VIDEO Radu Mazare a fost arestat preventiv

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 2 aprilie 2015, 16:19 Dosare Anticoruptie


Radu Mazare (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Radu Mazare a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, au decis joi judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dupa ce DNA a contestat decizia de cercetare in stare de libertate a acestuia.

Acesta este acuzat de trei infractiuni de luare de mita, doua de conflict de interese si abuz in serviciu, alaturi de omul de afaceri Sorin Strutinsky, care este acuzat de trei infractiuni de complicitate la luare de mita.



In acelasi dosar, instanta a decis arestarea pentru 30 de zile si a lui Sorin Strutinsky, acesta fiind arestat preventiv si in alt dosar, potrivit Agerpres.

Potrivit unor surse judiciare, in dosarul lui Radu Mazare este cercetat penal si deputatul PSD Eduard Martin.

DNA precizeaza ca, in perioada 2006-2009, Radu Mazare, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, a solicitat si primit circa 2 milioane de euro de la reprezentantii a doua societati comerciale, in scopul facilitarii emiterii documentatiilor de urbanism necesare dezvoltarii unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intentionau sa le dezvolte in Constanta.

"Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive incheiate de reprezentantii societatii respective cu o firma controlata de Mazare atat direct, cat si prin intermediul celuilalt inculpat. In perioada 2008-2014, Mazare, cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la o societate comerciala peste 7 milioane de euro pentru ca a asigurat acesteia castigarea unei licitatii organizate de Primaria Constanta pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orasului. In acelasi timp, intre firma respectiva si institutia publica condusa de Mazare a fost incheiat un contract avand ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioada de 25 de ani, cu un cost total estimat de 1.194.056.850 lei - cca 335 milioane de euro", precizeaza DNA.

Potrivit sursei citate, in perioada noiembrie 2006-2013, edilul Constantei a participat la incheierea a 12 contracte intre primarie si societatea controlata de el si de celalalt inculpat, in valoare totala de peste 6 milioane lei.

"In perioada noiembrie 2008-2012, Mazare a semnat 13 contracte, acorduri cadru si contracte subsecvente incheiate intre primarie si o societate la care era asociat Strutinsky, in valoare totala de peste 23 milioane lei. Aceste contracte au vizat achizitia unor servicii artistice desfasurate cu diverse ocazii, organizarea unor spectacole artistice, serviciul de paza a bunurilor publice si private apartinand municipiului Constanta, serviciul de protectie a functionarilor Primariei Municipiului Constanta aflati in exercitiul functiunii in perioada 15 februarie 2009-15 februarie 2012, etc", arata DNA.
Procurorii au constatat ca, in ambele cazuri, au fost obtinute foloase atat pentru sine, prin societatea pe care o controla si cu care Radu Mazare s-a aflat in raporturi comerciale in ultimii 5 ani, inainte de comiterea faptei, cat si pentru Sorin Strutinsky.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























22105 vizualizari

  • +49 (49 voturi)    
    uuuuu (Joi, 2 aprilie 2015, 15:21)

    liviu_ [utilizator]

    hai CCR cu sova sa fie si ala 30 de zile dupa gratii! vreau sa-l vad pe ponta negru de suparare :P
    • +25 (27 voturi)    
      Primar in arest (Joi, 2 aprilie 2015, 17:16)

      Intrebare [anonim] i-a raspuns lui liviu_

      Pai si ce facem cu Primaria? Nu ia nimeni nicio decizie, nu este demis? Ce face o semneze actele si o sa ia decizii pentru constanteni un primar cu cazier din puscarie? Asta se poate numai in Romania!
      • +1 (1 vot)    
        lol (Vineri, 3 aprilie 2015, 9:19)

        liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Intrebare

        tu sa fii fericit ca in constanta nu au fost inca marsuri de protesc pentur sustinerea lui...
        uiti in ce tara te aflii
        sper sa il condamne cativa ani ca altfel la alegeri vad mazare din primu tur cu 80%. ...
  • +43 (43 voturi)    
    nu vreau sa fiu rau, (Joi, 2 aprilie 2015, 16:15)

    bancher [utilizator]

    dar bine iti mai sta cu bratari la mana, Radule.
    In rest nu inteleg cum de a iesit primar asa de multe mandate. Ori de cate ori am fost in Constanta, orasul era in aceiasi stare de daramare ca anul trecut: sine de tramvai nereparate si montate pe piatra cubica, gropi in asfalt, fara gaze, blocuri nereablitate termic...nimic nu s-a facut acolo, sa vada turistul .
    • +25 (25 voturi)    
      SPIT Constanta (Joi, 2 aprilie 2015, 18:01)

