Comisia juridica a avizat favorabil cererea de arestare a deputatului PSD Ion Ochi

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 27 aprilie 2015, 12:34 Dosare Anticoruptie


Deputatul Ion Ochi
Foto: cdep.ro
Comisia juridica a Camerei Deputatilor a dat luni aviz favorabil cererii DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a deputatului PSD Ion Ochi, anunta Agerpres.

'Au fost prezenti 23 de membri ai comisiei, la retinere au fost 13 voturi 'da', 5 voturi 'nu', 4 abtineri iar un vot a fost anulat. La arestare au fost 13 voturi 'da', 4 'nu', 5 abtineri, un vot anulat', a declarat vicepresedintele comisiei Ciprian Nica.

Nica a precizat ca Ion Ochi le-a cerut membrilor comisiei sa voteze atat pentru retinerea, cat si pentru arestarea sa preventiva, pentru ca are incredere in justitia din Romania.

'Domnul Ochi ne-a rugat si a insistat sa votam si pentru retinere si pentru arestare, pentru ca domnia sa are incredere in justitia din Romania. Sustine ca este nevinovat, mai ales ca lui, in prima faza, i s-a dat neinceperea urmaririi penale, solutie care nu a fost infirmata de un procuror-sef sau un sef de sectie si s-a reluat cercetarea cu privire la domnia sa', a afirmat Nica.

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut sesizarea presedintelui Camerei Deputatilor pentru incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului Ion Ochi, vicepresedinte al Consiliului Judetean Brasov la data faptelor, pentru luare de mita si abuz in serviciu in forma continuata. Cererea DNA a ajuns la Camera Deputatilor pe 21 aprilie.

Ion Ochi a declarat in aceeasi zi ca in momentul in care la Camera Deputatilor se va pune pe ordinea de zi cererea trimisa de procurorul general ministrului Justitiei pentru incuviintarea retinerii si arestarii sale preventive, le va cere tuturor colegilor sa voteze in unanimitate aceasta cerere.

Potrivit DNA, in a doua jumatate a anului 2011, fara respectarea prevederilor OUG 34/2006 privind achizitiile publice, Ion Ochi, in calitate de vicepresedinte CJ Brasov, a convenit cu Nica Cristian Dorin ca firma acestuia sa execute lucrari de reparatii ale unui drum judetean, urmarind obtinerea de foloase materiale necuvenite, precum si de capital electoral pentru alegerile din toamna lui 2012, in urma carora a si devenit deputat.

DNA a retinut ca, prin acest mecanism, firma beneficiara a contractului de lucrari publice a obtinut un folos necuvenit in valoare de peste 2,5 milioane lei, suma care reprezinta totodata prejudiciu pentru CJ Brasov.

Deputatul Ion Ochi prezinta pericol public, deoarece si-a construit in mediul politic si de afaceri imaginea de persoana de neatins, aflata deasupra legii, se sustine in referatul prin care procurorii DNA au solicitat incuviintarea pentru retinerea si arestarea preventiva a parlamentarului social-democrat.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























367 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by