UPDATE Laura Codruta Kovesi: Cred ca anchetele au produs o panica in randul clasei politice. / Nu cred ca sunt ofiteri acoperiti in DNA, dar sa se faca verificari. / Nu am discutat despre dosarele penale nici cu fostul, nici cu actualul presedinte

de Red. Stiri     HotNews.ro
Duminică, 17 mai 2015, 10:44 Dosare Anticoruptie


Laura Kovesi la emisiunea "Dupa 20 de ani"
Foto: Stirile ProTV
Seful Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a declarat duminica la ProTV ca anchetele din ultima perioada de timp au produs o oarecare panica in randul clasei politice si crede ca acesta este motivul pentru care se incearca limitarea atributiilor procurorilor, informeaza Agerpres.

"Cred ca este o incercare de a limita atributiile procurorilor. Nu cred ca in Romania s-a inventat masura arestarii preventive in 2015, nici catusele nu au fost inventate acum. Cred ca anchetele din ultima perioada de timp au produs o oarecare panica in randul clasei politice si cred ca acesta este motivul pentru care se incearca limitarea atributiilor procurorilor", a afirmat Kovesi, referitor la recentele initiative de a restrange modalitatile de arestare. 

Ea a spus ca este dificil sa spuna daca actuala clasa politica sprijina sau nu lupta impotriva coruptie. 

"Este foarte dificil de spus in conditiile in care la fiecare doua saptamani ne trezim cu proiecte de modificare a Codului penal sau Codului de procedura penala prin care se incearca limitarea atributiilor sau limitarea posibilitatilor de investigare. Mi-ar fi foarte dificil sa spun ca actuala clasa politica sprijina lupta anticoruptie", a mentionat Kovesi. 

Procurorul sef al DNA a declarat ca exclude existenta unor ofiteri acoperiti in institutia pe care o conduce, dar nu are nimic impotriva unor verificari. 

"Nu cred ca exista acoperiti in DNA. (...) Ma bazez pe calitatea morala a colegilor cu are lucrez, in primul rand pe acest lucru ma bazez si imi cunosc colegii foarte bine, le cunosc atitudinea profesionala si morala (...) si nu cred ca SRI are nevoie de acoperiti in DNA", a spus Kovesi. 

Sefa DNA s-a declarat totodata de acord cu verificarile pentru depistarea unor eventuali ofiteri acoperiti. "Nu am nicio problema daca se verifica acum, foarte bine, sa se verifice. (...) Deci eu nu cred ca sunt ofiteri acoperiti in DNA, dar sa se faca verificari", a mai declarat magistratul.

Seful Directiei Nationale Anticoruptie a spus si ca nu a discutat despre dosarele penale nici cu fostul presedinte Traian Basescu, nici cu actualul presedinte Klaus Iohannis, nici cu premierul Victor Ponta. 

"Pot doar sa va spun doar ca dupa incheierea mandatului domnului presedinte Traian Basescu nu am discutat cu acesta si nu am discutat despre dosarele penale nici cu fostul presedinte, nici cu actualul presedinte. (...) Nu am discutat niciodata despre dosare cu premierul ".

Potrivit stirileprotv.ro, Laura Kovesi a spus ca nu a simtit presiuni directe din partea vreunui politician, in primul rand pentru ca nu vorbeste cu politicienii decat intr-un cadru institutional, insa presiunile asupra institutiei sau asupra procurorilor pot fi atat directe, cat si indirecte. 

"Marea majoritate a presiunilor indirecte se fac prin intermediul mass-media, atunci cand diverse persoane care detin functii importante in stat sau pe care noi le cercetam fac tot felul de declaratii impotriva carora noi nu putem sa ne aparam. Un procuror nu poate sa iasa public sa comenteze un dosar pe care il are in lucru si e extrem de dificil atunci cand o persoana sustine, de exemplu, in public, ca e un dosar care nu are la baza niciu fel de proba, un procuror nu poate sa iasa public si sa spuna <Stiti, eu in dosar am 5 martori, am 3 expertize>", a explicat Kovesi. 