      Pop [anonim] i-a raspuns lui bancher

      Daca prinde DNA un denunt de la SPIT Constanta si o salta pe Virginia Uzun atunci se descopera sistemul Mazare de protectie la taxe si pagubele imense la bugetul local.
    • -16 (22 voturi)    
      esti un pic cam rau...cand vorbesti de constanta (Joi, 2 aprilie 2015, 18:45)

      grigore [anonim] i-a raspuns lui bancher

      Sunt si eu de parere ca e bine ca a intrat in inchisoare, dar sa zici ca nu a facut nimic pentru constanta e un pic cam mult. Orasul a fost foarte bine asfaltat incepand cu ~2004 (fratesu avea firma de asfaltat). Iar chestia cu sinele de tramvai nereparate nu stiu de unde o scoti. Cred ca toate orasele au problema asta MAI PUTIN Constanta. Acolo s-au scos ultimele 2 linii de tramvaie prin 2009 si in 1-2 ani s-a asfaltat si dupa ele. Sunt de acord ca a pus f mult accent pe turism si si-a batut joc de industrie, cerand spaga, si batandu-si joc de investitori...dar nici sa-i faci pe constanteni asa inapti ca l-am votat de atatea ori

      Semnat,
      un constantean
      • +18 (20 voturi)    
        inapti e putin zic (Joi, 2 aprilie 2015, 19:25)

        Natasa [utilizator] i-a raspuns lui grigore

        STiti care e simbolul vostru si arata cat i-a pasat si cat v-a pasat cand l-ati votat? Cazinoul! Da, doar o cladire, dar de fapt asa arata orasul ala, o mizerie! SI e pacat!
      • +5 (7 voturi)    
        Comentariu sters de utilizator (Vineri, 3 aprilie 2015, 3:23)

        [anonim] i-a raspuns lui grigore

      • +7 (7 voturi)    
        Ptr. Dl. Grigore (Vineri, 3 aprilie 2015, 6:33)

        anonim tm [utilizator] i-a raspuns lui grigore

        Este posibil sa aveti dreptate partial. Insa oras mai murdar si mai mizerabil ca si Constanta nu am vazut, si aici nu vorbesc de zona turistica a orasului unde o sa ziceti ca turisti sunt de vina, ci vorbesc de cartierele orasului unde sta constanteanul obisnuit.
        • +3 (3 voturi)    
          mi-ai luat vorbele din gura (Vineri, 3 aprilie 2015, 10:19)

          bancher [utilizator] i-a raspuns lui anonim tm

          eram acum 2 veri o asteptam pe mama la gara din Constanta, sa o duc la Techirghiol la sanatoriu. Eu venisem deja de cateva zila la mare.
          Nu voi uita niciodata imaginea unui grup de francezi, cu geamantane de voiaj Samsonite, cantonati langa un morman de gunoi , asteptand sa ii preia cineva.
          Consternarea de pe fata lor nu o voi uita niciodata, credeau ca nimerisera pe alta planeta!
      • +1 (1 vot)    
        Prietene, (Vineri, 3 aprilie 2015, 10:16)

        bancher [utilizator] i-a raspuns lui grigore

        Nu imi rastalmaci vorbele: eu am zis ca nu inteleg cum de a iesit primar in asa de multe mandate, nu ca sunt inapti cei care l-au votat. Era bine sa intre un constantean adevarat, si sa spuna ce a facut.
        Legat de sinele de tramvai, sa stii ca in alte orase din tara ele sunt complet asfaltate, treci cu masina peste ele si nu simti ca ai trecut peste o cale de tramvai. Legat de 2004 eu am venit de mai multe ori la Mamaia incepand din acel an, si nu mi s-a parut ca s-a asfaltat ceva. Dadeam in groapa de cum intram in oras, de la vapor.
    • +8 (8 voturi)    
      ... nu te-ai uitat ... (Joi, 2 aprilie 2015, 19:09)

