VIDEO Primarul Iasului, Gheorghe Nichita, cercetat in libertate sub control judiciar

de Narcis Anton     HotNews.ro
Vineri, 1 mai 2015, 21:37 Dosare Anticoruptie


Gheorghe Nichita
Foto: AGERPRES
Tribunalul Bucuresti a respins vineri propunerea procurorilor DNA de arestare preventiva a primarului din Iasi, Gheorghe Nichita, acesta urmand sa fie cercetat sub control judiciar, informeaza Agerpres. Tot sub control judiciar vor fi cercetati si ceilalti doi inculpati din acest dosar - Liviu Hliboceanu, director general al Politiei Locale Iasi, si Stefan Avirvarei, sef serviciu in cadrul politiei.

Decizia nu este definitiva si poate fi contestata de DNA.

Gheorghe Nichita a fost retinut vineri dimineata de procurori, el fiind acuzat de instigare la folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in forma continuata (cinci acte materiale), instigare la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, instigare la acces ilegal la un sistem informatic si instigare la operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.



Potrivit DNA, in perioada ianuarie - aprilie, Nichita, abuzand de functia de primar, i-a determinat pe Hliboceanu si Avirvarei, dar si pe alte persoane din cadrul institutiei pe care o conducea sa efectueze, personal sau prin intermediari, verificari in baze de date care contin informatii ce nu sunt destinate publicitatii, iar ulterior sa le foloseasca si sa permita accesul unor persoane neautorizate la acestea, pentru a obtine personal foloase nepatrimoniale necuvenite.

In aceeasi perioada, Nichita este acuzat ca i-a determinat cu intentie pe cei doi politisti sa isi indeplineasca in mod defectuos atributiile de serviciu, prin efectuarea, fie personal, fie prin intermediul altor angajati ai Politiei Locale, a unor activitati de supraveghere a unei persoane, cu consecinta prejudicierii intereselor legale ale institutiei din care faceau parte si pentru a obtine un folos nepatrimonial necuvenit.

Procurorii sustin ca Gheorghe Nichita le cerea sefilor din Politia Locala Iasi sa puna functionarii din subordine sa-i supravegheze iubita - Adina Samson, care avea montat inclusiv un sistem de urmarire GPS pe autoturism.

Mai mult, membri ai clanului "Corduneni" ar fi fost implicati in amenintarea unui barbat, care s-a intalnit pe 25 aprilie la o terasa cu Adina Samson.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























6087 vizualizari

  • -25 (33 voturi)    
    Telejustitie (Vineri, 1 mai 2015, 22:00)

    Lexis [utilizator]

    Chiar era nevoie de toată mascarada asta?...percheziții acasa, la primărie, săltat cu mascații, anunțată toată presa, adus la Bucuresti cu surle si trâmbițe...E revoltător! Consternata, aud comentarii pe posturile care apăra DNA,, afirmand ca e afectata siguranță nationala...O, Doamne!...
    • +7 (9 voturi)    
      vorbești ca să nu taci (Sâmbătă, 2 mai 2015, 10:03)

      berenger [utilizator] i-a raspuns lui Lexis

      http://adevarul.ro/locale/iasi/onorata-instanta-nu-poti-aresta-primar-nichita-doar-ca-i-baron-interlop-poti--1_5543f2bfcfbe376e35c10374/index.html
  • +28 (34 voturi)    
    absolut scandalos (Vineri, 1 mai 2015, 22:04)

    anonim3 [utilizator]

    Si sefii respectivi ai politiei se intorc la butoane ca sa intimideze martorii si sa stearga urmele!
  • +10 (30 voturi)    
    Sa-mi trag palmi daca, (Vineri, 1 mai 2015, 22:18)

    FLORIO [utilizator]

    nu Udrea e" cel mai barbat"!!!!! Justitia lui peste!!!!
    • 0 (6 voturi)    
      Stat politienis (Sâmbătă, 2 mai 2015, 9:51)

      Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui FLORIO

      Amindoi foloseau politia si SRI-ul pentru scopuri personale. Udrea era mai eficienta. Securistul politruc din Iasi insa e mai josnic. Un graitor exemplu al mafiei rosii.
  • +23 (33 voturi)    
    Rusinea rusinilor! (Vineri, 1 mai 2015, 22:57)

    Cataleya [utilizator]

    In oricare alta tara UE, acesti indivizi ar fi fost bagati urgent in arest preventiv. Au incalcat cele mai elementare legi internationale si totusi vor sta bine merci acasa, vor vorbi intre ei, nestingheriti, prin telefoane "de unica folosinta" si isi vor vedea mai departe de afaceri.
    Justitia e in continuare cea mai corupta "organizatie " din Romania. Doar ca despre asta are grija tot justitia sa nu se afle nimic. Iar cand si daca cineva comenteaza, imediat se aduna "justitiarii" si decid ca "X sau Y au adus prejudicii...."
    Rahat cu perje!
  • +10 (28 voturi)    
    Cele doua extreme ale spectrului judiciar! (Sâmbătă, 2 mai 2015, 6:20)

    hotnewsfil [utilizator]

    Nichita este de o moralitate exemplara,
    un tovaras de incredere' - baiat de comitet. Este 'Garantat PSD'.
    Justitia a procedat profesionist, se poate spune "magistral" lasandu-l in libertate; a marcat astfel existenta unui 'alt fel' de caz de infractionalitate, la polul opus fata de cazul 'Elena Udrea'.
    Gravitatea nemaiintalnita a infractiunilor de care este acuzata (ca suspecta!), Elena Udrea justifica pe deplin decizia judecatorilor de a o plasa in spatele unui geam, atunci cand vorbeste cu mama ei si cu avocatii. SE impunea ca intreaga societate, precum si adevarul, dreptatea sa fie 'aparate' prin luarea unei astfel de masuri. Fara acestea, cine stie ce grozavii ar fi putut comite imprevizibila criminala Udrea; ar fi contaminat cu 'boala imoralitatii incurabile', de care sufera ea, pe cei care ar fi intrat in contact direct cu ea, neprotejati de geamul 'antiseptic'.
    Decizia luata in cazul Nichita - un marunt borfas - demonstreaza ca justitia dispune de un spectru larg de solutii, intre care cele doua extreme sunt : la un capat Nichita, a celalat Udrea, solutii pe care le pune procurorii si, mai ales, judecatorii le pun in practica cu maxima rigoare si 'obiectivitate profesionala, politica si morala'.
    Antena3 si RomaniaTV, precum si unii vizionari de la B!TV ne informeaza ca spectrul justitiar se va largi senzational cu 'cazul Traian Basescu' ('breaking news'), aflat in pregatire febrila, in tainele laboratorului 'Binomul'.
    • -3 (5 voturi)    
      Rectificare! (Sâmbătă, 2 mai 2015, 6:45)

      hotnewsfil [utilizator] i-a raspuns lui hotnewsfil

      ...solutii pe care le pun procurorii ......
    • +1 (11 voturi)    
      Postacii lui udrea : la post... (Sâmbătă, 2 mai 2015, 9:55)

      Fanfan la tulipe [utilizator] i-a raspuns lui hotnewsfil

      ...orice stire despre justitie o manipuleaza in favoarea - cred ei, a lui udrea...Niste gunoaie...
  • +18 (24 voturi)    
    A mai dat ponta vreo OUG.... (Sâmbătă, 2 mai 2015, 6:31)

    gica43 [utilizator]

    ....cum ca doar hotii pesedei trebuie judecati in libertate ,iar partea "independenta"a justitiei se conformeaza ???
  • +4 (22 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 2 mai 2015, 6:40)

    [anonim]

  • +11 (15 voturi)    
    Asta e tot ce a gasit DNA-ul?...e jale atunci... (Sâmbătă, 2 mai 2015, 7:12)

    floriniulian [utilizator]

    Nichita a jefuit orasul Iasi de sute de milioane de euro in cirdasie si cu protectia clanurilor de mafioti iar procurorii DNA au venit cu anchete preluate din revista CANCAN??

