Instanta i-a permis lui Romeo Stavarache, aflat sub interdictia de a parasi tara, sa plece la Milano

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 5 mai 2015, 20:42 Dosare Anticoruptie


Romeo Stavarache
Foto: AGERPRES
Primarul Bacaului, Romeo Stavarache, aflat sub control judiciar in dosarul in care este judecat pentru fapte de coruptie si, implicit, interzicerea de a parasi tara, va pleca la Milano pentru o saptamana, in calitate de edil, la o expozitie internationala, dupa ce instanta i-a permis acest lucru.

Tribunalul Bacau a decis, marti, mentinerea masurii preventive de control judiciar fata de primarul Bacaului, Romeo Stavarache, dispusa pe 2 februarie de Inalta Curte de Casatie si Justitie, intr-un dosar in care edilul este judecat, alaturi de doi oameni de afaceri, Liviu Goian si Vasile Liviu Cenusa, pentru fapte de coruptie, transmite Mediafax.

In schimb, prin aceeasi hotarare, magistratii au admis solicitarea avocatilor edilului bacauan de a parasi tara timp de o saptamana pentru a putea participa la Milano, in calitate de primar, la o expozitie internationala.

"La termenul de astazi (n.r. - marti), am solicitat incuviintarea de parasire a teritoriului Romaniei de catre domnul Stavarache pentru ca domnia sa sa poarta participa la Expo-Miliano 2015, in baza invitatiei primite de la Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Est. Am justificat cererea si am motivat-o prin prisma calitatii de primar, in conditiile in care participarea sa la aceasta expozitie internationala vizeaza strict interesele Unitatii Administrativ Teritoriale si a zonei mitropolitane Bacau", a declarat, marti, avocatul primarului Romeo Stavache, Doinita Boana.

Expozitia internationala la care va participa si primarul din Bacau se va desfasura in perioada 8-15 iunie, la Milano - Italia.

Primarul Bacaului, Romeo Stavarache, judecat intr-un dosar de coruptie, si-a reluat activitatea la primarie pe 19 februarie, in urma a doua saptamani de concediu de odihna, dupa ce, pe 2 februarie, magistratii ICCJ au inlocuit masura arestului la domiciliu cu cea a controlui judiciar.

Edilul din Bacau a fost arestat preventiv in 1 iulie 2014, iar in 3 septembrie a fost plasat in arest la domiciliu. Tot in 3 septembrie anul trecut, instanta suprema a stabilit ca si ceilalti doi inculpati din dosar, Liviu Goian si Liviu Vasile Cenusa, sa fie judecati in stare de arest la domiciliu.

La sfarsitul lunii noiembrie 2014, Stavarache a ajuns la spital, unde i-a fost montat un dispozitiv pentru monitorizarea tensiunii arteriale, dupa ce a acuzat probleme cardiace. Inainte, primarul bacauan a primit acceptul Curtii de Apel Bacau de a-si parasi locuinta.

La 25 iulie 2014, DNA a dispus trimiterea in judecata a primarului Bacaului, pentru cinci infractiuni de luare de mita comise in perioada 2008 - 2011, suma totala pe care ar fi primit-o edilul ridicandu-se la peste 2,3 milioane de lei.

In acelasi dosar, sunt judecati oamenii de afaceri Costel Casuneanu, Liviu Vasile Cenusa si Liviu Goian, precum si directorul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Est, Constantin Apostol.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada 2008 - 2011, Romeo Stavarache a pretins si primit, direct sau prin intermediul celorlalti inculpati, de la patru oameni de afaceri, mai multe sume de bani. Procurorii anticoruptie mai spun ca toate sumele de bani au fost primite de catre Stavarache prin intermediul mai multor societati comerciale si asociatii sportive, administrate de Liviu Goian, Liviu Vasile Cenusa si Constantin Apostol.

In acest dosar, s-a dispus instituirea sechestrului pe mai multe bunuri ale lui Stavarache: un teren compus din trei loturi si patru corpuri de cladire, pana la concurenta sumei de 2.390.459 de lei.

Romeo Stavarache este primar al municipiului Bacau din 2004.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























858 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    in loc sa-si dea demisia... (Marţi, 5 mai 2015, 21:06)

    Gheorghescu [utilizator]

    nesimtitul se plimba in strainatate pe banii bacauanilor si cica ii reprezinta!
  • +4 (4 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 5 mai 2015, 21:28)

    [anonim]

  • +5 (5 voturi)    
    Tribunalele si Parchetele din provincie.. (Marţi, 5 mai 2015, 21:42)

    floriniulian [utilizator]

    Aceste institutii ale statului roman sunt praf de coruptie si sunt singurile responsabile prin oamenii fara caracter care le reprezinta ...de coruptia,decaderea si distrugerea acestei tari.

    Prima tinta a DNA-lui in reformarea statului trebuia sa fie curatarea Parchetelor si Tribunalelor din Romania,in special a cele din provincie .

    Pina nu se face acest lucru nu va exista nici un fel de justitie/dreptate la nivelul cetateanului.

    DNA-ul trebuie sa atace cauzele si nu efectele...si se vede treaba ca ceva ii ...impiedica....

    Cauzele sunt Parchetele si Tribunalele corupte...iar efectele sun specimene gen Stavarache ..

    In afara de circ vrem sa vedem si rezultate privind cauzele...pina acum nu am vazut NIMIC.. doar circ...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by