DNA a trimis in judecata un fost comisar de mediu ce ar fi cerut mita firmelor care operau fara autorizatie de mediu 

de G.S.     HotNews.ro
Vineri, 15 mai 2015, 10:52 Dosare Anticoruptie


DNA
Foto: AGERPRES
DNA a trimis-o in judecata, sub control judiciar, pe Daniela Burdeti, fost comisar in Garda de Mediu Mures pentru 17 infractiuni de luare de mita, informeaza un comunicat al Directiei. 

Procurorii spun ca aceasta identifica agentii economici care desfasurau activitati fara a detine autorizatie de mediu si care, in mod legal, ar fi trebuit sa fie sanctionati contraventional si fata de care se impuneau masuri privind incetarea activitatii poluatoare.  

Potrivit DNA, Daniela Burdeti ii contacta apoi pe acestia si le cerea, pentru a nu-i sanctiona, "sa ii plateasca inculpatului Dunca Stefan, un onorariu cuprins intre 1.000 - 1.500 de lei, pentru intocmirea documentatiei necesare inlaturarii neregulilor constatate".  

Dunca Stefan, administrator al unei firme ce se ocupa cu intocmirea de autorizatii de mediu, a fost si el trimis in judecata, in libertate, pentru 15 infractiuni de complicitate la luare de mita. 

"In perioada august - decembrie 2014, inculpata Burdeti Daniela a pretins de la reprezentantii unor agenti economici, ca acestia sa plateasca inculpatului Dunca Stefan, sume de bani cuprinse intre 1.000 - 1.500 lei, in schimbul neexercitarii atributiilor de serviciu referitoare la aplicarea unor sanctiuni pentru neregulile constatate. Din banii primiti de acesta, jumatate ii reveneau inculpatei Burdeti Daniela", spun procurorii.  

DNA a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui autoturism apartinand inculpatei Burdeti Daniela. 

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii, se mai scrie in comunicatul DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























728 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Cine polueaza Bucurestiul noaptea? (Vineri, 15 mai 2015, 11:36)

    D-or [utilizator]

    A propos de garda de mediu...
    De multi ani, in fiecare noapte, fie vara, fie iarna, pe la ora 4.00 zona Cismigiu -Berzei e inundata de un gaz/fum toxic.
    Este in mod evident un agent economic care incinereaza, topeste sau fierbe ceva chimic.

    Poluarea nocturna este extrem de periculoasa, pentru ca in timpul somnului organismul se regenereaza, iar sub actiunea poluarii se regenereaza prost. Asa apar cancerele si bolile de sistem.

    Ca simplu cetatean, nu am reusit sa identific firma criminala, nici macar cu ajutorul politiei, dar am convingerea ca cei de la Garda de mediu sau de la Directia de Sanatate Publica cunosc exact cui au dat autorizatie de functionare, deci sunt partasi la imbolnavirea populatiei.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by