Sefa DNA declarat si ca procurorii din DNA au un psihic foarte bun: "Ne-am obisnuit cu astfel de atacuri, ele au inceput sa devina o rutina, chiar incep sa ma mir atunci cand deschidem o investigatie importanta si nu ne ataca nimeni. Oarecum suntem obisnuiti, insa cand atacurile depasesc o anumita limita, intotdeauna reactionam: sesizam CSM, se fac cereri de aparare a reputatiei sau chiar se face si un caz mai serios prin deschiderea unui proces in justitie."

Kovesi a spus ca toate anchetele pe care le-a deschis DNA au avut ca baza sesizari venite de la persoane fizice sau de la alte institutii ale statului, si sunt foarte putine sesizari din oficiu care vizeaza politicieni. 

"Mai important, de exemplu in cursul anului trecut majoritatea investigatiilor au fost deschise pe baza unor sesizari primite de la cetateni. Sunt cu 75% mai multe decat in anul 2013. Peste 90% din dosarele deschise la DNA au la baza sesizari venite de la persoane fizice sau juridice", a explicat magistratul.

Sefa Directiei a dezvaluit ca numarul cel mai mare de sesizari provin de la cetateni care nu sunt cercetati din punct de vedere penal. 

"Foarte multe sesizari pleaca de la o revolta, daca pot sa spun asa, pe care o simt oamenii atunci cand li se cere mita din partea unor functionari. Avem foarte multe sesizari care vin de la oameni de afaceri care reprezinta diverse societati comerciale implicate in achizitii publice, sunt institutii publice care ne fac sesizari", a detaliat Kovesi.

Potrivit acesteia, un procent de 5% reprezinta dosarele deschise pe baza unor sesizari venite de la serviciile de informatii. 

Intrebata daca DNA cere vreodata informatii serviciilor intr-un caz in care sunt suspiciuni si apoi construieste pe pe baza lor, ea a raspuns afirmativ.

"Da, cerem, de obicei procurorii, cand deschid o investigatie pot sa ceara serviciilor sa ne furnizeze date si informatii privind eventuale activitati infractionale sau anumite elemente legate de persoana pe care o cercetam, asa cum si serviciile au obligatia prevazuta in lege – si care poate sa atraga raspunderea, daca nu se respecta – de a ne informa atunci cand intra unor date sau informatii privind fapte de coruptie. E o prevedere expresa in legea 78, potrivit careia orice institutie publica cu atributii de control si verificare, atunci cand intra in posesia unor informatii privind fapte de coruptie, are obligatia legala de a ne sesiza de indata", a explicat Kovesi.

Conducatoarea DNA a spus si ca Directia are un birou tehnic si poate face direct interceptari ce nu sunt accesibile SRI.

"Avem un birou tehnic, infiintat prin lege, si potrivit legii putem sa facem in mod direct aceste interceptari. Exista o singura diferenta care vizeaza conexiunea cu operatorul de telecomunicatii – o face intotdeauna SRI. Sa va dau un exemplu: in momentul in care procurorul primeste autorizatia de interceptare a unui post telefonic, trimite autorizarea SRI care, impreuna cu operatorul de telecomunicatii, pun in aplicare aceasta autorizare. Practic, continutul convorbirilor atunci cand autorizarea se transmite prin biroul tehnic al DNA, nu este accesibil SRI sau operatorului de telecomunicatii. Sunt foarte multe situatii in care colegii apeleaza la biroul tehnic si facem noi, direct, punerea in aplicare a autorizatiilor, in ceea ce priveste continutul comunicarii. Hartia propriu-zisa, eliberata de judecator, se transmite intotdeauna SRI, care o transmite mai departe operatorului de telecomunicatii. Sunt situatii in care procurorul poate sa nu puna in aplicare autorizarea prin biroul tehnic, ci sa o trimita direct la SRI. In acest caz, SRI are acces la continutul comunicatiilor. De obicei, in dosarele in care se lucreaza in comun cu SRI sau deschise pe baza unor sesizari venite de la SRI, procurorii pot sa lucreze direct cu SRI", a declarat Kovesi.

Ea subliniat si ca numarul de dosare cu care se confrunta Directia e foarte mare, in conditiile in care in 2014  s-au solutionat un numar record de dosare, cel mai mare de la infiintarea DNA. "Cu toate acestea, la finalul anului am ramas cu un stoc de aproape 3.000 de dosare. Imaginati-va ca un procuror in DNA are in acelasi timp in lucru in jur de 110-120 de dosare", a aratat Kovesi.