      Observatore [utilizator] i-a raspuns lui bancher

      ... la domeniile private !
    • +2 (2 voturi)    
      Doua aspecte am de subliniat: (Vineri, 3 aprilie 2015, 9:01)

      Gambeta [utilizator] i-a raspuns lui bancher

      1. in toate articolele, nesimtitii astia care dau spagi din banii nostri sunt numiti "oameni de afaceri", cand de fapt ei sunt niste gainari care nu au nici o idee despre cum poti cladi si mentine o afacere intr-un mediu concurential normal

      2. acuzatului Mazare Radu, despre afirmatia lui cum ca arestul Capitalei este poreclit "beciul domnesc": ai o imaginatie bogata, cleptomanule, "beciul" acela numai de domni nu este plin. Scursuri cat cuprinde, dar nu vad nici un domn acolo!
  • +35 (35 voturi)    
    Traiasca Romania curata! (Joi, 2 aprilie 2015, 16:22)

    Vreau sa fiu furat deci votez PSD PNL UDMR [utilizator]

    ...sub orice aspect
  • +24 (24 voturi)    
    :) (Joi, 2 aprilie 2015, 16:26)

    Natasa [utilizator]

    Daca nu are ceva de citit la el eu zic sa ii dea drumul, asta e om de cultura si nu ar rezista!
  • +28 (28 voturi)    
    Wow ce stiri? (Joi, 2 aprilie 2015, 16:28)

    FLORIO [utilizator]

    In sfarsit stiri tot mai bune. Cand urmeaza Ponta cu satra lui? Cand avem o tara normala? La care trebuie sa zic ca mi se face frica pt ca multe tari in jur sunt geloase precum Rusia. Dar pana la urma Romania poate fi un exemplu bun. Bravo Romania!!!!
    • +21 (21 voturi)    
      Portul Constanta-atentie DNA (Joi, 2 aprilie 2015, 18:06)

      Horia [anonim] i-a raspuns lui FLORIO

      Nu uitati furaciunea de 16 milioane de euro la digul de larg Port Constanta.Directorii Valeriu Ionescu,Decebal Serban,Daniela Serban,George Visan si Tanase Pepi toti sunt implicat in planuirea si delabidarea sumei.
      • +17 (17 voturi)    
        IN SFARSIT!!! (Joi, 2 aprilie 2015, 17:47)

        iulian [anonim] i-a raspuns lui Horia

        In sfarsit, nu inteleg ce le-a luat atat? Insa, domnilor procurori, sa nu uitam si de restul ca, intradevar, mazare este capul mafiei, dar fara discipolii lui supusi nu ar fi avut ce sa faca! Si aici vorbesc bineinteles de Dorin Ivascu, Constantin Matei si domnul Nicusor Constantinescu, care nu merita sa stea in arest la domiciliu, ci sa fie dupa gratii!!!! Astia au ruinat Constanta, astia au furat sute de milioane de euro, ce cauta inca pe strazi? Faceti treaba pana la capat, va rugam!
        • +3 (3 voturi)    
          Comentariu sters de utilizator (Vineri, 3 aprilie 2015, 4:00)

          [anonim] i-a raspuns lui iulian

  • +28 (28 voturi)    
    Chiar si el (Joi, 2 aprilie 2015, 16:30)

    Bogdan_100 [utilizator]

    Urmeaza ponta?
  • +26 (26 voturi)    
    Mazare si Valcov dupa gratii (Joi, 2 aprilie 2015, 16:36)

    math [utilizator]

    Incet incet toti oamenii tiranului intra la puscarie. Basescu va ramane singur, inconjurat. Munca desfasurata de Ciuvica, Gadea, Ciutacu, Chireac nu a fost in zadar. poporul va fi eliberat din gherele dictaturii. Traiasca PSD !
    Oameni cinstiti, competenti, nesaraci.
  • +28 (28 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 2 aprilie 2015, 17:08)

    [anonim]

    • +10 (12 voturi)    
      Fain ai zas ! (Joi, 2 aprilie 2015, 17:28)

      potaissa [utilizator] i-a raspuns lui

      Io-i doresc eunucului 10 anisori pe la Jilava. Stim toti de ce !
      • -3 (3 voturi)    
        Comentariu sters de utilizator (Joi, 2 aprilie 2015, 20:02)

