Kovesi: Nu exista o actiune deschisa pe numele lui Basescu / Am vazut afirmatii ca speriem investitorii, dar foarte multi oameni de afaceri ne felicita pentru ceea ce facem

de Red. Stiri     HotNews.ro
Miercuri, 8 aprilie 2015, 14:04 Dosare Anticoruptie


Laura Codruta Kovesi, sefa DNA, a declarat miercuri la Radio Romania Actualitati ca "este imuna" la acuzatiile ca DNA lasa tara fara oameni de afaceri, politicieni, primari, si a respins ideea ca lupta anticoruptie sperie investitorii: "Sint foarte multi oameni de afaceri care ne felicita pentru lupta anticoruptie, pentru ca contribuim la transparentizarea mediului de afaceri".

Intrebata daca fostul presedinte, Traian Basescu, are un dosar deschis la DNA, Kovesi a negat. "Nu exista o actiune deschisa pe numele domnului Basescu", a precizat Codruta Kovesi.

Intrebata despre colaborarea DNA cu SRI, colaborare denumita "binom toxic" de unele voci publice, Kovesi a spus ca "prefer sa fiu partenera cu institutii ale statului roman decit prietena cu inculpatii". Sefa DNA a spus, legat de colaborarea cu serviciile secrete, ca "peste 90% din dosarele inregistrate la DNA au la baza sesizari de la persoane si institutii, si 5% vin pe autosesizari plecate de la informatii de la serviciile secrete, nu doar SRI".

In ceea ce priveste inculparea fostilor sefi ai ANI si DIICOT, Horia Georgescu si Alina Bica, Laura Kovesi a spus ca "nu trebuie culpabilizata o intreaga institutie pentru faptele unui conducator. Raspunderea e personala".

Kovesi a respins din nou informatia ca si-ar dori sa candideze pentru postul de presedinte al Romaniei: "nu-mi doresc sa ocup pozitia de presedinte nici in 2016, nici altadata. Anul acesta voi avea vechime de 20 de ani in magistratura. Preocuparea primordiala pentru mine e sa-mi duc la final mandatul, sa fim la fel de eficienti in lupta anticoruptie".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2827 vizualizari

  • +11 (17 voturi)    
    keep going! ;) (Miercuri, 8 aprilie 2015, 14:11)

    Codruta N [utilizator]

    Ce "oameni de afaceri" or fi cei "speriati"? Milioardarii de carton, care NU au fost in stare sa faca ceva decat capushand copios Statul?
    Pai de aceia nici nu MERITA tinut cont! Sunt ZERO barat! Mai bine nici n-ar fi EXISTAT - ca EI au adus tzara in halul acesta!!

    Tineti-o tot asa! ca o tineti bine! ;)
    • -8 (10 voturi)    
      Baschetbalista vorbeste...ihihi! (Miercuri, 8 aprilie 2015, 14:01)

      dr.Mengele [anonim] i-a raspuns lui Codruta N

      Sa-ti duci la bun sfarsit mandatul, mai, baschetbalisto, mai? Si ce ti-ai propus : " Codruto, fata,vezi ca nu mai ai mult de stat...baga la racoare pe toti ai caror ochi nu-ti plac, pentru a trai in continuare fara frica in san din pricina unor viitoare rezbunari...". Si te-ai apucat de treaba, tu, " dragul tau prieten " Coldea, zbarcitura cu sprancenele desenate cu markerul, L.Stanciu si cu oligofrenul de la CSM... sa nu crezi mai, otravito, ca ve scapa teafara de mania celor ce sufera din pricina ta!!!
      • +4 (4 voturi)    
        M-am linistit... (Miercuri, 8 aprilie 2015, 16:52)

        AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui dr.Mengele

        Credeam ca doar Ponta nu are aceste calitati...Ce-o sa se mai bucure Gadea, Voiculescu si toti retardatii de la Antena 3 la auzul acestei declaratii!...:)
      • +1 (1 vot)    
        Potrivit pseudonim (Joi, 9 aprilie 2015, 2:11)

        Peredhil [utilizator] i-a raspuns lui dr.Mengele

        Vedeti ca poate conditiile de munca din cariera dumneavoastra v-au afectat capacitatea de a produce un discurs coerent.Altfel,na,daca vezi un post in care ideea de ironie=onomatopee+jigniri de mahala+amenintari cu justitia finala+ ceva limbaj pustulent pentru liant,e clar de unde vine sursa de inspiratie culturala.Noroc ca nu-s video posturi ca mai vedeam grimase,isterii,fornaieli si muschi umflati.
        Conceptul de a ataca discursul mai mult decat persoana intr-un limbaj cat de cat elegant e aramaica pura pentru unii....
    • +5 (5 voturi)    
      Din cand in cand (Miercuri, 8 aprilie 2015, 14:36)

      Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

      Mai dati drumul (le ce o fi) ca daca o tineti tot asa se sufoca. Cat despre preferinta pentru serviciile secrete e doar o pasiune personala. Ar fi de preferat prietenia cu legea, dreptatea si interesul national.
  • +10 (10 voturi)    
    Inlaturarea coruptilor un lucru bun (Miercuri, 8 aprilie 2015, 14:20)

    Daniel77 [utilizator]

    Ideea asta ca "DNA lasa tara fara oameni de afaceri sau politicieni" e incredibil de stupida.

    Daca DNA ne scapa de astia corupti, aia corecti o sa aiba si ei sansa sa respire, si sa prospere in afacerile si carierele lor politice. Nu toti vor sa fure, dar cand aia de fura sunt la putere, ii accepta doar pe altii care fura si ei in jurul lor, sau ii corup si pe cei noi.

    E un lucru BUN ca scapam de toti aia coruptie, fie ei cati o fi: 100, 1000, 10000. La inchisoare cu toti. Sunt destui care sa-i inlocuiasca. Nu trebuie sa ne facem griji in privinta asta. Nu doar oamenii lui Iliescu si ai lui Basescu pot conducere tara. Stati linistiti.
  • -2 (10 voturi)    
    inca nu exista, dar va exista (Miercuri, 8 aprilie 2015, 14:34)

    jackalphonse [utilizator]

    de ce se sperie bese de "guantamizare"? poate ca a stiut sa se acopere si sa nu existe prea multe dovezi fizice a faptelor penale. afacerile, chiar si cele penale, se fac cu oameni si, din om in om, cineva a tratat direct cu besescu si tocmai de denuntul acelei persoane se teme. cine era cea mai iubita si de inceredere persoana care putea intermedia toate afecerile basescu? draguta de Udea, pentru a carei libertate s-a compromis in declaratii basescu. cand Udea o sa puna degetul mijlociu pe farful nasului o s avedem un dosar TB.
  • +4 (8 voturi)    
    "Nu exista o actiune deschisa...." (Miercuri, 8 aprilie 2015, 14:36)

    Cataleya [utilizator]

    Nu exista deocamdata!
    Ca dupa cum merge treaba, e suficient ca un "oarecare" sa-l denunte pe Basescu si, automat, se deschide si actiunea penala.
    Nu spun ca e rau. Daca denuntatorul aduce si dovezi care sa-i sprijine acuzatiile.
    Dar, deocamdata, pe Nuti ot Plescoi, o tineti de 60 de zile in arest doar pe baza unor denunturi fara absolut nicio proba palpabila.
    Am inteles ca nici macar denuntatorii n-au cazut de acord in privinta acuzatiilor care i se aduc Udrei!
    Dar se pare ca acest subiect este tabu, atat pt jurnalisti cat si pt DNA care, de obicei, abunda prin stenograme publice.
    Cred ca Nutica va fi o nuca tare pt DNA. Bineinteles ca nuca va fi sparta pana la urma si, daca Udrea e vinovata, trebuie sa plateasca cu varf si indesat.
    dar, deocamdata, opinia generala e ca Nuti e "ascunsa" de DNA , ca sa taca din gura, in timp ce denuntatorii sunt liberi ca pasarile cerului.
  • +5 (7 voturi)    
    Olee Olee (Miercuri, 8 aprilie 2015, 14:45)

    tepesvoda [anonim]

    Olee, Olee vine DNA si va ia pe toti. Hai Dana Kovesi
  • +4 (4 voturi)    
    Felicitari (Miercuri, 8 aprilie 2015, 16:40)

    rem [anonim]

    D-na Kovesi, ignorati va rog toate tanguirile si latratul celor afectati, direct sau indirect, de actiunile DNA.
    Eu personal apreciez f. mult activitate d-voastra , precum si activitatea DNA, si cred ca sunt in asentimentul a cel putin 99% din romani, care nu sunt platiti sa debiteze pe forumuri diverse elucubratii.
    Va doresc mult succes in continuare!
  • 0 (0 voturi)    
    Bravo Codruta!! (Joi, 9 aprilie 2015, 7:51)

    lili [anonim]

    Deja 63% dintre romani au incredere in DNA si in Codruta!
    Felicitari, curaj si tineti-o tot asa!
    Suntem alaturi de voi, NOI cei 63% dintre romani!!!
    SUCCES !!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by