    Asta e tot ce pot?

    Niste acuzatii de 2 lei despre amante si pirlitii de la Politia Locala??

    E jale la DNA atunci...gradul de incompetenta si complicitate l-a egalat pe a celor din Parchetele locale.
    • +5 (7 voturi)    
      Urmeaza (Sâmbătă, 2 mai 2015, 20:02)

      Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns lui floriniulian

      In cazul Nichita urmeaza cu siguranta si alte procese. Nu ramine el doar cu atit.

      Insa exista un simbure de adevar printre ideile tale. Si anume, in cazul marilor corupti, DNA-ul nu incearca sa epuizeze miile de infractiuni ale acestor dinozauri. Sunt suficiente cateva fapte, dintre cele mai grave, care sa conduca la ani buni de puscarie si confiscarea averii. In rest, prin promovarea denunturilor, DNA-ul deapana continuu firul infractiunilor si agata alti corupti.

      Deci nu are rost sa concentrezi munca procurorilor catre epuizarea tuturor infractiunilor unui mafiot. Cateva fapte grave sunt de ajuns.
  • -2 (6 voturi)    
    un pas spre normalitate (Sâmbătă, 2 mai 2015, 8:57)

    tontu [utilizator]

    Cam asa ar trebui sa se desfasoare lucrurile: fara mascati, fara zornait de catuse, fara arest preventiv.
    Primarii si consilierii locali ar trebui sa beneficieze si ei de imunitate pentru ca, la fel ca parlamentarii, au fost votati de cetateni. Cred ca ar trebui mai mult respect pentru alesii nostrii, iar prezumtia de nevinovatie sa se si aplice, nu doar sa fie enuntata...
  • +9 (13 voturi)    
    alo justitia...... (Sâmbătă, 2 mai 2015, 9:21)

    Viorica Alexandru [utilizator]

    incredibil!
    Sa ne fie frica de primari de acum inainte? Ce patesti daca primarii Bond sunt lasati sa creada ca nu sunt un pericol public cand folosesc politia si interlopii in interes personal?

    Elena Udrea trebuies sa-si schimbe avocatul.
  • -2 (10 voturi)    
    Hopaaa (Sâmbătă, 2 mai 2015, 9:50)

    Gustav666 [utilizator]

    Se pare ca deja asistam la răzvrătirea judecătorilor care de o buna perioada încoace nu făceau altceva decat sa aprobe pe banda rulantă propunerile de arestare preventivă lansate de catre DNA.
    Abuzul in serviciu este evident, dar de aici pana la arestare preventivă e cale lunga. Soluția data de instanța e corecta, primarul nu e acuzat de corupție ci de spionarea amantei cu ajutorul Poliției Locale.
    Recentele luări de poziție ale Parlamentului, altor personalități, chiar ale unor membri ai CSM-ului, arată limpede ca de-acum înainte vom avea parte de o lupta între DNA care apasă tot mai puternic pedala arestărilor preventive însoțite de spectacolul aferent al cartușelor si normalitatea care trebuie instaurata cât mai urgent prin Constitutie si prin lege.
  • +7 (15 voturi)    
    arestarea primarului de Iasi (Sâmbătă, 2 mai 2015, 10:43)

    DannyDemetryus [anonim]

    La cat rau a facut Iasului ar trebui sa primeasca 200 de ani de puscarie,dar justitia considera ca nu este periculos si-l lasa in libertate ca sa mai traga niste sfori ,sa mai santajeze pe cineva, ca doar face parte din elite .Doamne trezestei pe Romani.Dar pe cei care l-au servit cu credinta ,si care nu aveau in fisa postului filajul nui intreaba nimeni nimic?sau de ce mai sunt tolerati in politia comunitara?Si aici ma refer la cei ca Alexandrescu care face treaba asta de vreo 8 ani pt. Nichita.Poate ne raspunde cineva.
  • +11 (13 voturi)    
    ...o data ... (Sâmbătă, 2 mai 2015, 11:13)

    ALTAN [utilizator]