        [anonim] i-a raspuns lui potaissa

        • +2 (2 voturi)    
          Deci tot nu intelegi (Vineri, 3 aprilie 2015, 1:14)

          potaissa [utilizator] i-a raspuns lui

          Pacat...
          Tabac am si io. Si rabdare.Ca la noi la Apuseni.
  • +25 (25 voturi)    
    urare (Joi, 2 aprilie 2015, 17:14)

    holx [anonim]

    da-i Doamne... la multi ani!
  • +25 (25 voturi)    
    finally..... (Joi, 2 aprilie 2015, 17:25)

    Manes [utilizator]

    ..;....multi inainte coane, la mai mare.....
  • +11 (11 voturi)    
    Credinta?! (Joi, 2 aprilie 2015, 17:33)

    Sani [anonim]

    Eu astept cand se vor baga si popii la inchisoare...cand se va scoate la iveala jegul, prostia si nesimtirea care se ascunde sub sutana popilor....?!

    Cand se va intampla si asta, iar romanii (in mare parte) vor fi bucurosi ca o intreaga clasa de profitori este 'scuturata', atunci intr-adevar vom putea spune ca avem o sansa.
    Sau mai bine zis, cand mare parte din romani nu vor mai confunda spiritualitatea cu teama ancestrala fata de preotime!

    Deaocamdata directia este buna, cu marii 'facatori de cruci' la racoare.
    Primul a fost Becali.
    EU VOTEZ DNA!
  • +21 (21 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 2 aprilie 2015, 17:35)

    [anonim]

    • +10 (10 voturi)    
      distanta Brutarie - Madagascar (Joi, 2 aprilie 2015, 18:49)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui

      am dat pe GPS..si s a blocat GPS ul...inseamna ca e departe rau Madagascar...stai...aaaaa..mi a aparut un mesaj ca ..citez..." nu iti ajunge o viata de om sa te deplasezi de la Brutarie la Madagascar"...ciudat mesaj
  • +7 (7 voturi)    
    confiscari??? (Joi, 2 aprilie 2015, 17:41)

    cobra [anonim]

    Intre timp averea lui este in Paradis...fiscal bininteles cine raspunde pentru asta dlor magistrate corupti???
  • +9 (9 voturi)    
    Si restul cand? (Joi, 2 aprilie 2015, 17:45)

    ELA [anonim]

    Vreau sa ajut DNA-ul sa faca curatenie mai repede in Constanta!!! Asa ca, domnii procurori, nu uitati si de restul coruptilor din clanul mafiot Mazare: Dorin IVASCU, Constantin MATEI, Puiu HASOTTI, Felix STROE, Decebal FAGADAU, Gheorghe DRAGOMIR, Claudiu PALAZ, Florin GHEORGHE! Deci, sariti pe ei:)
    • +4 (4 voturi)    
      Daca stii mai multe (Joi, 2 aprilie 2015, 20:27)

      adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui ELA

      despre acesti borfasi , informeaza DNA-ul !
  • +11 (11 voturi)    
    E BINE DAR NU-I SUFICIENT . (Joi, 2 aprilie 2015, 18:04)

    arheopterix [utilizator]

    Nu va imbatati cu apa rece . In Italia dupa operatia ,,mani puliti ,, in care s-a arestat in citva ani aproape toata clasa politica , s-au relaxat si a venit la putere Berlusconi (CORUPT NOTORIU ). In acest moment cele mai corupte tari din EU sunt ..Italia , Grecia , Bulgaria si Romania .Parerea mea ...Pentru a avea efecte durabile campania anticoruptie trebue sa continue in ritmul actual minim 20 -30 de ani . Numai asa vom avea o tara ca afara ! As dori ca internautii prin dezbateri continui sa intretina in atentia opiniei publice aceasta problema esentiala pentru viitorul tarii . MA REFER LA NECESITATEA UNEI CAMPANII INTENSE SI DE DURATA ..
  • +27 (27 voturi)    
    Dar Dragnea, (Joi, 2 aprilie 2015, 18:06)

    dan tulceanu [utilizator]

