Marko Attila si-a stabilit domiciliul in Ungaria, potrivit avocatului sau: Un fel de a refuza o jurisdictie pe care nu o considera echidistanta

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 15 aprilie 2015, 14:06 Dosare Anticoruptie


Marko Attila Gabor
Foto: Camera Deputatilor
Eugen Iordachescu, avocatul lui Marko Attila, spune ca, din cate stie el, deputatul si-a stabilit domiciliul in Ungaria si ca refuzul lui Marko de a se intoarce in Romania este "un fel de a refuza o jurisdictie pe care nu o considera ca fiind echidistanta".

"Din cate stiu eu, domnul Marko Attlia in acest moment se afla in Ungaria. Nu stiu daca domnia sa se va intoarce sau nu se va intoarce. Am spus-o in mai multe randuri: este optiunea fiecarui cetatean al UE sa isi stabileasca domicliul, resedinta, acolo unde crede el ca o duce mai bine. In acest moment, domnul Marko Attila a apreciat ca nu poate sa ramana in tara si, ca atare, si-a stabilit domiciliul, din cate stiu eu, in Ungaria", a declarat, marti, avocatul Eugen Iordachescu, potrivit Mediafax.

Avocatul a mai aratat ca nimeni nu a cerut arestarea lui Marko Attila instantei competente si ca in prezent nu se mai impune ca Parlamentul sa isi dea avizul pentru arestare, care poate fi dispusa de Inalta Curte, daca sunt indeplinite conditiile prevazute de lege pentru aceasta masura.

Aparatorul a mai spus ca refuzul lui Marko Attila de a se intoarce in tara este "un fel de a refuza o jurisdictie pe care nu o considera ca fiind echidistanta".

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a primit, marti, demisia in original a deputatului Marko Attila, pentru care DNA a cerut arestarea preventiva. Marko Attila a demisionat din functia de deputat in 1 aprilie.

Inaintea vacantei de Paste, Marko Attila si-a trimis demisia prin fax la Camera Deputatilor, insa documentul nu a fost supus la vot in plenul Camerei. Deputatii au amanat de doua ori votul: o data invocand faptul ca asteapta documentul original, iar a doua oara cand nu a fost cvorum.

Miercuri, plenul Camerei Deputatilor a luat act de demisia deputatului UDMR Marko Attila Gabor, urmand ca hotararea de vacantare a postului de deputat sa fie supusa votului final in sedinta de plen. Ca urmare, deputatii nu vor mai vota asupra cererii DNA de retinere si arestare preventiva a lui Marko Attila.

Marko Attila a fost trimis in judecata de DNA in 9 aprilie, alaturi de fostul sef al ANI Horia Georgescu si de deputatul Theodor Nicolescu, toti trei fiind acuzati ca au aprobat despagubiri pentru imobile supraevaluate la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP).

Deputatul UDMR Marko Attila a plecat in Ungaria in decembrie 2014, dupa ce colegii sai au votat in favoarea arestarii preventive in dosarul ANRP. Desi nu a mai revenit in tara, Marko Attila a beneficiat de toate drepturile de parlamentar, respectiv de indemnizatiile de deputat, de bani de cazare in Bucuresti si de banii pentru functionarea biroului sau parlamentar.

Procurorii au suspiciuni ca, in 2008, Marko Attila Gabor, impreuna cu ceilalti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, a emis in cazul a trei dosare titluri de despagubire pe baza unor rapoarte de evaluare care nu au respectat cerintele Standardelor Internationale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piata a imobilelor, supraevaluand bunurile imobile respective cu suma totala de aproximativ 75 de milioane de euro, cu aceasta suma fiind prejudiciat bugetul de stat concomitent cu obtinerea unor despagubiri necuvenite de catre titularii si cesionarii drepturilor de despagubire.

Deputatul Marko Attila nu mai beneficiaza de imunitatea parlamentara incepand din 3 decembrie 2014, atunci cand colegii sai au incuviintat arestarea sa preventiva, in dosarul de coruptie al fostului procuror sef al DIICOT Alina Bica privind despagubirile de la ANRP pentru un teren supraevaluat.

Intre timp, dosarul a fost trimis in judecata, insa procurorii au fost nevoiti sa disjunga cazul lui Marko Attila de cel al Alinei Bica, pentru ca el nu s-a aflat in tara si nu a putut fi audiat.

In noiembrie 2014, deputatul UDMR Marko Attila a fost condamnat definitiv la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu, intr-un alt dosar privind restituirea unor imobile.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2552 vizualizari

  • +11 (11 voturi)    
    Probabil agent ungar infiltrat in parlament (Miercuri, 15 aprilie 2015, 14:41)

    Je__ [utilizator]

    Cat a putut calari tara, era tare bine, frumos...si cu juristictie...si tot ce trebuie.

    Acum ca e maro, nu mai e buna juristictia, ca nu e echidistanta!
    • +3 (3 voturi)    
      sigur nu probabil (Miercuri, 15 aprilie 2015, 16:23)

      Cata79 [utilizator] i-a raspuns lui Je__

      iredentist
  • +2 (2 voturi)    
    SECRETUL LUI POLICHINEL ! (Miercuri, 15 aprilie 2015, 15:59)

    arheopterix [utilizator]

    De l-or strige nitel cu usa ....s-ar putea sa se afle multe . Eu chiar nu inteleg . Eu credeam ca atunci cind ai o colaborare pe sub masa cu cineva din afara , te comporti discret , nu te dai in barci penale (mai multe ), ca atragi atentia ,,organului ,,si nu e bine . Eu cred ca astia (si sunt mai multi ) desconsiderau mamaliga , dar cine s-a fript cu ea stie ca nu e de gluma... Mai vorbim!
  • +3 (3 voturi)    
    sa depuna plangere ca l-am obligat sa candideze (Miercuri, 15 aprilie 2015, 16:06)

    daniel [anonim]

    din cate stim noi el a canditat ca sa ii reprezinte pe cetatenii care l-au ales, si sa ase asigure ca le merge alegatorilor mai bine nu "pentru ca un cetatean UE sa isi stabileasca domiciliul unde crede de cuvinta".

    El nu este este un cetatean al UE, este intai de toate un demnitar care a depus un juramant pentru Romania, dar se pare ca este un "papa lapte" de la sanul Ungariei
  • +2 (2 voturi)    
    Va fi numit ambasador UDMR !(nn in exil ) (Miercuri, 15 aprilie 2015, 16:27)

    Plagarus [utilizator]

    Este nevinovat bietul Attila,asa ca poate fi declarat azilant politic in Ungaria.
    UDMR-ul trebuie sa intre in greva foamei pe termen nelimitat.
  • +3 (3 voturi)    
    "optiunea fiecarui cetatean al UE" (Miercuri, 15 aprilie 2015, 17:20)

    lili [anonim]

    "sa isi stabileasca domiciliul, resedinta, acolo unde crede el ca o duce mai bine."
    Cat i-a fost bine in Parlamentul Romaniei luand salariu degeaba, pentru ca NU a facut nimic pentru romani, adus-o bine, acum cand DNA il ia la socoteala pentru matrapazlacuri ILEGALE nu-i mai este "bine" si fuge in Ungaria !
    DNA emiteti mandat de arestare pe numele acestui impostor si bagati-l la beciul domnesc in prima faza, apoi la Rahova cu alde Vanghelie si Mazare!
    Succes DNA, la puscarie cu specimenul asta politic!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by