Seful Inspectoratului de Politie Botosani si seful Serviciului Resurse Umane, suspectati de abuz in serviciu

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 5 mai 2015, 22:22 Dosare Anticoruptie


Seful IPJ Botosani, Cristian Augustin Cucoreanu, si seful Serviciului Resurse Umane, Andrian Osolinschi, sunt suspectati de Serviciul Teritorial Suceava al DNA de abuz in serviciu, in acest dosar fiind facute, marti dimineata, mai multe perchezitii in sediul IPJ Botosani.

Potrivit procurorului sef al DNA Suceava, Mihaela Mihai, cei doi sunt suspectati de abuz in serviciu in cazul numirii unui politist intr-o functie superioara, iar cercetarile se extind si in legatura cu alte cazuri, transmite Mediafax.

Potrivit primelor cercetari ale procurorilor anticoruptie, Cristian Cucoreanu, in calitate de sef al Inspectoratului de Politie Judetean Botosani, in virtutea functiei detinute si ca urmare a intelegerii avute cu seful serviciului Resurse Umane din IPJ Botosani, comisar sef Osolinschi Andrian, de a numi intr-o functie superioara pe inspectorul principal Cristian Cezar Suhan, a emis in 29 decembrie 2014, contrar regulamentelor si ordinelor ce reglementeaza activitatea de personal in cadrul MAI, o dispozitie de numire in functie ce continea aspecte nereale referitoare la constituirea comisiei de identificare a personalului pretabil a ocupa o functie vacanta.

Numindu-l in aceasta maniera pe inspectorul principal Cristian Suhan in functia superioara de specialist I, comisarul sef Cristian Cucoreanu a incalcat astfel atributiile de serviciu, sustin procurorii DNA, care mentioneaza ca actiunile lui Cucoreanu au dus, pe de o parte, la obtinerea unui folos necuvenit in beneficiul ofiterului Suhan, lucrator de politie in cadrul IPJ Botosani, Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, prin numirea in functia superioara, si remunerarea ilegala a acestuia, iar pe de alta parte la producerea unui prejudiciu moral ofiterilor de politie ce indeplineau conditiile de accedere pe functia superioara, necesara dealtfel, ocuparii gradului profesional de comisar sef de politie.

Seful Serviciului Resurse Umane, Andrian Osolinschi, este suspectat ca, in virtutea functiei detinute, fara a respecta dispozitiile legale pe linie de resurse umane ce reglementeaza activitatea de personal in cadrul MAI si ca urmare a intelegerii avute cu seful inspectoratului comisar sef Cucoreanu, de numire intr-o functie superioara a inspectorului principal Suhan, a confirmat cu buna stiinta, in conditii ilegale dispozitia sefului IPJ Botosani din 29 decembrie 2014 ce continea aspecte nereale, referitoare la constituirea comisiei de identificare a personalului pretabil a ocupa o functie vacanta, incalcandu-si astfel atributiile de serviciu.

Procurorii mentioneaza ca in acest caz nu a fost asigurata publicitatea postului, desi structura de resurse umane era obligata in acest sens, nu a fost constituita comisia pentru ocuparea postului vacant, nu au fost selectate cadrele de politie care corespund cerintelor postului vacant si nu a avut loc interviul pe subiecte profesionale.

Cei doi suspecti se afla la sediul DNA Suceava pentru audieri.

DNA - Serviciul Teritorial Suceava a desfasurat, marti, perchezitii si ridicari de documente la sediul Politiei Judetene Botosani, actiunea vizand comiterea unor infractiuni asimilate celor de coruptie privind indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu in legatura cu organizarea de concursuri privind promovarea in functii de executie si de conducere la nivelul unor servicii din cadrul IPJ Botosani, Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice si Serviciul Cazier si Evidenta Operativa.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























462 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by