Cristina Gherghisan, director adjunct al APIA Tulcea, a fost retinuta de DNA

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 2 aprilie 2015, 19:18 Dosare Anticoruptie


Cristina Gherghisan, director adjunct al Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura Tulcea, a fost retinuta joi de procurorii DNA pentru trei infractiuni de luare de mita. Procurorii DNA o acuza pe Cristina Gherghisan ca ar fi pretins sume de bani si un smartphone de la administratorii unor societati comerciale in schimbul eliberarii avizelor necesare din partea APIA Tulcea.

Ce spun procurorii DNA in ordonanta de retinere:

La data de 24 septembrie 2014, inculpata Gherghisan Cristina, in calitate de director adjunct al Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) Tulcea, a primit, in mod direct, pentru sine, suma de 5.000 lei de la administratorul unei societati comerciale, in legatura cu indeplinirea, neindeplinirea si indeplinirea unor acte contrare indatoririlor de serviciu ale acesteia. La data de 20 noiembrie 2014, inculpata Gherghisan Cristina a primit de la acelasi administrator un plic ce continea o suma de bani.

In ziua de 23 octombrie 2014, inculpata Gherghisan Cristina, in calitate de director adjunct al Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura Tulcea, a primit de la o persoana, in mod direct, pentru sine, foloase si a acceptat remiterea ulterioara a altora, in legatura cu indeplinirea de acte ce intrau in sfera atributiilor sale de serviciu.

In ziua de 13 noiembrie 2014, inculpata Gherghisan Cristina, in aceeasi calitate, a primit, in mod direct, pentru sine, un smartphone, de la administratorul in fapt al mai multor societati comerciale, in legatura cu indeplinirea de acte ce intrau in sfera atributiilor de serviciu, astfel incat firmele respective sa beneficieze de autorizarile/avizele necesare din partea APIA Tulcea.

In cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

In cauza procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.
Inculpatei Gherghisan Cristina i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, urmand sa fie prezentata la data de 03 aprilie 2015, Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























4216 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    APIA TIMIS (Joi, 2 aprilie 2015, 20:32)

    Badea Cartan [anonim]

    De ce oare nu se ocupa nimeni de functionarii din APIA Timis?Acestia sunt pe mana cu mai multe VIP-uri care fac bani frumosi din subventii.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by