Adjunctul sectiei de combatere a coruptiei din DNA este verificat de Inspectia Judiciara pentru un posibil conflict de interese. Vezi care ar putea fi legatura cu dosarul Sova

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Miercuri, 8 aprilie 2015, 10:42 Dosare Anticoruptie


DNA
Foto: AGERPRES
Danut Volintiru, procuror sef- adjunct al sectiei de combatere a coruptiei din DNA, ar putea fi in conflict de interese din cauza unor contracte pe care le-a incheiat sotia sa, motiv pentru care, in urma unor dezvaluiri din presa gorjeana, a fost sesizata Inspectia Judiciara. DNA a confirmat oficial pentru HotNews.ro ca Inspectia Judiciara a fost sesizata in doua randuri in vederea efectuarii de verificari asupra lui Volintiru. Biroul notarial al sotiei procurorului, Claudia Daniela Volintiru, ar fi autentificat un contract la Complexul Energetic Oltenia catre CET Govora, contra unor taxe notariale de 570.840 lei. Si nu ar fi singurul contract de la CE Oltenia autentificiat de Claudia Volintiru. Acesta in conditiile in care managerul de la CE Oltenia este urmarit penal, alaturi de Dan Sova, in dosarul Turceni-Rovinari instrumentat de DNA. Vezi ce spune DNA.

"Aspectele mentionate de dvs., ca urmare a unor informatii aparute in spatiul public, referitoare la o posibila operatiune efectuata de biroul notarial al sotiei unui procuror din cadrul DNA, fac obiectul unei verificari aflate in curs, la Inspectia Judiciara, institutia care are competenta legala de efectuare a unor asemenea verificari. La datele de 20, respectiv 24 martie 2015, D.N.A a transmis Inspectiei Judiciare memoriile formulate de Sindicatul "Lignitul" Oltenia, continand materiale aparute in presa locala pe tema anterior mentionata, in vederea efectuarii de verificari", a raspuns DNA unei solicitari transmise de HotNews.ro in urma cu doua saptamani.

Potrivit dezvaluirilor din GorjNews, Claudia Daniela Volintiru ar fi autentificat un contract de vanzare a Exploatarii Miniere Berbesti de la Complexul Energetic Oltenia catre CET Govora, contra unor taxe notariale de 570.840 lei. Comisionul notarial a fost platit de Complexul Energetic Oltenia.

Banii ar fi fost virati catre biroul notarial al Claudiei Volintiru pe 18 martie, in ziua in care Comisia Juridica a Senatului incuviinta solicitarea DNA de arestare a lui Dan Sova, pentru complicitate la abuz in serviciu. Foarte important de precizat este ca alaturi de Dan Sova, in acelasi dosar, este urmarit penal si Laurentiu Ciurel, directorul general al Complexului Energetic Oltenia. Este urmarit penal pentru trei infractiuni de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, din care una in forma continuata.

Si aceasta nu ar fi singurul act notarial incheiat de sotia lui Volintiru la CE Oltenia. Potrivit GorjNews, unul ar fi fost pe 26 aprilie 2013, cand a fost autentificat un contract de novatie prin schimbare de debitor dintre CE Oltenia si Electrocentrale Grup SA.

Danut Volintiru nu este strain de ce se intampla prin Gorj, mai ales ca a condus timp de 7 ani biroul Targu-Jiu al DNA. Apoi, timp de cateva luni, in perioada 2012-2013, a fost sef al Sectiei Urmariri Penale din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova. Din aceasta functie, in vara lui 2013 a fost delegat pentru 6 luni la DNA-Structura Centrala. Insa, in noiembrie 2013, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc l-a propus pentru functia de adjunct al sectiei anti-coruptie din DNA. Si, astfel, la propunerea lui Cazanciuc, Volintiru a ajuns sef in DNA-Structura Centrala. Sotia sa, Claudia Volintiru, are biroul notarial chiar in Targu-Jiu, acolo unde este si sediul Complexului Energetic Oltenia.

