Avocatii Elenei Udrea au depus plangere la CSM pentru presupuse nereguli ale procurorilor in dosarul Gala Bute: Practic, Laura Codruta Kovesi conduce ancheta in acest dosar

de Alina Neagu     HotNews.ro
Sâmbătă, 28 martie 2015, 14:02 Dosare Anticoruptie


Elena Udrea
Foto: Agerpres
Avocatii Elenei Udrea au depus o plangere la CSM prin care sesizeaza presupuse nereguli facute de procurorii care deruleaza ancheta in dosarul "Gala Bute", fostul ministru sustinand ca ancheta in acest caz nu este facuta de "orice anchetatori", ci de "consilierii personali ai procurorului sef al DNA", potrivit Mediafax."Avocatii Elenei Udrea au inaintat o plangere catre Consiliul Superior al Magistraturii prin care sesizeaza neregulile comise de procurorii care deruleaza ancheta in dosarul <Gala Bute>. Subliniem de la inceput faptul ca nu avem de-a face cu orice anchetatori in acest dosar, ci vorbim de consilierii personali ai procurorului sef DNA. Practic, Laura Codruta Kovesi conduce, de fapt, ancheta in acest dosar", scrie echipa de comunicare a Elenei Udrea intr-un mesaj postat sambata pe Facebook.

In sprijinul acestor afirmatii fostul ministru prezinta, prin echipa sa de comunicare, "cateva elemente punctuale si perfect demonstrabile".

Astfel, Elena Udrea sustine ca "toti oamenii care sunt chemati la DNA sunt intrebati, intr-o forma sau alta, daca stiu ceva ce ar putea sa o incrimineze", scopul final fiind acela de a se genera, cu orice cost, noi si noi dosare penale, fara sa se tina cont de probe sau de faptul ca "toate aceste denunturi ar fi facute sub presiune".

"Pentru ca am vorbit de presiuni, luni, la judecarea mandatului de prelungire a arestului preventiv in ￯Gala Bute￯, ceilalti doi inculpati aflati in arest, Rudel Obreja si Tudor Breazu, au declarat ca asupra lor s-au facut presiuni din partea procurorilor pentru a declara impotriva Elenei Udrea. Au existat chiar si promisiuni privind eliberarea. Asta arata ca nu se doreste adevarul sau dreptatea, ci incriminarea lui Udrea. Se genereaza perceptia publica (reala!) ca oricine declara impotriva fostului ministru al Dezvoltarii este liber", arata echipa de comunicare a Elenei Udrea.

De asemenea, ea sustine ca procurorii "incearca sa ascunda judecatorilor probe si elemente importante care sunt in favoarea inculpatilor" si mai ales in favoarea sa, adaugand ca referatul prin care s-a cerut prelungirea mandatului de arestare contine "trunchieri ale declaratiilor, astfel incat sa se construiasca o poveste".

Udrea mai arata, in mesajul postat pe Facebook de echipa sa de comunicare, ca "procurorii DNA au lasat-o libera pe Ana Maria Topoliceanu (pusa sub control judiciar), desi exista probe foarte clare depuse la dosar ca aceasta a incercat sa-l influenteze si constranga pe Tudor Breazu" sa dea o declaratie impotriva sa.

Totodata, fostul ministru precizeaza ca momentul in care s-a facut prelungirea mandatului de arestare "a fost special ales astfel incat cazul sa pice la un anumit judecator", incalcandu-se "foarte grav principiul ca dosarul sa intre in sarcina unui judecator independent".

"E clar ca luni s-a venit cu o solutie in plic", mai scrie echipa de comunicare a Elenei Udrea, care mentioneaza ca procurorii nu i-au permis fostului ministru sau avocatilor acesteia sa puna anumite intrebari relevante.

"Una dintre acestea era adresata Anei Maria Topoliceanu: ￯daca in ziua in care Alina Bica a fost retinuta, a avut o intalnire cu Gheorghe Stelian in care acesta i-a spus ca a negociat si pentru ea protectie la DNA in dosarele pe care le-ar putea avea?￯ Asta ar fi aratat ca unii sunt tinta, in timp ce altii sunt protejati", se mai arata in mesajul postat pe Facebook.