Magistratul a explicat ca sunt si dosare mai simple, dar majoritatea sun "serioase" si "trebuie sa faci ancheta serioasa, si e foarte greu pentur un om sa faci ancheta in acelasi timp in 100 de dosare".

"Imaginati-va ca procurorul de caz care are in ancheta dosarul Microsoft EADS are in lucru in acelasi timp 130 de dosare. E foarte dificil sa le solutionezi pe toate in 3 luni", a argumentat Kovesi.

Ea a declarat ca la venirea la DNA a gasit si dosare nelucrate, "dar nu pot sa spun ca intentionat, ca cineva le-a tinut la sertar, cum se vehiculeaza."

"In ultimii 8 ani procurorii DNA au facut eforturi constante pentru a solutiona dosarele, dar intotdeauna au avut mult mai multe dosare in lucru decat pot ei solutiona, si atunci au fost dosare in care s-au facut minime verificari. Ele nu au fost blocate de cineva, dar cand un procuror are 100 de dosare in lucru e posibil ca in 10 dosare sa nu administreze nicio proba 2 luni de zile. Sunt dosare inregistrate in DNA inainte de a veni eu sef si care s-au finalizat acum, in care s-au administrat probe, unele probe au fost intarziate – dar nu as putea sa spun ca exista dosare care au fost tinute, blocate intentionat", a spus Laura Codruta Kovesi.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























8454 vizualizari

  • +35 (41 voturi)    
    DNA-ul nu a produs panica...... (Duminică, 17 mai 2015, 11:34)

    novator [utilizator]

    .....in clasa politica ci de-a dreptul disperare iar noua, celor jefuiti, ne-a dat sperante de insanatosire a societatii.
    HAI DNA !!!!
    • +17 (19 voturi)    
      Nu uita că Speranța era tot în cutia Pandorei :) (Duminică, 17 mai 2015, 14:49)

      Harald [utilizator] i-a raspuns lui novator

      Înfăptuirea justiției este necesară, dar nu suficientă.

      Deocamdată nu s-a schimbat mai nimic în societate, chiar dacă unii corupți au ajuns în închisoare. Când ai să vezi autostrăzi și căi ferate construite la prețuri mai ”pământene”, abia atunci înseamnă că apar și rezultatele.

      Speranța nu ține de cald, chiar dacă așa pare.
      • +20 (20 voturi)    
        nu contest ce spui...... (Duminică, 17 mai 2015, 16:05)

        novator [utilizator] i-a raspuns lui Harald

        ......dar orice drum incepe cu primul pas, ori efectul DNA asupra societatii echivaleaza cu acest prim pas spre o lume mai buna.
        Acum putem spera ca vom avea si autostrazi la preturi pamantene.....etc.
        Daca DNA-ul nu ar fi "indraznit" sa isi faca datoria, am fi fost siguri de esec.
  • -17 (37 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Duminică, 17 mai 2015, 12:00)

    [anonim]

    • +17 (21 voturi)    
      Pai du-te (Duminică, 17 mai 2015, 15:57)

      KostasP [utilizator] i-a raspuns lui

      Si da-le o mana de ajutor. Fa-le o cafea, adu-le ziarul...
      • +6 (12 voturi)    
        Comentariu sters de utilizator (Duminică, 17 mai 2015, 20:16)

        [anonim] i-a raspuns lui KostasP

        • -4 (8 voturi)    
          Comentariu sters de utilizator (Luni, 18 mai 2015, 7:47)

          [anonim] i-a raspuns lui

  • +26 (32 voturi)    
    Panica sau disperare? (Duminică, 17 mai 2015, 12:01)

    Ricochet [utilizator]

    DNA-ul tinde sa le ia politicienilor paine de la gura.
    Lipsiti de singura lor ratiune de a fi, adica de posibilitatea de a fura, devin simpli functionari de stat prost platiti, ca mai toata lumea.

