Dan Sova se plange in instanta de tergiversarea anchetei de catre DNA

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 15 aprilie 2015, 15:18 Dosare Anticoruptie


Dan Sova
Foto: Facebook
Senatorul Dan Sova a depus la Inalta Curte de Casatie si Justitie o contestatie in care se plange de faptul ca ancheta DNA in cazul dosarului sau dureaza prea mult, solicitand accelerarea procedurilor indeplinite de procurori, scrie Agerpres.

Actiunea a fost depusa de Dan Sova la data de 9 aprilie si are ca obiect "contestatie durata proces (art.488 ind.2 NCPP)".

Contestatia in care Dan Sova apare ca "faptuitor" se va judeca pe 16 aprilie.

Art. 488 din noul Cod de procedura penala prevede: "(1) Daca activitatea de urmarire penala sau de judecata nu se indeplineste intr-o durata rezonabila, se poate face contestatie, solicitandu-se accelerarea procedurii. (2) Contestatia poate fi introdusa de catre suspect, inculpat, persoana vatamata, partea civila si partea responsabila civilmente. In cursul judecatii, contestatia poate fi introdusa si de catre procuror. (3) Contestatia poate fi formulata dupa cum urmeaza: a) dupa cel putin un an de la inceperea urmaririi penale, pentru cauzele aflate in cursul urmaririi penale; b) dupa cel putin un an de la trimiterea in judecata, pentru cauzele aflate in cursul judecatii in prima instanta; c) dupa cel putin 6 luni de la sesizarea instantei cu o cale de atac, pentru cauzele aflate in caile de atac ordinare sau extraordinare. (4) Contestatia poate fi retrasa oricand pana la solutionarea acesteia. Contestatia nu mai poate fi reiterata in cadrul aceleiasi faze procesuale in care a fost retrasa".

In august 2014, Dan Sova a fost pus sub acuzare de DNA pentru savarsirea, in calitate de reprezentant legal al SCA "Sova si Asociatii", a trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, in legatura cu semnarea unor contracte de asistenta juridica cu doua complexuri energetice, Turceni si Rovinari.

"In legatura cu faptele retinute in sarcina suspectului Dan Sova, in perioada ianuarie - 13 februarie 2008, cu stiinta, in contextul litigiului dintre CE Turceni si ICM - SC pentru Inchiderea - Conservarea Minelor SA, a insistat pe langa Dumitru Cristea, la data faptelor director general si ordonator de credite al Complexului Energetic Turceni (CET), sa incheie un contract distinct de asistenta juridica cu privire la respectivul litigiu, contribuind astfel la decizia acestuia de a incheia nelegal, la 13 februarie 2008, contractul de asistenta juridica intre CET si SCA "Sova si Asociatii"; de asemenea, a conceput termenii si conditiile respectivului contract, totodata, semnandu-l din partea SCA 'Sova si Asociatii', obtinand folos necuvenit pentru societate de 1.242.018 lei (inclusiv onorariul de succes)", se arata in comunicatul de la acea data.

DNA mentiona ca, in perioada 2 octombrie - 1 noiembrie 2007, cu stiinta, in contextul litigiului dintre CE Turceni si Electrica, Dan Sova a insistat pe langa Dumitru Cristea sa incheie un contract distinct de asistenta juridica cu privire la respectivul litigiu, contribuind astfel la decizia acestuia de a incheia nelegal un act aditional si a conceput termenii si conditiile acestuia, obtinand folos necuvenit pentru societate de peste 1,1 milioane lei, inclusiv onorariul de succes.

Anchetatorii au mai constatat ca, in perioada ianuarie - 14 februarie 2008, cu stiinta, in contextul unui alt litigiu, dintre CE Rovinari si ICM - SC pentru Inchiderea - Conservarea Minelor SA, a insistat pe langa directorul general al CE Rovinari sa incheie un contract de asistenta juridica cu privire la respectivul litigiu, contribuind astfel la decizia de a incheia nelegal contractul cu firma sa de avocatura.

"Dan Sova a conceput termenii si conditiile respectivului contract, totodata semnandu-l din partea SCA "Sova si Asociatii", contract in urma caruia societatea de avocati a obtinut suma de peste un milion lei (inclusiv onorariul de succes)", mai spune DNA.