In final, Udrea sustine ca procurorii nu isi indeplinesc decat pe jumatate indatoririle - "administreaza doar probele care le convin si neglijeaza toate declaratiile si probele in favoarea inculpatilor pe care vor sa-i distruga".

"Credem ca pentru a se infaptui actul de Justitie, modul in care se deruleaza o ancheta penala trebuie sa fie deopotriva legal si echitabil. Din aceasta perspectiva, dosarul ￯Gala Bute￯ nu mai indeplineste criteriile necesare corectitudinii. Ar fi, deci de dorit, ca singura institutie care poate actiona concret pentru stoparea abuzurilor, Consiliul Superior al Magistraturii, sa declanseze o ancheta referitoare la acest dosar", mai scrie echipa de comunicare a Elenei Udrea.

Fostul ministru Elena Udrea este in arest din 25 februarie, in dosarul "Gala Bute", in care este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu organizarea evenimentului de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si respectiv de luare de mita in legatura cu finantarea de catre acelasi minister a mai multor contracte.

In 23 martie, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a admis propunerea procurorilor DNA de prelungire a arestului preventiv in cazul Elenei Udrea in dosarul "Gala Bute".

In 19 martie, Elena Udrea a fost adusa din arest la DNA, pentru a fi confruntata, la cererea ei, cu denuntatorii Stefan Lungu, Ana Maria Topoliceanu, Gheorghe Nastasia si Adrian Gardean.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4692 vizualizari

  • +7 (37 voturi)    
    DNA vrea publicitate pentru mai multa putere (Sâmbătă, 28 martie 2015, 14:25)

    malika ela [utilizator]

    DNA ar trebui sa aiba purtatori de cuvant care sa participe la emisiuni televizate cu avocatii celor care sunt arestati, daca DNA tot are obiceiul sa dea public tot felul de informatii si poze din dosare (ex. Valcov). Asta ar insemna transparenta cu adevarat, nu sa comunici public doar ce vrei tu. Cazul Udrea are multe semne de intrebare la care justitia nu raspunde. Toata avalansa asta de arestari (desi nu sunt necesare dat fiind ca vorbim de persoane care nu sunt pericol public) este mult prea socanta si cu debut brusc, cu multe nereguli de genul: denuntatorii raman liberi, ba mai sunt scosi si de sub acuzari. Numai in comunism denuntatorii o duceau cel mai bine.
    In cazul Udrea DNA poate ar trebui sa dea public in aprilie si extrasele de cont, zilelle de depuneri de bani si etc., care sa demonstreze clar banii luati mita, nu doar niste acuze ale denuntatorilor. 30 zile arest + 30 zile + 30 zile, etc.....si dovezile concrete lipsesc. Prea multa putere (si abuz de putere) nu e sanatoasa si sigura in mainile nimanui.
    • +10 (42 voturi)    
      Udrea fara dovezi in arest si banditii penali libe (Sâmbătă, 28 martie 2015, 15:01)

      Cristiann80 [utilizator] i-a raspuns lui malika ela

      La Udrea abuz total, la penalii si hotii adevarati libertate maxima si cu averile neatinse.
      Eu tot nu inteleg pe cei de la DNA, este peste puterea mea de om educat cu ceva notiuni despre Justitia oin sine sa inteleg acest comportament abuziv aplicat Elenei Udrea!
      De ce DNA se comporta ca recuperatorii, ca mafia, ca persecutorii inchizitiei spaniole? Ce le-a facut Elena Udrea sau mai precis de ce aceasta Kovesi se tine de Udrea ca boala de omul sanatos? Nu exista dovezi ca ea ar fi facut cea mai mica ilegalitate, se fac presiuni asupra d-lui Obreja si a d-lui Breazu ca sa zica ceva de rau despre ea promitandu-li-se libertatea, pai este strigator la cer daca asa se face justitie in anul 2015! Este un comportament primitiv, inseamna ca Justitia a luat-o pe drumul trecutului comunist, persecuta si executa oameni la fel ca securistii lui Ceausescu. Acum securistii si Kovesi ai cui sunt? Carui grup ocult canta in struna, pentru ca ceea ce face azi DNA este de neconceput intr-un stat de drept si european, NATO! Cine i-a masuri, ca ceva trebuie facut in cazul E.U de urgenta!
      • +8 (24 voturi)    
        S-ar putea sa fie vinovata! (Sâmbătă, 28 martie 2015, 16:26)

        AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui Cristiann80

        Dar pana la momentul in care justitia isi va spune cuvantul, e nevinovata potrivit prezumtiei de nevinovatie. Sa hotarasca justitia, nu e treaba noastra! Dar nu pot sa nu observ ca Valcov, cu peste 100 de tablouri si in crestere, cu stenograme, interceptari, dovezi financiare, este doar in arest la domiciliu, spaga fiind mai mare decat in Gala Bute. Ca Mazare iarasi e acuzat de milioane de euro paguba si e bine merci acasa, cu dovezi indubitabile. Ca doi denuntatori in dosarul Microsoft, creierul intregii operatii, sunt liberi si fara proprire pe spagile luate. Asa cum ANAF, in numele luptei antifraude, a inceput sa inchida firme pentru cativa lei lipsa in gestiune, mi-e teama ca DNA sa faca cumva abuzuri in numele luptei anticoruptie, foarte populara, dar care ne poate arunca inapoi nu in era Adrian Nastase, ci in anii '50 ai stalinismului, cand oamenii erau luati pentru ca asa trebuia...
        • 0 (2 voturi)    
          dupa parerea ta (Luni, 30 martie 2015, 13:51)

          scepticu [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

          prezumtia de nevinovatie se aplica doar la udrea , ca la valcov/mazare ai hotarat deja ca sunt vinovati.
          Vreau sa subliniez ca prezumtia de nevinovatie se aplica in justitie, nu in opiniile personale/publice ale cetatenilor. Eu pot sa am orice opinie - si opinia mea este ca udrea-i vinovata de hotie.
          Este normal ca hotii sa fie tratati diferit de DNA , in sensul ca unii colaboreaza cu justitia, altii nu. Iar udrea nu colaboreaza deci sta la arest!.
      • +2 (28 voturi)    
        postaci? (Sâmbătă, 28 martie 2015, 16:42)

        kubbity [utilizator] i-a raspuns lui Cristiann80

        ... doar intreb si eu. nu dau cu parul. :)
        • +3 (17 voturi)    
          Comment sters de user (Sâmbătă, 28 martie 2015, 19:05)

          Lok [anonim] i-a raspuns lui kubbity

          • -4 (6 voturi)    
            luati si de la mine cate un minus,desi.... (Duminică, 29 martie 2015, 14:58)

            oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui Lok

            nu sunt postac.......voua , bunul simt, nu va da de gandit, de ce atatea hoti dovediti, sunt judecati in libertate....???????...la DNA incepe sa puta a politica.
      • +3 (35 voturi)    
        mesaj pentru postaci - mai rasfirati (Sâmbătă, 28 martie 2015, 17:05)

        dadan [utilizator] i-a raspuns lui Cristiann80

        valabil si pentru cine a initiat postul la care raspunzi... adica nu m-a mirat faptul ca din spagile nesimtite si practic din bani publici(deci si ai mei) Udrea&co platea cohorte de postaci in campaniile electorale...se pare ca DNA inca nu a blocat toate conturile si pusculitele... ce crede Udrea ca dreptatea se face la televizor unde sa vina ea si sa planga ca nu are uscator de par? penibil - atata timp cat sunt probe solide judecatorii o sa o tina la racoare multa vreme.... nu inteleg de ce ciuda asta pe procurori si denuntatori ca nu astia o baga la bulau , astia doar o desconspira... adica inteleg ca ie este ciuda pe ei, madam se credea deasupra tuturor , bea cafelute cu Coldea, cu Ghita, ii soptea barfe pretioase lui Base ...etc... credea ca e o blonda desteapta, intr-un final e doar blonda...
        • +1 (5 voturi)    
          mesaj pt postacii acoperiti (Duminică, 29 martie 2015, 0:32)

          nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui dadan

          ar fi interesant sa fie controlati la oua anumiti fosti sefi si actuali potentati din servicii.
          asta n'ar avea de aface cu secretele de stat.
          as fi curios cum stau cu agoniseala alde magureanu, maior, coldea, chiar si cativa sefi din procuratura, dna.

          de asemenea, averea lui cazancioc, nittzu, legaturile lor in Ploiesti.

          interesant ca sefa de la procuratura pt. crima organizata si seful de la controlul integritatii au fost bagati la ...tacere, sub diferite acuzatii.