    Fireste ca actiunile DNA-ul ii scot din minti: "Pai de asta am ajuns noi la putere cu atatea eforturi, ca sa murim saraci?"
  • +21 (27 voturi)    
    Pe ei! (Duminică, 17 mai 2015, 12:42)

    AlinL [utilizator]

    Bravo Codruța!

    Dincolo de performanțele doamnei Kovesi pe care nu o critic în nici un fel cred că trebuie să ne preocupe pe toți ce legi fac oamenii care ajung în Parlament. Aceasta deoarece oricine ar fi în fruntea DNA este obligat să lucreze pe baza legilor - dacă legea este proastă și performanța instituțiilor precum procuratura va fi slabă. Aici e un șpil important.

    Dacă în zona penală avem de-a face cu o vizibilă preocupare de a dezincrimina diverse fapte se observă că în zona afacerilor avem din ce în ce mai multe reglementări. Ca investitor în România m-am săturat pînă în gît de reglementările care dau din ce în ce mai multe puteri birocrației ineficiente din România. Se fac foarte multe modificări la reglementarea PFA-urilor - persoanelor fizice autorizate - fără să se țină cont de activitatea firmelor și de faptul că trăim într-o societate globală. Micii investitori sînt pur și simplu striviți în acest proces. Categorii profesionale precum informaticienii și profesorii lucrează cu asemenea soluții (PFA-uri) și lor li se dă în cap. Prin suprareglementare/suprataxare acești oameni sînt de facto vulnerabilizați față de autorități - puțini își permit asistență juridică și contabilă ca să se descurce în acest hățiș legislativ. Aceeași tehnică ca și la medici - nu-i plătim și îi supra-reglementăm pînă îi transformăm în infractori, ca să îi putem santaja și să-ți țină pliscul. Cui nu-i convine să plece din țară,nu?

    Mama voastră de politicieni...hai 2016!
  • +15 (23 voturi)    
    DNA (Duminică, 17 mai 2015, 12:51)

    Baciu Moldovan [utilizator]

    Deci ati discutat doar cu prim-ministrul Ponta, spurcata fie-i pomenirea!
    • -2 (30 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Duminică, 17 mai 2015, 13:07)

      [anonim] i-a raspuns lui Baciu Moldovan

      • -6 (18 voturi)    
        Pai procurorii (Duminică, 17 mai 2015, 16:22)

        xrogo [utilizator] i-a raspuns lui

        lucreaza pe alese,din cele 100 dosare/procuror, cele in lucru se hotarasc dupa ochi frumosi,cele sensibile se dau la fund,iar unele se dau disparute!!!
      • +2 (2 voturi)    
        nastase cu termopanele si conferintele (Luni, 18 mai 2015, 11:11)

        jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui

        cand nastase a devalizat o intreaga industrie cu o viteza demna de invidiat pentru un talhar samd.
        oprisan doarme linistit.
        ai si tu dreptatea ta. acolo unde afacerile sunt mari, sunt cu totii bagati si nu se atinge nimeni. de exemplu, afacerea Petrom a fost inceputa de nastase si continuata de ceilalti...
        Afacerea Bechtel a fost inceputa de nastase si continuata de ceilalti.
        etc
        sa speram ca va face fiecare baron cate o gainarie cu termopane, conferinte si concerte, ca sa l ia cineva la intrebari...
      • -1 (1 vot)    
        dns ?! (Luni, 18 mai 2015, 11:51)

        nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui

        directia nationala a securitatii ?:)

        codrutza umla cu ambiguitati.
        nu spune ca nu sunt cu siguranta, ea numai crede ca n'ar fi ..
        deci, crede si nu cerceta. :)

        si hn, se contrazice. in tltlu spue una, mai jos, in text, spune alta. spune in text, cu litere groase, cum ca dna procurer sef, exclude existenta acoperitilor on dna. in titlu sr fi zis ca crede ca n'ar fi.

        cum si maior ne'a spus ca n'ar crede ca nu sunt acoperiti in pressa. :)

        s'auzim de bine !
  • +2 (14 voturi)    
    chiar asa? (Duminică, 17 mai 2015, 13:07)

    victor L [utilizator]

    "Nu cred ca sunt ofiteri acoperiti in DNA"
    Pai nu pe "credinta" trebuie sa va bazati, altceva ar trebui :P
    • +3 (5 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Duminică, 17 mai 2015, 20:17)