Ulterior, pe 13 martie, DNA a cerut Senatului incuviintarea retinerii si arestarii preventive a lui Dan Sova, insa cererea DNA a fost respinsa pe 25 martie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























3009 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    Hotul striga hotul (Miercuri, 15 aprilie 2015, 15:22)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Junele pesedist are tupeu. Dupa ce ca face parte dintr-un partid de hoti si a folosti statul ca sa se imbuibe, acest ticalos mai deschide gura. SA FIE ARESTAT IMEDIAT! MAFIA rosie si portocalie a facut tara de ris si ne-a adus pe toti in saracie
  • +9 (9 voturi)    
    e manevra (Miercuri, 15 aprilie 2015, 15:25)

    coloneze [anonim]

    sova face treaba asta pentru a ajunge dosarul la instanta ca sa poata sa vada tot ce este in ele. dar nici DNA nu e prost si va trimite doar parti din dosar.
    • 0 (0 voturi)    
      Esti sigur? (Miercuri, 15 aprilie 2015, 15:44)

      TheLionKing [utilizator] i-a raspuns lui coloneze

      Noul cod de procedura penala prevede accesul la dosar si in timpul urmarii penale.
    • -4 (4 voturi)    
      Adica, (Miercuri, 15 aprilie 2015, 15:52)

      newlook [utilizator] i-a raspuns lui coloneze

      Adica DNA e mai mult interesat de un soi de ciordeala functionareasca sau chiar de vreun joc politic, nu are treaba ca dosarul sa fie trimis spre judecare, cum e normal.
      Mda, asa o fi statul de drept in Romanika.
      • +1 (1 vot)    
        ok (Miercuri, 15 aprilie 2015, 19:48)

        hopshio [utilizator] i-a raspuns lui newlook

        bine, stim poezia... toti sunt basisti, etc... acum fuga la caserie si apoi la cantina sociala
  • 0 (0 voturi)    
    nerabdatorul (Miercuri, 15 aprilie 2015, 15:28)

    Kpriciu [utilizator]

    Solicitarea ii va fi respinsa!
  • +2 (2 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 15 aprilie 2015, 15:42)

    [anonim]

  • +2 (2 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 15 aprilie 2015, 16:20)

    [anonim]

  • +4 (4 voturi)    
    parca l-ar fi educat "profesorul" Voiculescu (Miercuri, 15 aprilie 2015, 16:23)

    mos ion roata [utilizator]

    sau bombonel.
  • +3 (3 voturi)    
    Miruieste-l Doamne pe Sova Dan Coman (Miercuri, 15 aprilie 2015, 16:36)

    Plagarus [utilizator]

    Chang Sova Hotel Rahova, viitoarea adresa a lui Danutz,colegul de smen financiar cu "dr." Viorel !
    Sova & subalternii sai au gasit un tertip pentru ca, folosindu-se de o alta banca, sa ii returneze lui Gruia Stoica-GFR ,Didila si Raducan Vasile garantia pt. contractul cu CFR, printr-un act semnat la 11 noaptea, desi unii din colegii lor isi dadusera avizul pentru a transfera garantia catre DIICOT. Cauza va intra, foarte probabil, in atentia procurorilor, iar Sova Dan ar putea fi obligat sa dea niste explicatii chiar daca nu el a semnat ordinul de returnare a garantiei.
  • +5 (5 voturi)    
    eu ma plang de ctr Bechtel (Miercuri, 15 aprilie 2015, 16:39)

    un domn [utilizator]

    dar pe Sova il doare in kot !
  • +1 (1 vot)    
    pai daca pica maine Guvernul?:) (Miercuri, 15 aprilie 2015, 17:04)

    cocodin [anonim]

    sau mai bine pt ca poate pica Guvernul oricand si cine il mai sustine dupa ??:))
  • +2 (2 voturi)    
    accelerati, accelerati! (Miercuri, 15 aprilie 2015, 17:15)

    lili [anonim]

    Si bagati-l repede la beciul domnesc, acolo-i este locul acestui specimen politic, alaturi de semenii lui din PSD, Mazare si Vanghelie!
    La puscarie cu coruptul asta!
    Succes DNA, succes Codruta, scapati--ne de mizeria asta corupta din politica romaneasca, la puscarie cu ei!
  • +1 (1 vot)    
    Sova vrea dosarul clasat cat mai rpd! (Joi, 16 aprilie 2015, 10:19)

    cocodin [anonim]

    Sova face asta pt ca vrea dosarul clasat cat mai rpd!
    Ii e frica ca pica MAREA lui sustinere, Viorel de la Guvern si apoi CINE il mai apara??


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by