    Dragnea nu era si el pe acolo ?
    Cred ca alearga pe tusa, isi face incalzirea.
    Ponta este inca pe banca, dar antrenorul (DNA) mai are de facut niste schimbari, asa ca .... poate.
    • +4 (10 voturi)    
      Stai sa termine (Joi, 2 aprilie 2015, 18:36)

      xrogo [utilizator] i-a raspuns lui dan tulceanu

      cu PDL-stii,apoi PSD si PNL,nu la gramada,mai organizati!!!
      • +2 (4 voturi)    
        Comentariu sters de utilizator (Joi, 2 aprilie 2015, 20:05)

        [anonim] i-a raspuns lui xrogo

    • +13 (13 voturi)    
      cred ca e Lovitura de Stat din 2012 (Joi, 2 aprilie 2015, 18:50)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui dan tulceanu

      acolo..se lasa cu "trufe"....ani grei de Studiu la Brutarie
  • +11 (11 voturi)    
    Mazare (Joi, 2 aprilie 2015, 18:42)

    koko [anonim]

    Asteapta si capitanul de echipa.Sa fie intr-un ceas bun!
  • +6 (6 voturi)    
    Pea brain (Joi, 2 aprilie 2015, 19:01)

    Nyk1 [utilizator]

    Eu în locul lui dacă mă simțeam cu musca pe căciulă mă mutam în Brazilia, Cuba, Thailanda, etc.

    Partea bună a lucrurilor: la noi până și hoții sunt patrioți, preferând să facă pușcărie în România decât să fugă din țară.
  • +8 (8 voturi)    
    Mazare arata horror - a slabit groaznic (Joi, 2 aprilie 2015, 19:21)

    bizonul_nou [utilizator]

    de ce oare?
  • +14 (14 voturi)    
    O intrebare (Joi, 2 aprilie 2015, 20:08)

    gigi marga [anonim]

    As vrea sa stiu daca nu s-a putut aranja ca Mazare sa fie incatusat de doi indivizi imbracati in uniforme naziste!?

    Sau macar atunci cand se face reconstituirea... :)
  • +5 (5 voturi)    
    O veste foarte buna ! (Joi, 2 aprilie 2015, 20:33)

    adrian88000 [utilizator]

    Plus cea cu Ioan Nicolae. Urmeaza confiscare extinsa. La ambii ! Asteptam cu incredere ca justitia sa-si faca treaba pana la capat.
  • +4 (4 voturi)    
    Era si timpul (Vineri, 3 aprilie 2015, 4:25)

    dani [anonim]

    Era si timpul.Sper sa nu mai iasa de acolo cel putin 10 ani.
    • +4 (4 voturi)    
      Sa iasa... (Vineri, 3 aprilie 2015, 7:44)

      neagu [anonim] i-a raspuns lui dani

      sa iasa cand io-i spune eu.
      Mazare, saltimbancule, cocalare... sa mori in puscarie (asa cum va jurati voi)
  • +3 (3 voturi)    
    PREVENTIV???? (Vineri, 3 aprilie 2015, 7:48)

    doina [anonim]

    Pai, preventiv trenuia sa fie arestat mai de mult.
  • +3 (3 voturi)    
    ce ţară este aceasta ? (Vineri, 3 aprilie 2015, 8:33)

    PSD-erbedeul [utilizator]

    PSD-erbedeii şi Hoţii din celelalte Partide cred că în caz de forţî majoră vre-un cetăţean va lupta cu arma să le apere hoţiile ?!
  • +4 (4 voturi)    
    KAKE ,Mazare de Baia Mare. (Vineri, 3 aprilie 2015, 9:22)

    N.O.S. [utilizator]

    DNA ,va asteptam si la Baia Mare!Chereches continua sa- si faca de cap dupa modelul lui Mazare - control mass-media , nenumarate sarbatori , handbal de performanta din bani publici,autorizatii de constructii dupa interese.Ne creste pretul la apa cu 25%(urmeaza inca 25) sa acopere smenurile din fonduri publice cu bani din buzunarul baimarenilor.va rugam nu ne uitati.va asteptam de 2 ani de cand ati inceput urmarirea penala.luati dosarele la rand .de ce il sariti pe kake?
  • +3 (3 voturi)    
    Constanta (Vineri, 3 aprilie 2015, 10:08)

    CititorulComentator [utilizator]

    Mai are o sansa!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by