Fost sef al Serviciului de Investigare a Fraudelor Ialomita, trimis in judecata de DNA

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 14 aprilie 2015, 12:33 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA l-au trimis in judecata, sub control judiciar, pe Cornel Tache, sef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Ialomita la data faptelor, acuzat de trafic de influenta, luare de mita in forma continuata si complicitate la evaziune fiscala, anunta Agerpres.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marti, a fost deferit justitiei Gheorghe Ungureanu, administrator al SC Avimar Fdl SRL, precum si aceasta firma, pentru evaziune fiscala.

DNA precizeaza ca, in perioada iulie - septembrie 2013, Cornel Tache a primit cu titlu de mita, de la Ungureanu, 32.000 de lei pentru a nu-si indeplini atributiile de serviciu, inlesnindu-i si desfasurarea de operatiuni comerciale cu incalcarea normelor fiscale.

"Concret, in perioada 2012-2013, Ungureanu a omis evidentierea in documentele contabile a tuturor operatiunile comerciale desfasurate si a evidentiat operatiuni fictive de aprovizionare si prestari servicii, cauzand bugetului de stat un prejudiciu in valoare totala de peste 5,5 milioane lei. In 2013, in schimbul sumei de 32.000 de lei, Tache i-a promis lui Ungureanu ca isi va folosi influenta asupra lucratorilor de politie din IPJ Calarasi - Serviciul de Investigare a Fraudelor, astfel incat sa ii determine pe acestia sa solutioneze favorabil omului de afaceri un dosar penal in care acesta era cercetat", arata procurorii.

In acest dosar, procurorii au dispus sesizarea instantei de judecata, cu acordul de recunoastere a vinovatiei lui Ungureanu in cazul infractiunii de dare de mita, in forma continuata, fiind de acord cu felul si cuantumul pedepsei stabilite, precum si cu forma de executare a acesteia, respectiv 2 ani inchisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, si cu respectarea mai multor obligatii, printre care si sa nu paraseasca teritoriul Romaniei, fara acordul instantei si sa presteze o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 60 de zile lucratoare, in cadrul Primariei in raza careia are stabilit domiciliul sau locuieste in fapt.

DNA mentioneaza ca fata de Dragos Paun, consilier superior la Serviciul Sanatate si Bunastare Animala din cadrul Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Ialomita la data savarsirii faptei, acuzat de luare de mita, a fost dispusa disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor intr-un dosar separat.

In cauza, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra conturilor bancare apartinand lui Ungureanu si asupra unor sume de bani ridicate de la cei doi inculpati cu ocazia perchezitiilor domiciliare.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Directiei Generale Anticoruptie.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ialomita cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























917 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by