          cum zicea fostul sef al dna, rezultatele vor apare in condamnari.
          deocamdata e buluc in arestul politiei, mai putini spre penitenciare.

          ramane de vazut.

          pana atunci, hotul nedovedit, negustor cinstit.
          nobody is guilty until is proved guilty.
          prezumtia de nevinovatie.

          in cursul aplicarii justitiei, lipseste un magistrate f. important, care a existat in justitia noastra, pana la instalarea la putere a pcr. anume, judecatorul de instructie, care sa controleze mersul anchetei si daca anchetatului ii sunt respectate drepturile civile, in special dreptul la aparare.
          intre anchetator si judecator este o veriga lipsa, in aplicarea legii.
          rdidicarea procurorilor la rang de magistrati le'a dat o putere prea mare, care, necontrolata, duce la abuzuri.

          nu uitati ce'a spus alesul boborului, herr klauz, la promotia de noi magistrati: sa nu uite ca lucreaza cu oamnei, care trebuie tratati cu deferenta.
          udrea are si ea dreptul sa fie auzita.
      • +5 (11 voturi)    
        USL!!! (Sâmbătă, 28 martie 2015, 17:17)

        Je__ [utilizator] i-a raspuns lui Cristiann80

        Asta e raspunsul la intrebarea ta!
    • +3 (23 voturi)    
      Postaci au fost, postaci sunt încă... (Sâmbătă, 28 martie 2015, 15:57)

      Radu I [utilizator] i-a raspuns lui malika ela

      „poate ar trebui sa dea public in aprilie si extrasele de cont, zilelle de depuneri de bani si etc., care sa demonstreze clar banii luati mita, nu doar niste acuze ale denuntatorilor (...) dovezile concrete lipsesc”
      De când niște profani (postaci?) știu mai bine și se simt datori să dicteze ce ar trebui să facă procurorii, judecătorii? De unde știți că lipsesc dovezile concrete? Credeți că DNA-UL „aruncă” pe piață toate probele pe care le deține?
      Sau poate doamna Udrea se simte un pic „marginalizată”, acum când nu mai vorbește nimeni despre ea, când în plasa DNA-ului au căzut și alți rechini, cu „biografii” mai... palpitante?
      În cazul în care se simte nedreptățită, doamna Udrea poate face plângere la CEDO!
      • 0 (4 voturi)    
        ????!!! (Sâmbătă, 28 martie 2015, 23:01)

        malika ela [utilizator] i-a raspuns lui Radu I

        De cand nu mai e voie sa-ti exprimi public o opinie?! Nu e vorba de a "dicta", nu e vorba de "postaci", e vorba ca exista nedreptati facute de DNA. Nu e corect sa inchizi un om doar pt. a nu comunica cu ceilalti implicati in acelasi caz, iar tu ca insitutie sa dai public doar ce-ti convine din dosar. Corect ar fi sa se faca judecata cu usile inchise, sau transparenta totala...adica sa lasi si apararea libera si sa vorbeasca despre caz. Apropo, tu cum te numesti daca nu postac? Sau ai alta denumire mai academica? Eu zic ca toti cei care comenteaza pe net sunt postaci.
        • +1 (5 voturi)    
          Te dezamăgesc... (Duminică, 29 martie 2015, 11:42)

          Radu I [utilizator] i-a raspuns lui malika ela

          Nu, nu sunt postac, sunt un comentator (ca mulți alții) care e de părere că Justiția trebuie lăsată să-și facă treaba. Și, da, e corect (DNA a explicat de multe ori de ce) să închizi un om pentru a nu compromite probele acuzării! Dacă doamna Udrea n-ar fi făcut atâta gălăgie, trăncănind toată ziua despre tot ce (crede ea că) știe, aruncând cu insulte, acuze, în dreapta-în stânga, sunt sigur că s-ar fi bucurat de alt „tratament”.
  • -1 (43 voturi)    
    La puscarie (Sâmbătă, 28 martie 2015, 15:02)

    CititorulComentator [utilizator]

    Stai acolo pana prinzi mucegai. Tine-i de urat lu' Ridzi, ca saraca nu suporta regimul de detentie.

