Primarul municipiului Iasi Gheorghe Nichita, retinut de procurorii DNA sub suspiciunea de abuz in serviciu

de I.C.     HotNews.ro
Vineri, 1 mai 2015, 2:15 Dosare Anticoruptie


Gheorghe Nichita
Foto: AGERPRES
Primarul Iasiului Gheorghe Nichita a fost retinut de procuroii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), dupa mai mult de sapte ore de audieri, fiind suspectat de abuz in serviciu. Nichita va fi prezentat vineri la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare, informeaza Mediafax.

Alaturi de el, vor fi adusi in fata instantei si seful Politiei Locale iesene Liviu Hliboceanu si adjunctul sau Stefan Avarvarei, retinuti in cursul serii de joi in acelasi dosar.

Primarul Gheorghe Nichita a fost ridicat de procurorii anticoruptie de la vila sa din Copou, joi, in jurul orei 14.30 si adus la Bucuresti in jurul orei 19.00 pentru audieri.

Intr-un comunicat de presa transmis joi dimineata, Directia Nationala Anticoruptie arata ca procurorii de la Sectia de combatere a coruptiei fac 21 de perchezitii in judetul Iasi, intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind infractiuni asimilate celor de coruptie, comise de la inceputul anului 2015 pana in prezent.
  • Primarul, banuit ca transformase Politia Locala in serviciu secret
Potrivit unor surse juridice, Gheorghe Nichita a folosea Politia Locala pentru pentru efectuarea unor supravegheri operative ale unor persoane despre ale caror activitati era interesat.

Astfel, pentru a cunoaste exact unde se duc si cu cine se intalnesc persoane de care era interesat, Gheorghe Nichita punea politistii sa urmareasca si sa supravegheze acesti oameni.

Acesta ii cerea lui Liviu Mihai Hliboceanu, directorul general al politiei locale Iasi, si lui Stefan Avirvarei, sef serviciu politia locala Iasi, sa trimita politisti din subordine in locurile unde stia ca sunt persoanele pe care primarul dorea sa fie urmarite si cerea politistilor sa-l tina la curent cu toate detaliile - cat stau intr-un loc, cu cine se intalnesc, unde pleaca si de unde vin, potrivit surselor citate.

La cererea lui Nichita, Hliboceanu le ordona politistilor acceseze bazele de date ale Politiei pentru a verifica autoturismele si baza de date a evidentei populatiei pentru a afla cat mai multe detalii in legatura cu proprietarii respectivelor autoturisme cu care se intalneau persoanele despre care Nichita dorea sa le cunoasca tot anturajul.

Cheltuielile facute cu folosirea masinilor politiei locale in interesul lui Nichita erau decontate de catre Hliboceanu si Avirdanei prin ordine de serviciu in care treceau activitati profesionale si deplasari profesionale.

Gheorghe Nichita este primar al Iasiului din anul 2003, iar din iulie 2000 este membru PSD, fiind si lider al organizatiei judetene a partidului, dar si vicepresedinte la nivel national.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























5216 vizualizari

  • +19 (21 voturi)    
    Alt mare hot care trebuia...... (Vineri, 1 mai 2015, 5:48)

    gica43 [utilizator]

    ....sa fi ajuns de mult la puscarie ! Oricum,mai bine mai tarziu....! Este un nou motiv pentru cresterea "increderii' in puie monta si gasca lui-asa cum anunta B1TV,nu ?
    • +4 (4 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Vineri, 1 mai 2015, 11:47)

      [anonim] i-a raspuns lui gica43

  • +16 (16 voturi)    
    sa (Vineri, 1 mai 2015, 5:50)

    Rasputin [anonim]

    fie intr-un ceas bun !
  • +9 (9 voturi)    
    De ce asa tirziu? (Vineri, 1 mai 2015, 7:25)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Politrucul traseist ajuns in ograda mafiei rosii pesediste trebuia de mult umflat. La RAJAC a facu numai potlogarii, ca primar si-a servit clientela si a profitat de functie ca sa isi distruga adversarii. A distrus orasul dupa bunul plac al lui si al mafiei pe care o reprezinta. Incompetent si cu apucaturi de securist ceausist. Pentru ca a facut politie politica merita sa infunde ocna pe viata. Odata cu el trebuie condamnati toti cei care i-au aparat hotiile. Justitia ieseana e corupta pina in maduva oaselor.
  • +9 (9 voturi)    
    cam tarziu... (Vineri, 1 mai 2015, 7:56)

    lili [anonim]

    De ani de zile vuia presa scriind despre matrapazlacurile ILEGALE ale astuia, are o viloaie in Iasi, pe masura salariului de bugetar de Romania, i-a facut fiicei o nunta tot asa, de bugetar!!
    De ani de zile lucreaza la stat si au facut averi uriase fara sa-i intrebe ANI ceva!
    La puscarie cu hotul asta, cu toti penalii din Romania!
    • +2 (2 voturi)    
      Trebuie (Vineri, 1 mai 2015, 12:20)

      SRA [utilizator] i-a raspuns lui lili

      Conturile din strainatate !