      [anonim] i-a raspuns lui victor L

      • 0 (0 voturi)    
        hahaha (Luni, 18 mai 2015, 21:11)

        nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui

        cam ca maior, si dansa ar avea niscai dubii, banuieli.
        mai, sa fie ! e cineva care stie, precis ?!:)
  • +14 (22 voturi)    
    Felicitari, doamna! (Duminică, 17 mai 2015, 13:44)

    MichiuStefan1 [utilizator]

    Felicitari, doamna Laura Codruta Kovesi!Continuati, cu aceeasi energie si curaj!Patria va va fi recunoscatoare!Sunteti singura bariera fata de ticalosii astia care au toate parghiile, si cea mai importanta, posibilitatea de a legifera spre protectia propriei ticalosii!V-am mai spus-o, sunteti Jeanne d'Arc a Romaniei: ea a redat Franta francezilor, dumneavoastra veti reda Romania, romanilor!
  • +15 (23 voturi)    
    Magistrale (Duminică, 17 mai 2015, 13:55)

    batmanss [utilizator]

    ultimele zece minute ale interviului. Intr-o tara întunecată de umbra corupției doamna Kovesi pătrunde ca o raza de soare aprinzand speranța in inimile "ortacilor" romani.
    Sa-i plezniti cu ciocanul justiției peste dinti si sa-i aruncati-i la cosul de gunoi al istoriei pe corupti . Va mulțumim !
    • -6 (14 voturi)    
      Asta cu raza (Duminică, 17 mai 2015, 16:17)

      xrogo [utilizator] i-a raspuns lui batmanss

      este mortala,unde auzeam eu inainte de '89 chestia asta cu raza?
      • +5 (9 voturi)    
        Acasa (Duminică, 17 mai 2015, 21:40)

        Ricochet [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

        "unde auzeam eu inainte de '89 chestia asta cu raza?"

        Acasa.
  • +17 (17 voturi)    
    Bravo dna procuror sef! (Duminică, 17 mai 2015, 15:27)

    andreitr [utilizator]

    Suntem tot mai multi cei care suntem constienti ca faceti bine Romaniei. Succes in continuare!
  • +13 (15 voturi)    
    D N A = NU IERTA (Duminică, 17 mai 2015, 15:58)

    spectator47 [utilizator]

    dupa ciudatele comentarii (negative) la adresa DNA inca este mult de lucru si ar fi bine daca s-ar m-ai putea angaja personal de specialitate inca sunt multi hoti in Romania.
    Un om care nu fura sau nu are de gand sa calce legile nu il deranjeaza aceasta institutie.
    PENRTU CINE ESTE CORUPT DNA-ul ii da frisoane si insomnii,sa nu mai poti fura in Romania este prea de tot !!!
    • -5 (9 voturi)    
      Nu e deloc simplu pentru necorupți (Duminică, 17 mai 2015, 22:39)

      Harald [utilizator] i-a raspuns lui spectator47

      DNA-ul își depășește atribuțiile, își dă cu părerea despre operațiuni economice în sine. Iar dacă o operațiune economică este legală în Anglia sau în Olanda, ea ar trebui să fie legală și în România.

      Însă asta nu se întâmplă, DNA-ul culege aplauzele oamenilor care nu înțeleg despre ce e vorba, iar România tot nu progresează, salariul mediu tot 400 de euro rămâne.
      • +4 (4 voturi)    
        aha, (Luni, 18 mai 2015, 9:46)

        nahir [utilizator] i-a raspuns lui Harald

        deci spaga data pentru un contract se numeste operatiune economica in sine, dupa cum se exprima domnia voastra.
        mai mult, conform definitiei postate, se da spaga si in Anglia sau Olanda.
        si atunci, de ce te miri ca salariul e cat e?
  • -9 (15 voturi)    
    Luluta, (Duminică, 17 mai 2015, 16:20)

    xrogo [utilizator]

    daca te mai iei mult de Parlament vezi ca astia sesizeaza inspectia parlamentara,vorbele tale afecteaza independenta parlamentarilor si-i timoreaza in a elabora noi legi!!!
    • +5 (5 voturi)    
      ha, ha, ha (Luni, 18 mai 2015, 9:48)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

