Magistratii resping noua cerere a DNA de arestare a lui Darius Valcov

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 7 aprilie 2015, 20:25 Dosare Anticoruptie


Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au respins marti noua cerere a DNA privind arestarea preventiva a fostului ministru de Finante Darius Valcov, insa decizia nu este definitiva, informeaza Agerpres.

Cererea a fost facuta de DNA in dosarul in care Valcov este cercetat centru savarsirea infractiunii de efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale.

In aceste conditii, Darius Valcov ramane doar cu mandatul de arestare de 23 de zile, emis de instanta pe 2 aprilie, in primul dosar in care fostul ministru este urmarit penal pentru trafic de influenta.

Tot marti, judecatorii au decis prelungirea arestului la domiciliu, pe o perioada de 30 de zile, in cazul lui Minel Prina, primarul suspendat al municipiului Slatina, si inlocuirea masurii arestarii preventive cu masura arestului la domiciliu pentru Lucian Petrut Susala.

Potrivit DNA, incepand cu anul 2011 si pana in prezent, Darius Valcov a efectuat operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functia de primar, senator si ministru, utilizand informatii detinute in virtutea acestora, in legatura cu o firma de cadastru, una de contabilitate si un birou de avocatura, firme pe care le detine in fapt si pe care le administreaza, prin interpusi.

Produsul infractional obtinut in urma savarsirii infractiunilor fata de care se efectueaza cercetari (trafic de influenta si efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale) a fost depozitat intr-un seif, lasat spre pastrare unei persoane apropiate, acesta continand urmatoarele: 90.000 dolari, 1.323.850 lei, 3 lingouri de aur, in total 3 kilograme, un tablou cu rama aurie inscriptionat "Renoir", un tablou inscriptionat "Jean Cocteau", o pictura pe lemn inscriptionata "Aurel Acasandrei".

Ulterior, ca urmare a perchezitiilor domiciliare s-au identificat 101 tablouri, despre care exista indicii ca ar fi fost achizitionate de catre Darius Valcov prin interpusi, cu banii presupus obtinuti din comiterea infractiunilor pentru care se efectueaza cercetari.

Pe tablouri figureaza semnatura unor pictori celebri cum ar fi Pablo Picasso (doua gravuri si un desen in carbune), Andy Warhol, Nicolae Tonitza, Stefan Luchian, Gheorghe Petrascu, Constantin Piliuta, Corneliu Baba, Horia Bernea, Octav Bancila etc.

Pe 1 aprilie, Senatul a aprobat a doua cerere a DNA privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive in cazul lui Darius Valcov.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1406 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    Asa sa fie (Marţi, 7 aprilie 2015, 22:50)

    ipolitic [utilizator]

    Eu am incredere oarba in justitia oarba. Avand in vedere ca Valcov nu e blond si nu are mania posetelor Vuitton, nu prezinta pericol social. Fiind si un suflet de pictor, arestul preventiv l-ar fi transformat in cantaret, ceea ce ar fi facut ravagii (in randurile admiratorilor inca in libertate)


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by