Laurentiu Ciurel, directorul general al CE Oltenia, a inceput sa fie urmarit penal in dosarul in care este si senatorul Dan Sova, in luna august 2014. Insa, de atunci, DNA nu a mai luat nicio masura impotriva lui Ciurel. Pentru Dan Sova, in schimb, a cerut Parlamentului incuviintarea arestarii, insa conducerea Senatului nu a dorit sa valideze voturile "pentru" care l-ar fi trimis la inchisoare.

Laurentiu Ciurel este foarte bine sustinut chiar de premierul Victor Ponta, fapt care explica de ce nu este demis din functia de director general al CE Oltenia, chiar daca a adus compania-mamut cu 18.500 de angajati in pragul falimentului. Este foarte bine cunoscuta relatia apropiata pe care o are cu premierul, motiv pentru care niciun ministru al energiei nu a indraznit sa ia masuri impotriva lui Ciurel. Ponta a fost, la un moment dat, si el cercetat in dosarul in care se afla Dan Sova si Laurentiu Ciurel.

Un raport al Inspectiei Judiciare din ianuarie 2014 arata ca premierul Victor Ponta este cercetat in doua dosare ale DNA cu privire la incheierea unor contracte ilegale cu SC Complexul Energetic Turceni (dosarul 123/P/2012), in perioada 2007-2011, si cu SC Complexul Energetic Rovinari (dosarul 122/P/2012), in perioada 2006-2011. Insa, in acest moment, Victor Ponta nu mai are niciun fel de calitate in aceste dosare. Imediat dupa aparitia raportului Inspectiei Judiciare, Victor Ponta a reactionat spunand ca nu a semnat niciodata in calitate de avocat vreun contract cu complexul energetic Turceni-Rovinari, iar informatia este "o tampenie". Intr-un raspuns al DNA transmis in luna martie la solicitarea HotNews.ro se arata ca Victor Ponta "nu are calitate de suspect sau inculpat in vreun dosar instrumentat de catre DNA".







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5903 vizualizari

  • -8 (16 voturi)    
    hehe (Miercuri, 8 aprilie 2015, 11:20)

    Mazeta [utilizator]

    Vânătorii încep să fie vânați.
  • +8 (18 voturi)    
    Why, Hotnews? (Miercuri, 8 aprilie 2015, 11:26)

    mcv [utilizator]

    Cunostea acest caz pana si bunica, dar Hotnews si-a menajat cititorii de astfel de stiri. Why? Doar voi luptati pentru o justitie curata. Inteleg. "Noul" DNA construit de d-na Kovesi si garantat tot de ea, nu poate "contine" BORFASI. Nu-i asa, d-le Tapalaga? Asta trebuie sa stim noi, imbecilii d-voastra cititori.
    • +4 (8 voturi)    
      Care e problema? (Miercuri, 8 aprilie 2015, 12:48)

      EuSiCuMine [utilizator] i-a raspuns lui mcv

      Ca hotnews a prezentat aceasta stire. Ca DNA a sesizat inspectia judiciara cand a aflat ca unul dintre membrii sai ar putea fi in conflict de interese? Preferati sa nu se intample nimic si lucrurile sa merga inainte ca pe vremea lui Amarie?
      • +7 (7 voturi)    
        "cind a aflat", (Miercuri, 8 aprilie 2015, 13:51)

        victor L [utilizator] i-a raspuns lui EuSiCuMine

        dar n-a aflat din investigatii proprii.
        Au fost facute ceva atentionari pina DNA s-a "auto"sesizat.
        Citeste atent articolul.
  • +10 (12 voturi)    
    fir logic (Miercuri, 8 aprilie 2015, 12:16)

    Adrian_. [utilizator]

    Ponta&PSD au incercat sa capuseze DNA cu tot felul de personaje santajabile.

