DNA cere arestarea preventiva a lui Gheorghe Bunea Stancu in dosarul privind finantarea cluburilor sportive

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 29 aprilie 2015, 17:33 Dosare Anticoruptie


Gheorghe Bunea Stancu
Foto: Agerpres
Procurorii DNA au cerut miercuri Tribunalului Galati luarea masurii arestarii preventive, intr-un nou dosar care vizeaza savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, fata de Gheorghe Bunea Stancu, fost presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Braila, in prezent aflat in inchisoare, fiind condamnat intr-o alta cauza.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, cererea de arestare preventiva pentru 30 de zile a fost formulata in dosarul in care Bunea Stancu este urmarit penal pentru ca a facut demersuri si a luat decizii prin care SC Club Fotbal Braila SA si Asociatia Handbal Club Dunarea Braila au obtinut foloase necuvenite in valoare totala de aproximativ 7,5 milioane lei din bugetul CJ.

Conform acelorasi surse, arestarea preventiva a fost ceruta in conditiile in care inculpatul, desi aflat in penitenciar, ar putea beneficia in anumite conditii de liberarea conditionata sau de permisii pentru perioade limitate in timp, existand astfel riscul sa influenteze martori din dosar.

Procurorii anticoruptie din Galati au dispus pe 23 aprilie punerea in miscare a urmaririi penale fata de Gheorghe Bunea Stancu pentru infractiunile de abuz in serviciu in forma continuata, cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul si de conflict de interese, in forma continuata.

Potrivit unui comunicat al DNA, in perioada 28 martie 2006 - 8 martie 2012, presedintele CJ Braila Gheorghe Bunea Stancu a facut mai multe demersuri si a luat decizii prin care doua persoane juridice - SC Club Fotbal Braila SA si Asociatia Handbal Club "Dunarea" Braila - au obtinut foloase necuvenite in valoare totala de aproximativ 7,5 milioane lei din bugetul CJ.

DNA precizeaza ca demersurile, constand in intocmirea expunerilor de motive, sustinerea acestora si adoptarea hotararilor, precum si a contractelor de asociere dintre cele doua cluburi sportive si CJ Braila, au fost facut in conditiile in care Gheorghe Bunea Stancu cunostea ca se afla in incompatibilitate. In plus, au constatat procurorii, finantarea celor doua persoane juridice a fost aprobata cu nerespectarea prevederilor legale, respectiv fara a exista angajamente legale, hotarari ale CJ Braila de aprobare expresa a sumelor incasate de cele doua cluburi.

Anchetatorii sustin ca, la foloasele obtinute de cele doua societati, in valoare de aproximativ 7,5 milioane lei (respectiv 2,3 milioane lei pentru Fotbal Club Dunarea Braila si aproape 5,2 milioane lei pentru Handbal Club Dunarea Braila) se adauga dare in folosinta gratuita, pe o perioada de 5 ani, a unui autoturism apartinand CJ Braila.

"Aceasta, in conditiile in care SC Bursagrirom SA Braila, la care Gheorghe Bunea Stancu este actionar majoritar, are o participare indirecta la capitalul SC Concivia SA Braila, societate care are, la randul sau, calitatea de actionar majoritar la SC Fotbal Club Dunarea Braila si membru fondator la Asociatia Handbal Club 'Dunarea' Braila, fiind, deci, persoana afiliata la acestea. Totodata, din totalul sumei de 7.492.360 lei incasata de cele doua cluburi sportive, suma de 247.122,56 lei (fara TVA) ce reprezinta cheltuielile ocazionate de serviciile de servire masa ce au fost virate la SC Istru SA Braila, firma la care SC BURSAGRIROM SA Braila este actionar majoritar, iar fiul lui Gheorghe Bunea Stancu este presedinte al Consiliului de Administratie", se arata in comunicat.

DNA mentioneaza ca, din prestarea serviciilor de alimentatie publica catre cele doua cluburi in perioada 2008 - 2011, SC Istru a realizat un profit net estimat de aproximativ 62.000 lei.

Sursa citata subliniaza ca, astfel, Gheorghe Bunea Stancu, in calitate de presedinte al C.J Braila, in exercitarea atributiilor de serviciu, prin mai multe acte materiale a indeplinit mai multe acte si a luat decizii prin care a obtinut in mod indirect prin intermediul cluburilor foloase patrimoniale in valoare de aproape 7,5 milioane lei pentru firma la care este actionar majoritar si in mod direct foloase nepatrimoniale, constand in capital electoral.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























799 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by