      noi legi.....
      taaaaaare rau asta.
      saracanii de ei, nu pot munci din cauza stresului provocat de dna :)) :)) :))
      • -1 (3 voturi)    
        Daca parlamentarii vorbesc (Luni, 18 mai 2015, 13:19)

        xrogo [utilizator] i-a raspuns lui nahir

        despre procurori,astia ,procurorii ii parasc la CSM,CSM pune pe ei inspectia judiciara si se constata ca procurorii sunt afectati in independenta lor,ca sunt timorati de parlamentari,atunci de ce si nu invers?
  • -15 (21 voturi)    
    O marginita, mahalagioaica, ca si stapane-su (Duminică, 17 mai 2015, 16:50)

    newlook [utilizator]

    O marginita, mahalagioaica, ca si stapane-su, Basescu. Asta este Kovesi...si tot atat va ramane in urma ei, ca in urma Secaturii Nationale, cel care a reusit sa-si distruga si partidul care l-a propulsat, pe langa tara.

    Indiferent de maraitul latrailor de serviciu ai forumului, "modelul" sustinut de ea nu exista in nici o parte a lumii. (Am pus ghilimele la "model" pentru ca aceasta AruncaMinge e deja cu doua trepte mai sus decat maximul competentei ei, nu intelege si nu are viziune nici pentru un sef de sectie, daramite pentru functia de acum, sa urmeze sau sa creeze modele. Ea a fost numita politic, la presiunea Secaturii Nationale si - probabil - este dirijata din exterior via Macovei si ONG-urile lui Soros, nu pentru vreo calitate organizationala sau viziune Dar asta-i alta poveste, pentru mai tarziu.

    Revenind la "modelul" promovat de AruncaMinge, cel al "Justitiei" (iar ghilimele) iresponsabile in fata celorlalte enbtitati ale societatii, acesta conduce la un esec major al insasi ideii de JUSTITIE moderna. O astfel de abordare se regasea (pastrand proportiile) in feudalism, acolo unde, seniorul era si Magistrat - si tot ca acum, nu raspundea in nici un fel pentru hotararile lui ... decat in fata altor seniori (deci tot de-ai lui, care eventual il mustrau putin, ca acum !).

    "Modelul" asta NU exista nici in SUA, nici in RPDK (ca sa iau ca exemplu doua entitati total diferite ). In SUA Justitia se realizeaza prin punerea acuzatorului in locul sau (Angajat la Stat, egal cu avocatul, nu Magistrat); in Koreea prin control politic.

    In plus, cum sa comentezi mahalagismele de genul: "procurorul nu poate raspunde afirmatiilor facute de acuzat in presa...." ? Pai asta-i rolul lui, sa se dea pe sticla, sa sifoneze stenograme? Total lipsita de viziune fatuca asta; caracter de mahalagioaica si ....cam atat !
    • +9 (11 voturi)    
      Despre „caractere” (în ghilimele :)) (Duminică, 17 mai 2015, 20:49)

      Radu I [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      „O marginita” „AruncaMinge”, „fatuca asta” „caracter de mahalagioaica”. (Și altele...)
      Poate nu știai, dar insulta este expresia neputinței. Vocabularul pe care-l folosești spune foarte multe despre tine însuți. Te definește, carevasăzică. Și te... dezgolește.
      p.s. Aș fi fost tentat să cred că ești „celebrul” fost-purtător de vorbe al lui Ponta, numai că Palada știe să scrie, și e mai coerent...
      • -8 (10 voturi)    
        Asa, si? La subiect ai de spus ceva? (Duminică, 17 mai 2015, 23:38)

        newlook [utilizator] i-a raspuns lui Radu I

        Asa, si? La subiect ai de spus ceva?
        • +6 (6 voturi)    
          ti-a zis dar, (Luni, 18 mai 2015, 9:53)

          nahir [utilizator] i-a raspuns lui newlook

          nu te duce mintea, ca deh, atata-ti este putirinta.
          iti citez din postarea lui @marki : "Poate nu știai, dar insulta este expresia neputinței. Vocabularul pe care-l folosești spune foarte multe despre tine însuți. Te definește, carevasăzică. Și te... dezgolește."
        • +5 (5 voturi)    
          Comentariul meu... (Luni, 18 mai 2015, 10:07)