    in cazul asta personajul ori i-a ignorat ori a facut prea putine, iar Ponta a trimis Inspectia Judiciara. Il scoate pe adjunct din schema si impinge alta capusa in fata poate mai capabila.
  • +10 (10 voturi)    
    conflict de interese se numeste spaga de Gorj, (Miercuri, 8 aprilie 2015, 12:48)

    deval [utilizator]

    daca e pentru DNA ? Daca Ciolos a aparat interesele statului impotriva lui voiculescu constituind ca parte min agriculturii in dosarul ICA e chemat ca martor si suspect pentru abuz in functie ne-dnule nitu (pe baza denuntului unui condamnat definitiv in acelasi dosar)?? Despre Berbeceanu nu mai auzim nimic, nimic ??! Nu se mai trag concluziile cu omul asta ?! Nici o clipa nu consider ca justitia are ce demnitate apara !Sunt niste procurori (numai din DNA) si cativa judecatori care au facut istorie deschizand un drum prin curajul si profesionalismul lor ! In rest la marea majoritate independenta e pe hartie .Cand 40% dintre ei vor fi iesit la pensie sau vor fi in puscarii atunci vorbim despre justitie fara spagari fara securisti si fara influente politice.Probabil cand va fi statuata si raspunderea lor cumva , dupa modelul american sau european.Sa nu mai vad ca ajung sa candideze la functii de sefi ratati ca nitu care nu au dus la bun sfarsit un dosar !
  • +9 (11 voturi)    
    Coruptia politica (Miercuri, 8 aprilie 2015, 12:48)

    ion [anonim]

    Turma numita România a fost și este exploatata de astfel de exemplare. Clasa politica romanească este vinovata de starea în care este tara. CE Oltenia este falimentara în condițiile în care materiile prime sunt exploatate de alții. Vezi exploatarea lemnului, petrolului, gazelor, apelor. Ponta prin parlamentarii PSD încearcă sa oprească arestarea lui Sova care se pare ca poate sa dea niște detalii legate de afacerile făcute împreună.
  • 0 (10 voturi)    
    Partea mai interesanta cu "profesionistii" (Miercuri, 8 aprilie 2015, 13:42)

    Bogdan_100 [utilizator]

    DNA, atunci cand nu sunt ocupati cu spaga sau spectacole TV e ca nici nu sunt in stare sa gaseasca hotul din propria casa. Trebuie sa citeasca in ziare si sa astepte ca ziaristii sa aduca probe. Cam firavi procurorii ce nu sunt capabili de a aduna probe decat de la ziaristi sau turnatori.
  • +10 (10 voturi)    
    Coruptie (Miercuri, 8 aprilie 2015, 14:05)

    fluturel [utilizator]

    Cum este posibil sa se plateasca un asemenea COMISION NOTARIAL? 570.840 lei!
    Este o suma FABULOASA!
    Da alt notar in afara de SOTIA d-nului din DNA nu s-a mai gasit?

    Cum poate domnul procuror sef adjunt Danut Volintiru sa combata CORUPTIA cand el este alaturi de ea.
    Cum sa nu fie FALIMENTAR Complexul Energetic Oltenia cand se platesc asemenea COMISIOANE?
    Este INCREDIBIL ce a creat POLITICUL in cei 26 de ani.
    Domnul este incompatibil? Domnul este mana in mana cu CORUPTIA!
    Ce rusine pentru un stat membru al UE ca are asemenea oameni! Nu ca celelalte stat nu ar avea si ele, dar cred ca la noi s-a GENERALIZAT, la noi e prea mult!
  • +6 (6 voturi)    
    Cam ce succesuri o fi avut in lupta (Miercuri, 8 aprilie 2015, 14:12)

    deval [utilizator]

    anti-coruptie in Olt nea volintiru asta de l-ati facut sef de sectie in DNA dle Var Cazanciuc ? S-a luptat cu spaga prea mica , cu spaga fara factura, cu a fara tva ?!
  • +5 (5 voturi)    
    Sa nu va aud . . . . (Miercuri, 8 aprilie 2015, 16:13)

    Vali Cel Batran [utilizator]

    . . . ca asta ar fi un atac la justitie! Cele din interior nu se pun. Clar?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by