Darius Valcov, audiat din nou la DNA

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 31 martie 2015, 9:01 Dosare Anticoruptie


Tablou confiscat de DNA de la apropiatii lui Darius Valcov 18
Foto: DNA
Fostul ministru al Finantelor Darius Valcov este audiat din nou, marti dimineata, la Directia Nationala Anticoruptie. Darius Valcov a fost plasat in arest la domiciliu in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta. Procurorii DNA au emis o noua cerere de arestare pentru Darius Valcov, intr-un alt dosar, cerere care urmeaza sa fie supusa la vot miercuri in plenul Senatului.

La intrarea in sediul DNA, Darius Valcov a refuzat sa faca declaratii presei.

Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca miercuri contestatia DNA privind arestarea la domiciliu pentru 30 de zile a lui Darius Valcov.

Dupa ce a respins cererea DNA privind arestarea preventiva a fostului ministru, Instanta Suprema a decis joia trecuta ca Valcov sa fie cercetat in arest la domiciliu.

Darius Valcov are mai multe obligatii: sa nu paraseasca imobilul in care locuieste fara permisiunea organului judiciar in fata caruia se afla cauza, a judecatorului de drepturi si libertati si de a se supune restrictiilor stabilite de acestea; sa se prezinte in fata organului de urmarire penala si a judecatorului de drepturi si libertati, a judecatorului de camera preliminara sau a instantei de judecata ori de cate ori este chemat; sa nu comunice cu ceilalti participanti la comiterea infractiunilor, cu martorii, precum si cu ceilalti subiecti procesuali.

Pe durata celor 30 de zile, Darius Valcov poate parasi imobilul unde locuieste pentru prezentarea in fata organelor judiciare, la chemarea acestora.

Potrivit DNA, in cursul anului 2009, Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, l-a contactat pe Darius Valcov, primar al municipiului Slatina, caruia i-a propus ca in schimbul oferirii sprijinului in influentarea factorilor de decizie in vederea castigarii unor licitatii de lucrari pentru obiective situate in municipiul Slatina, orasele Scornicesti, Piatra Olt si Draganesti, sa ii dea 20% din valoarea sumelor incasate (fara TVA). In schimbul acestor contracte, Darius Valcov ar fi primit suma de aproximativ 2 milioane de euro, atat direct, cat si prin intermediari.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1354 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Darius, taie-ti o ureche si te "picteaza" WcP (Marţi, 31 martie 2015, 14:15)

    Plagarus [utilizator]

    Sfaturi : Exerciţiului „zborului în balon” este o practică ideală în cazul unor acţiuni care ne atrag excesiv, care ne captează cu totul, făcându-ne să „uităm de noi”. Este în regulă dacă suntem absorbiţi în contempalrea, unei opere de artă.
    Această detaşare ne permite să ne disociem de acţiunea sau problema cu care ne confruntăm, şi să „reacţionăm la rece”


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by