    ...in plus ,se dovedeste faptul ca,organizatiile criminale exista cu acordul tacit al administratiilor si politiei locale...
  • -4 (10 voturi)    
    Luluța a dat din nou cu bâta în baltă (Sâmbătă, 2 mai 2015, 12:21)

    Marius0067 [utilizator]

    Cum ar veni, Luluța Kovesi - slugoiul băsist - a sărut calul din nou. Ce treabă avea Luluța cu abuzul în serviciu a primarului. Despre ce corupție vorbim? Este clar că vorbim de lupta Luluței pentru denigrarea PSD-ului și schimbarea guvernului. Sperăm să o vedem încătușată cât mai curând pe această Luluță - fata lui Băsescu Traian
    • +4 (10 voturi)    
      PSD-ul lui Ponta, nu al lui Nichita, asta e miza (Sâmbătă, 2 mai 2015, 13:00)

      Harald [utilizator] i-a raspuns lui Marius0067

      Ponta face curățenie în partid și scapă de oameni ca Mazăre, Nichita sau Vanghelie, însă nu pleacă de la guvernare.

      Rolul lui Kovesi și al lui Coldea e să facă pârtie pentru gruparea lui Ponta din PSD, nu să schimbe guvernul.
  • +9 (11 voturi)    
    Paranoia ! (Sâmbătă, 2 mai 2015, 16:28)

    SRA [utilizator]

    Bonjour,

    Am sa va prezint o reflecxie, orasul IASI, fostul primar, Gheorghe NICHITA sau actualul in ancheta.

    Am avut cu ani in urma cateva interpelari cu acest primar, impresia si atunci a fost ca acest individ are ceva, …, nu privea in fata si foarte usor se enerva.

    De aceea imi permit aceasta reflexie.

    "Primarul" Gh. NICHITA nu este vinovat, este bolnav ! Foarte bolnav !!!
    Este un caz periculos !

    Asemenea oameni nu au dreptul sa detina si sa fie propusi in functii publice !

    SRI descopera alaturi de CORUPTIA ATAC LA SIGURANTA NATIONALA si Bolile alesilor locali si functionarilor publici constitue un RISC MAJOR al SIGURANTEI NATIONALE !

    Boala acestora este la fel ca cea a pedofililor, in criza sunt capabili sa dinamitizeze barrage si sa innunde localitati, sa otraveasca alimentari cu apa, sa inciendieze obiective, sa distruga !
    Dupa ei POTOPUL !

    Boala acestui individ este la fel ca cea a pilotului german care a facut recentul accident aviatic A 380 din Franta.

    In cazul acestui individ Gh.NICHITA este vorba de o forma avansata de

    Gelozie psyhotica .

    « Aceasta forma apare la personalitati paranoice, caracterizate de neincredere, susceptibile si foarte orgolioase,... In aceste cazuri, GELOZIA este un veritabil atac de violenta si poate deveni violenta. Este vorba de o gelozie patholgica ! »

    Acesti indivizi trebuie pusi sub observatie si izolati de viata publica !

    Natiunea trebuie sa exgizeze certificate medicale de la cei care sunt pusi in functii publice

    Bien Cordialement
    • 0 (2 voturi)    
      Iata ! (Sâmbătă, 2 mai 2015, 21:44)

      SRA [utilizator] i-a raspuns lui SRA

      https://www.facebook.com/groups/834894843223575/
  • 0 (4 voturi)    
    Ce DNA, ce SRI ! (Sâmbătă, 2 mai 2015, 16:51)

    luiz [anonim]

    Propun sa desfiintam cele doua institutii si sa varam in paturile acestor indivizi cu functii publice sau politice cate 2 bucati amante ! Pe rand , bineinteles!... Intr-o luna de zile ajung toti dupa gratii ! Iar decizia de arest preventiv sau la domiciliu o luam in functie de amanta cea mai tare in denunt !... Nu de alta, dar sa nu neindreptatim femeia si sa o privam de placerea de a-si avea "la domiciliu" inca un timp "protectorul"!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by