintate Administrației Prezidențiale(am documente legale) și prin memorii depuse în timpul perioadei în care acesta a fost suspendat la referendum. Domnul Președinte Traian Băsescu are cunoștință despre toată lupta noastră din instanțele de judecată din România. Revin cu întrebarea : să fie doar o coincidență numirea de către Domnul Președinte Traian Băsescu, în funcția de Președinte a Curții de Casație și Justiție a României a Doamnei Magistrat Livia Stanciu provenită din sistemul juridic Galați ???!!!!????
  • 0 (0 voturi)    
    Intrebare (Vineri, 22 mai 2015, 16:23)

    A310 [anonim]

    Cum vor fi trasi la raspundere cei care au distrus viata femei , care nu a facut altceva decat sa solicite sa isi primeasca bani care ii se cuveneau .
    Dar madam stanciu si madam kovesi au hotarat sa o bage la puscarie , ca doar este tara lor , iar ele au drept de viata si de moarte asupra tuturor .


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by