Constantin Adascalitei, pus sub acuzare de DNA. Deputatul ar fi cerut pentru el, in numerar, banii pe care diversi beneficiari ii datorau catre o firma controlata de el, aflata intr-un litigiu

de G.S.     HotNews.ro
Vineri, 15 mai 2015, 16:47 Dosare Anticoruptie


Deputatul Constantin Adascalitei
Foto: Camera Deputatilor
DNA a dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand de vineri, fata de deputatul Constantin Adascalitei, informeaza un comunicat al Directiei.

Potrivit procurorilor, in perioada august - decembrie 2014, in contextul in care una dintre firmele controlate de Adascalitei facea obiectul unui proces civil, acesta a contactat mai multi reprezentanti ai beneficiarilor unor contracte de prestari servicii, pentru a negocia incheierea acestor acorduri cu o alta firma administrata, in fapt, tot de inculpat. 

"De asemenea, obiectul negocierii l-a constituit si facturarea si achitarea, in numerar, catre inculpatul Adascalitei Constantin sau catre persoane apropiate acestuia, a datoriilor pe care diversi beneficiari le aveau fata de firma in litigiu", sustine DNA.

In plus, potrivit procurorilor, "in perioada iulie - decembrie 2014, Adascalitei Constantin a folosit cu rea-credinta bunurile si creditul aceleiasi firme aflata in litigiu, intr-un scop contrar intereselor acesteia, urmarind, totodata, sa favorizeze alte societati la care acesta avea interese direct sau indirect".

Acesta este acuzat de efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale, in forma continuata (15 acte materiale) si de folosirea cu rea-credinta a bunurilor sau a creditului de care se bucura societatea. 

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii, mai arata DNA.

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a solicitat Camerei Deputatilor revocarea din functie a deputatului Constantin Adascalitei, dupa ce instanta suprema a decis definitiv ca acesta a fost in incompatibilitate in perioada in care a avut functia de consilier local in Consiliul Local Iasi.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1211 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    Cupola. (Vineri, 15 mai 2015, 18:20)

    SaS [anonim]

    Uneori ma intreb ce organizatie de tip mafiot se adaposteste sub umbrela imunitatii in cele doua camere ale parlamentului Romaniei.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by