Florian Walter (Romprest), dat in consemn la frontiera

de Red. Stiri     HotNews.ro
Miercuri, 6 mai 2015, 13:22 Dosare Anticoruptie


Florian Walter
Foto: Agerpres
Florian Walter, actionarul majoritar al firmei de salubritate Romprest, a fost dat in consemn la frontiera, dupa ce procurorii DIICOT au facut perchezitii la firma si domiciliul acestuia. "Exista indicii ca este in tara si se sustrage urmaririi penale", au declarat miercuri reprezentantii DIICOT intr-o conferinta de presa. Walter, implicat si in finantarea unor echipe de fotbal, e acuzat de procurori ca ar fi participat la o schema de evaziune fiscala in valoare de circa 4,5 milioane euro.

Procurorii sustin ca Florian Walter ar fi facut achizitii fictive de clorura de calciu (o substanta utilizata in procesele tehnologice ale companiilor de salubritate).

Florian Walter (care si-a schimbat numele initial, Florian Busca) a fost in centrul unui urias scandal in urma cu cativa ani, cand firma sa a incheiat un contract pe 25 ani cu Primaria Sectorului 1.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5300 vizualizari

  • +4 (6 voturi)    
    Eheee, o fi sarit de mult pirleazul. (Miercuri, 6 mai 2015, 13:34)

    IancuJianu [utilizator]

    A avut el o cirtita ceva "pe sus". Afacerile astea nu se fac asa, in dorul lelii...
  • -4 (6 voturi)    
    DIICOT a cazut in doaga DNA?! (Miercuri, 6 mai 2015, 13:54)

    Costache2009 [utilizator]

    DIICOT a cazut in doaga DNA, face dosare in baza denunturilor facute de concurenta?! Ce-i drept, dosaru' acesta pare sa fi pornit de la denuntu' unui concurent comercial, recte REBU, controlat si acum de neo-PNL-istu' Cezarica Preda, prin diversi interpusi, iar DNA face dosare penale pornind de la denunturile concurentei politice, recte minunatiile de politicianisti din neo-PNL... Mioritism multilateral subdezvoltat!
  • +6 (10 voturi)    
    Romprest (Miercuri, 6 mai 2015, 14:02)

    Electorul [utilizator]

    Romprest este firma care asigura servicii de curatenie in aeroportul Otopeni. Multi angajati freaca menta, iar toaletele nu sunt in cele mai bune conditii uneori. Ultima data cand am fost acolo, un angajat romprest care aduna cosurile de plastic unde se pun bagajele pentrul control, a adunat un teanc de cosuri goale si i-a facut vant cu piciorul. Un om care astepta la rand la control aproape a fost lovit de teancul de cosuri goale. Probabil au salarii foarte mici, dar asta nu.justifica comportamentul acestora.
    • -4 (6 voturi)    
      catre dl "ROMPREST" (Miercuri, 6 mai 2015, 15:48)

      lIeana [anonim] i-a raspuns lui Electorul

      ...sa mori tu ca esti Romprest ...daca ai fi fost Romprest ai fi stiut ca aceasta firma a dat de lucru la ~ 6000 de oameni .
  • +2 (4 voturi)    
    Bucsa s-a autoderatizat ? (Miercuri, 6 mai 2015, 16:41)

    Plagarus [utilizator]

    Abonat al contractelor cu statul, firmele sale incasand, de-a lungul vremii, sume importante din paza Aeroportului Otopeni sau din afacerile cu ANL, CFR sau Metrorex. Afaceristul si-a schimbat numele din Busca in Walter in urma cu cativa ani
    Motivul eschimbarii numelui este ca avea nevoie de avize de securitate necesare participarii uneia dintre societatile sale la o licitatie pentru servicii de salubrizare la baza SUA de la Mihail Kogalniceanu. La vremea respectiva, Florian Busca si Mihai Sireteanu (fost deputat PSD intre 2001 si 2004) erau cercetati penal sub acuzatiile de inselaciune si camatarie.
    Busca a recunoscut ca el a fost cel care l-a scos din tara pe Mihai Necolaiciuc, fostul director general al CFR, urmarit international pentru pagube de sute de milioane de dolari.
    Firma lui Busca a incasat multe milioane de euro pentru salubrizarea si intretinerea aeroporturilor din Romania, dar a incheiat contracte asemanatoare si cu SN CFR si Metrorex. O alta afacere controversata a cumatrului lui Miron Mitrea a fost inlocuirea Jandarmeriei – prin Romprest Security – din serviciul de paza si protectie din perimetrul Aeroportului Otopeni. Florian Walter a vizat chiar sa-i inlocuiasca pe agentii SRI care se ocupau de securitatea aeroportului, lucru care nu s-a intamplat in cele din urma, cu toate ca omul de afaceri trasese sfori la nivel inalt in Ministerul Transporturilor.
    Pana in 1989, Florian Busca a fost coleg de serviciu la un centru de butelii cu Cristian Borcea, presedintele clubului Dinamo. Dupa 1990 a intrat in afaceri, care i-au mers insa cel mai bine in perioada guvernarilor PSD (1992-1996 si 2000-2004). Spre exemplu, firma Antrepriza de Constructii Montaj nr. 4 a fost partener al ANL, cand ministru al Transporturilor si Locuintelor era Miron Mitrea. Florian Busca a preluat SC CFR Transauto SA dupa ce aceasta fosta filiala a CFR a fost scoasa la privatizare.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by