UPDATE Viorel Hrebenciuc, audiat la DNA in dosarul Laurei Georgescu. Sefa CNA s-a prezentat si ea la sediul Directiei

de G.S.     HotNews.ro
Miercuri, 13 mai 2015, 10:55 Dosare Anticoruptie


Viorel Hrebenciuc (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc a venit la Directia Nationala Anticoruptie, miercuri, pentru a fi audiat in dosarul in care este cercetat alaturi de presedinta Consiliului National al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, informeaza Mediafax.  Sefa CNA  s-a prezentat miercuri, si ea, la Directia Nationala Anticoruptie in legatura cu dosarul in care este cercetata. 

Viorel Hrebenciuc, aflat in arest la domiciliu, in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri, in care a fost trimis in judecata alaturi de mai multe persoane, a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie in jurul orei 09.30.  

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca Viorel Hrebenciuc a fost citat sa se prezinte pentru a da declaratii in dosarul in care este cercetat alaturi de sefa CNA, Laura Georgescu, de fostului primar din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, si de Narcisa Iorga, fost membru CNA, in legatura cu interventii pentru licenta Giga TV.  

In acest dosar, Gheorghe Stefan, care controla Giga TV la data faptelor, este acuzat ca ar fi discutat cu Viorel Hrebenciuc sa intervina la CNA pentru obtinerea licentei postului Giga TV, care fusese retrasa la 17 septembrie 2013, dupa ce a incetat sa difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenta audiovizuala, mai mult de 96 de ore, pentru orice motive imputabile titularului. 

Viorel Hrebenciuc este urmarit penal pentru ca s-ar fi implicat in determinarea unor functionari din CNA pentru ca aceasta institutie sa revina asupra deciziei de retragere a licentei Giga TV. 

Narcisa Iorga este cercetata pentru ca i-ar fi sugerat lui Gheorghe Stefan in ce mod se poate redobandi licenta Giga TV si la cine sa apeleze pentru asta, nominalizandu-l pe Viorel Hrebenciuc.

Anchetatorii au reunit la dosarul privind licenta Giga TV, televiziune care era controlata de Gheorghe Stefan la data faptelor, un alt dosar in care sunt vizate fapte de coruptie comise la nivelul CNA. Astfel, Laura Georgescu este vizata si pentru primirea unor laptopuri de la persoane pe care le-ar fi favorizat.  

Procurorii au extins recent urmarirea penala in cazul Laurei Georgescu, aceasta fiind acuzata de doua infractiuni de abuz in serviciu, din care una in forma continuata (25 acte materiale) si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata (25 acte materiale), in cazul sesizarilor falsificate care au stat la baza sanctionarii cu amenda a 11 posturi de televiziune.  

Potrivit ordonantei de extindere a urmaririi penale, Laura Georgescu ar fi instigat, in perioada 2013-2014, la intocmirea unor sesizari cu date nereale, in vederea inregistrarii unor lucrari ce au intrat in analiza plenului CNA si care au fost solutionate prin sanctionarea a patru posturi de televiziune (cinci sesizari nereale), altele decat cele referitoare la cele sapte posturi de televiziune care au facut obiectul actelor de cercetare anterioare.  

Anchetatorii au dispus luarea masurilor asiguratorii asupra bunurilor imobile si mobile, inclusiv asupra conturilor bancare, apartinand Laurei Georgescu, pana la limita de 2.296.200 de lei, "suma reprezentand valoarea cu care cinci posturi de televiziune s-au constituit pana in acest moment drept parte civila", a aratat DNA.  

Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc mai este cercetat de procurorii DNA in dosarul desprins din cel al retrocedarii ilegale de paduri, pentru instigarea deputatilor Ilie Sarbu si Dan Sova la traficarea influentei si instigare la cumparare de influenta a lui Dan Sova.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























870 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by