Laura Codruta Kovesi se duce in Republica Moldova. Sefa DNA a fost invitata de premierul Gaburici sa incurajeze autoritatile de la Chisinau in lupta anticoruptie

de G.S.     HotNews.ro
Luni, 11 mai 2015, 15:54 Dosare Anticoruptie


Laura Codruta Kovesi
Foto: HotNews / Dan Popescu
Sefa Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, va intreprinde o vizita de lucru in Republica Moldova saptamana viitoare la invitatia premierului, Chiril Gaburici. 

Potrivit unui comunicat al Guvernului, vizita a fost solicitata in contextul in care premierul Chiril Gaburici a anuntat mai multe initiative anticoruptie, printre care si impulsionarea reformarii institutiilor de ocrotire a normelor de drept - Procuratura Generala, Comisia Nationala de Integritate, Centrul National Anticoruptie.  Invitatia ar fi fost facuta in cadrul unei discutii telefonice pe care Chiril Gaburici a avut-o cu Victor Ponta

"Suntem foarte determinati sa luptam cu coruptia la toate nivelurile, iar Romania este un exemplu pozitiv pentru Republica Moldova, la acest capitol. De aceea, credem ca anume discutiile directe cu sefa DNA si prezentarea practicilor eficiente de lupta cu coruptia din Romania va incuraja autoritatile noastre sa fie mai ferme in actiunile pe care urmeaza sa le intreprinda, pentru a combate fenomenul coruptiei din toate sistemele", a declarat Chiril Gaburici, in timpul discutiei telefonice cu omologul roman, Victor Ponta. 

La Chisinau, sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, urmeaza sa se intalneasca cu directorul CNA, Viorel Chetraru, presedintele CNI, Anatolie Donciu, ministrul Justitiei, Vladimir Grosu, ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan, precum si alti responsabili din domeniu. 

In perioada urmatoare, Republica Moldova va fi vizitata de o echipa de experti, in frunte cu ex-presedintele Georgiei, Mihail Saakasvili, in prezent - consilierul Presedintelui ucrainean, Petro Porosenko, care are experienta in implementarea reformelor si combaterea coruptiei la toate nivelurile, se mai scrie in comunicatul guvernului de la Chisinau

Ambasadorul Romaniei la Chisinau, Marius Lazurca a declarat la inceputul lunii aprilie, intr-un interviu pentru Europa Libera ca exista o colaborare foarte buna intre toate institutiile de lupta impotriva coruptiei din Romania cu cele din Republica Moldova si DIrectia Nationala de Anticoruptie "a trecut deja Prutul". Intrebat cum comenteaza indemnul mai multor forte din Republica Moldova care cer: "DNA, treceti Prutul!", Marius Lazurca a spus ca "celor care isi doresc ca DNA sa treaca Prutul am sa le spun ca DNA a si trecut Prutul".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























3341 vizualizari

  • +12 (22 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 11 mai 2015, 16:25)

    [anonim]

    • -10 (22 voturi)    
      Mai omule.. (Luni, 11 mai 2015, 16:41)

      deveselu [utilizator] i-a raspuns lui

      Iar nu ți ai luat tratamentul, zilnic ești cu comuniști, putin, ruși sau e treaba plătită sa înțelegem :)))
  • -9 (23 voturi)    
    Hahaha (Luni, 11 mai 2015, 16:31)

    Nu_am_pseudonim [utilizator]

    opa....Ambasadoarea AntiCoruptie :))) hahaha...nici nu trebuie sa mai participam la vreun concurs de miss :))
  • +12 (14 voturi)    
    Preventiv (Luni, 11 mai 2015, 17:26)

    omezu [utilizator]

    Jumatate dintre parlamentarii lor vor intra in concediu, celalata jumatate urmand sa plece din tara pe durata vizitei. Paza buna te pazeste de beciul domnesc moldovenesc :))
  • +6 (8 voturi)    
    bravo Codruta! (Luni, 11 mai 2015, 19:28)

    lili [anonim]

    Succes!!
  • +8 (10 voturi)    
    justitia (Luni, 11 mai 2015, 19:48)

    zeus333 [utilizator]

    eu pe fata asta o apreciez foarte mult,a dat o alta fata justitiei din Romania,a facut lucruri pe care noi romanii nici nu indrazneam sa le visam nu cu multi ani in urma.Daca Pontatonta se lauda cu mai multi bani la buget e si meritul ei pt ca a cam speriat mafiile!!!
    • +3 (3 voturi)    
      Apreciere (Luni, 11 mai 2015, 21:29)

      Trojan.H [utilizator] i-a raspuns lui zeus333

      Si ca un semn de apreciere as alege pentru ilustratia materialului o poza de 25 de grade Celsius.
  • 0 (0 voturi)    
    moldova (Luni, 11 mai 2015, 23:10)

    GFI [anonim]

    Este o metodă vicleană al Gunoiului oligarhic din RM de-a folosi imaginea Laurei Codruța Kovesi
  • +3 (3 voturi)    
    E primavara (Luni, 11 mai 2015, 23:17)

    bizonul_nou [utilizator]

    N-ati gasit si voi, hotniusule, o poza mai primavaratica cu LCK?

    doar sintem in luna mai

    :)
    • 0 (0 voturi)    
      Fularul! (Marţi, 12 mai 2015, 13:15)

      R [anonim] i-a raspuns lui bizonul_nou

      Motivatia alegerii pozei e fularul de la gatul doamnei Kovesi.
  • 0 (2 voturi)    
    Politica ne-a cuprins pe toti! (Marţi, 12 mai 2015, 7:29)

    hotnewsfil [utilizator]

    Creste ca o paine bine dospita notorietatea Codrutei noastre.
    Sondajele de 'simpatie' pentru ea, din Moldova (sovietica), ii vor ajunge tot la 70%, ca cele din tara de dincoace de Prut, si tot datorita binefacerilor politice aduse ei de catusele in exces?
    Notorietate, prin popularitate politica?
  • +1 (1 vot)    
    Poate da Domnul (Marţi, 12 mai 2015, 11:06)

    xrogo [utilizator]

    si este retinuta acolo,sa-i invete pe moldoveni lupta anticoruptie !!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by