          Radu I [utilizator] i-a raspuns lui newlook

          se referă exact la „caractere”, așa cum anunțasem în titlu. Mai precis la lipsa de caracter, dovedită din plin de comentariul tău delirant, absurd, aberant („feudalism” „model coreean”), înțesat cu insulte, ca la ușa cortului. Nici nu mai contează că n-ai argumente. Calomniezi, calomniezi, calomniezi. Poate rămâne ceva...
          • +3 (3 voturi)    
            Comentariu sters de utilizator (Luni, 18 mai 2015, 13:36)

            [anonim] i-a raspuns lui Radu I

  • -5 (11 voturi)    
    Oare? (Duminică, 17 mai 2015, 18:08)

    Viceversa [utilizator]

    Cucoană, eu nu sunt politician și nu am niciun motiv să mă tem de justiție, de mintea mata mă tem, e a unui mediocru,ambițios fără măsură.
  • +2 (4 voturi)    
    ARE DREPTATE (Luni, 18 mai 2015, 9:26)

    timp tamp [utilizator]

    ...nu sunt ofițeri acoperiți, dar lângă fiecare procuror dna/ judecător sunt plantați câțiva ofițeri sri după cum declara un înalt ofițer sri..
  • +1 (3 voturi)    
    Coruptia este o boala contagioasa !!! (Luni, 18 mai 2015, 10:01)

    andreesanu [utilizator]

    Coruptia este similara unei boale contagioase ,iar raspindirea ei a fost posibila datorita: neaplicarii legilor;a amestecului politicului in justitie vezi Iliescu si dosarele mineriadelor,vezi iliescu si dosarele evenimentelor din 89 ;vezi NUP rile la dosarul tigareta;
    vezi privatizarile frauduloase care au distrus economia;
    vezi interventiile si presiunile generalilor si serviciilor asupra justitiei;vezi coruptia din justitie !!!.
    Dupa 25 de ani de haos legislativ in care generatii au crescut intr-un climat BOLNAV -CORUPT azi apare ca o anomalie aplicarea legii !!!.
    Pe cei care muncesc si n-au facut averi peste noapte nu-i sperie nici DNA,nici DIICOTul ,nici mascatii,nici catusele !!!.
    Eradicarea coruptiei nu se v-a realiza cu mingieri pe cap !!!,or cu pedepse formale cateva luni !!!;ce-i aia
    la Nastase;Copot;Becali;condamnari de ani !!! si efectuarea pedepsei redusa de instante oarecare
    la 30% ????.
    Cum v-a fi eradicata coruptia in magistratura cand
    un judecator la inalta curte vezi Costiniu este condamnat cu suspendare si apoi vine ca avocat sa
    pledeze ???.
    Ce fel de lege este aia cand pentru un flagrant de 70
    de lei un medic este bagat in puscarie 2-3 ani si pierde dreptul de a mai profesa iar politicieni care au luat milioane de euro primesc aceeasi pedeapsa ???.
    Care-i diferenta intre tiganul cersetor de pe strada care stringe bani si isi face castel cu turnulete si functionarul public sau chelnerul care primeste bacsis ???;legea pedepseste doar functionarul !!!
    Care-i diferenta intre bacsis si mita ?,care-i diferenta
    intre banul obtinut prin cersitorie si "comisionul "perceput de unii functionari ?.
    Ce-s pesnsiile sau salariile nesimtite ?.
    Cand o societate este conceputa pe relatii pe favoritisme si nu pe criterii sanatoase coruptia nu v-a fi eradicata cu frectii !!.
  • +1 (1 vot)    
    acoperitii (Marţi, 19 mai 2015, 7:58)

    CrinteaStefan [utilizator]

    daca acoperitii slujesc cauza dreapta a poporului, ca sa nu i se mai fure dreptul la viata, la patrie la onoarea de a fi roman, bravo acestor eroi anonimi, similar eroilor din umbra, din cadrul serviciilor secrete.sa dea dovada de patriotism. cu stima un salut acestor oameni anonimi care isi fac datoria fata de tara si popor!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by