      Apartamentul din AUSTRIA !

      Averea transferata fostei sotii si ficei sale !

      Risturnurile de la PALAS !

      Ce stie fostul primar si sef de CJ, SIMIRAD de NICHITA din perioada sa !

      Personalul de la SALVIBRIS interogat !
  • +11 (11 voturi)    
    părere (Vineri, 1 mai 2015, 8:25)

    Arl [utilizator]

    E bine, dar dacă scapă cu vreo 2 ani de pușcărie, după care se întoarce la vilă, bani și viață fără griji, chiar că e degeaba.
    • 0 (4 voturi)    
      Nu e degeaba (Vineri, 1 mai 2015, 11:35)

      bgd [utilizator] i-a raspuns lui Arl

      Macar scapa Iasul de un imbecil corupt...ca la alegeri am observat ca nu se poate. Prea multi bugetari in orasul asta...

      Cat despre fiica-sa...ca i-a facut nunta, ca i-a gasit post in Iasi, etc. Care dintre voi n-ati face asta pentru copilul vostru?A? Ce-i asta...ipocrizie, invidie? Ce vina are fata aia?
  • +3 (3 voturi)    
    /// (Vineri, 1 mai 2015, 8:47)

    caineanuion [anonim]

    toti primarii isi folosesc propria politie locala in acest scop, ce va mirati atata?!
  • +7 (7 voturi)    
    Ce vor ? (Vineri, 1 mai 2015, 8:56)

    SRA [utilizator]

    Ce vor face asociatiile electorale de cartier a militienilor, securistilor, comunistilor, activistilor comunisti create de acest baiat de curte a lui Simirad pentru asigurarea votului pentru Hotie si MAFIA ?

    Arestarea lui este un prilej de analiza PALAS, expropierele si transferul de retrocedari !

    Banii care au finantat proiectul PALAS !

    Cine sunt in spatele proiectului PALAS ?

    Acest mega dosar NICHITA merita studiat in profunzime, se ascund in el mari nume !!!
  • 0 (4 voturi)    
    tirania (Vineri, 1 mai 2015, 9:33)

    Vlad [anonim]

    Tirania acolo incepe: cand vinovatia e inlocuita de suspiciune.
  • +8 (8 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 1 mai 2015, 9:57)

    [anonim]

    • +4 (4 voturi)    
      Daaa (Vineri, 1 mai 2015, 10:18)

      MessaMess [utilizator] i-a raspuns lui

      Noi chiar am deschis o sampanie.
  • +6 (6 voturi)    
    razbunarea teilor (Vineri, 1 mai 2015, 10:07)

    Goya [utilizator]

    macelariti pe bdul Stefan cel Mare. Doar pentru asta ar trebui sa faca puscarie un timp egal cu cel necesar unui puiet de tei sa ajunga la varsta celor taiati.

    cred ca ar trebui luata in discutie limitarea mandatelor unui primar, se pare ca puterea le ia mintile, vezi si Mazare, vanghelie &co
  • +3 (3 voturi)    
    mda (Vineri, 1 mai 2015, 10:12)

    mda [anonim]

    "Potrivit unor surse juridice, Gheorghe Nichita a folosea Politia Locala pentru pentru efectuarea unor supravegheri operative ale unor persoane despre ale caror activitati era interesat."

    versiunea gestapo-ului de iasi :)))

    nechita un mic himmler... te crucesti zi de zi cu gradul de coruptie din romania

    adica toti suntem obisnuiti cu, coruptia si nu ar trebui sa ne mai mire nimic.. dar cu astfel de subiecte nu-i de mirare ca nu ne primesc astia in europa si nici bani nu primim.
  • +5 (5 voturi)    
    nu uitati de mezina primarului (Vineri, 1 mai 2015, 10:35)

    escu [anonim]

    Fata cea mica ILINCA ELENA, este notar in Iasi, initial obtinand un post la Valea Lupului departe de oras, ce suma de bani a platit oare domul primar pentru ca fiica sa sa ajunga notar a insemnat spalare de bani la propriu, am fost in an cu fiica dumnealui si era paralela cu facultatea de drept, dar fiind fata primarului profesorii stateau smirna in fata ei de parca era o diva.
    • +4 (4 voturi)    
      similar Ioana Basescu! (Vineri, 1 mai 2015, 10:52)

      lili [anonim] i-a raspuns lui escu

      Cum crezi ca ajung notari asemenea specimene analfabete dar pline de bani?!
      Sau cum ajung europarlamentari asemenea nulitati analfabete, gen EBA?!
      Cu taticii in functii inalte!!
      Sila!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by