    HOTILOR!!!
  • +2 (34 voturi)    
    De un lucru sunt convins........ (Sâmbătă, 28 martie 2015, 15:49)

    banateanul. [utilizator]

    E .Udrea nu este si nu a fost o sfanta, ,ea a umblat cu matraseala si dedesupturi
    • +9 (13 voturi)    
      Doar pentru cei cu hotarari definitive e valabila (Sâmbătă, 28 martie 2015, 16:17)

      ty [utilizator] i-a raspuns lui banateanul.

      prezumtia de nevinovatie?
      • -1 (1 vot)    
        Si unde e problema? (Duminică, 29 martie 2015, 21:37)

        Fanfan la tulipe [utilizator] i-a raspuns lui ty

        O masura preventiva ca arestul preventiv nu incalca prezumtia de nevinovatie, aspect recunoscut inclusiv de CEDO...
  • -9 (19 voturi)    
    n-ai înțeles, doamna U? (Sâmbătă, 28 martie 2015, 17:01)

    Gustav666 [utilizator]

    Ți-a ajuns la ureche sfatul lui Medelin Voicu?
    Da-l pe Base si vei vedea cât poate fi de bine. Nu te amăgi, puslamaua urla pe toate drumurile ca te susține dar e ud in pantaloni din cauza variantei in care vei începe cu depanarea amintirilor.
  • +4 (8 voturi)    
    Pan-acum, impartit la zece, cam o... (Sâmbătă, 28 martie 2015, 18:57)

    EU-74-RON [utilizator]

    ....mie de euro de caciula, ar veni...In ce colegiu e D-NA Udrea deputat? ca ma mut si eu!..in loc sa platesc chirie, mai bine-mi platesc o rata...
  • +4 (8 voturi)    
    Situatia se complica (Sâmbătă, 28 martie 2015, 21:45)

    Raceanu [utilizator]

    Udrea poate are sau nu dreptate , vom vedea in zilele urmatoare , dar o data cu cazurile Florica si Pescariu eu nu mai cred in justitie . Ca sunt de vina noile coduri , incompetenta sau subiectivismul procurorilor , unii judecatori corupti , pentru mine nici nu mai are importanta .
    • +3 (5 voturi)    
      aveti o tema buna si lata! (Sâmbătă, 28 martie 2015, 22:50)

      dadan [utilizator] i-a raspuns lui Raceanu

      vad ca mesajul ce-l transmiteti e acelasi ca si mai sus doar ca mai nuantat , ceea ce ma face sa cred ca sunteti grup sau acelasi postac dar cu nume de utilizatori diferiti - adica se incepe cu "poate e vinovata" , "poate are dreptate" ... DAR nu mai am incredere injustie, bla,bla, altii umbla liberi, bla,bla,...procurorii sunt asa si pe dincolo, bla,bla,...prezumtia de nevinovatie, bla,bla....judecatori corupti, bla, bla.... adica inserati mesajele voastre disperate de parca justitia se face in platou la maruta pe baza de lacrimi si emotii... puteti manipula si incerca sa schimbati perceptia despre justitie insa tot degeaba - vedeti cazul Voiculescu.. nu ajuta la nimic, adica cucoana sta ani de zile in pat cu un infractor notoriu iar voi o vindeti de virgina.... va zic eu , lumea de rand jubileaza cand o vede in catuse , poate din frustrare poate din sete pentru justitie , dar se bucura
  • +3 (5 voturi)    
    Aceiasi postaci, acelasi mesaj... (Duminică, 29 martie 2015, 21:39)

    Fanfan la tulipe [utilizator]

    Se vad de la o posta, isi dau plusuri intre ei, dar nu-i problema, justitia merge inainte, nuti ramane in arest si nu stiu din ce vor mai trai postacii....
  • +1 (3 voturi)    
    TEMA DE CASA... (Duminică, 29 martie 2015, 23:14)

    solar [utilizator]

    Interviu cu generalul Dan Voinea: Procurorul general ar trebui anchetat pentru acuzația de omor
    de Sabina Fati , 29 martie 2015 - stire actualizata la ora 23:38, 29 martie 2015

    Hello, postacii , cei platiti si cei neplatiti ! Aveti , iata, o tema de dezbatere .Deci:AVETI CUVANTUL. CU REDACTIA HOTNEWS CU TOT ! INCLUSIV REVISTA 22!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by