VIDEO Monica Iacob Ridzi cere intreruperea executarii pedepsei

de I.C.     HotNews.ro
Vineri, 27 martie 2015, 13:45 Dosare Anticoruptie


Monica Iacob-Ridzi
Foto: AGERPRES
Fostul ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob Ridzi a depus la Tribunalul Ilfov o cerere de intrerupere a executarii pedepsei de 5 ani inchisoare primita in dosarul legat de organizarea Zilei Tineretului din 2009, informeaza Agerpres. Instanta a stabilit termenul de judecata pentru 30 marti.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnata pe 16 februarie 2015 de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru ca abuz in serviciu pe vremea cand era ministru al Tineretului si Sportului.

Cercetarea penala a fost declansata dupa ce Gazeta Sporturilor a publicat o ancheta potrivit careia festivitatile organizate de Ministerul Tineretului cu ocazia Zilei Tineretului (2 Mai 2009), care au avut un buget de circa 600.000 de euro, au fost incredintate fara licitatie unor companii private.








Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4599 vizualizari

  • +9 (11 voturi)    
    Pe ce motiv? (Vineri, 27 martie 2015, 13:48)

    Iviotus [utilizator]

    Nici ea nu are uscator de par in celula?
    • +3 (5 voturi)    
      dap (Vineri, 27 martie 2015, 13:47)

      Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Iviotus

      si la ea tot nesimtire si tupeu
    • +2 (2 voturi)    
      Cum pe ce motiv? (Vineri, 27 martie 2015, 15:48)

      gogu [anonim] i-a raspuns lui Iviotus

      Se apropie Ziua Tineretului si vrea s-o mai organizeze inca odata, barem sa stie de ce sta acolo, E clar nu?
  • +1 (3 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 27 martie 2015, 14:00)

    [anonim]

  • +3 (5 voturi)    
    E greu? (Vineri, 27 martie 2015, 14:04)

    condro [utilizator]

    Monica, ce draga ti-e greu acolo? Nu au conditii pentru tine?
    sa stii ca mai greu le-a fost miilor de familii din tara asta pentru care conditiile de care "te bucuri" tu acum sunt un lux. Asta in timp ce tu furai cu nesimtire din putinul lor. Serios!
    Sa- te-ai imbolnavit cumva, la fel ca toti cei din breasla ta care au intrat la racoare? La fel ca Nastase, Becali, etc, etc?
    Tu stai linistita acolo ca or sa vina sa te scoata oamenii pe care i-ai furat. Sigur or sa vina! E doar o chestiune de timp...
  • +2 (4 voturi)    
    Saraca (Vineri, 27 martie 2015, 14:05)

    CititorulComentator [utilizator]

    Ce mila mi se face de toti mafiotii puscariasi. Traficantilor. Stati la puscarie!

    Ganditi-va INAINTE de a face ilegalitati.
  • +3 (5 voturi)    
    Si noi ceilalti ? (Vineri, 27 martie 2015, 14:11)

    Maria [anonim]

    Multi dintre noi suntem bolnavi in "libertate"si stam acasa fara tratament, fara caldura in casa pt ca nu avem bani sa ne tratam. Medicii ridica din umeri si ne intreaba unde vreti sa mergeti, unde sa va trimit, ce sa va dau? Un medicament pe luna: 7 pastilute, 10 , si mai luati ceva ca nu se compenseaza.....
    Sincer si adevarat am scris.
  • 0 (2 voturi)    
    Daca e vb de sanatatea doamnei (Vineri, 27 martie 2015, 14:20)

    Cataleya [utilizator]

    si daca o comisie de medici specialisti considera ca bolile inculpatei nu pot fi tratate corespunzator, in niciunul din penitenciarele Romaniei, pedeapsa cu executare poate fi intrerupta sau, dupa caz, chiar anulata.. Ramane de vazut ce decid medicii respectivi.
    Dar, din articol nu se intelege motivul pt care Ridzi cere intreruperea pedepsei.
  • +2 (2 voturi)    
    "sa dam bani la handicapati"..... (Vineri, 27 martie 2015, 14:48)

    lili [anonim]

    "Procurorii susţin că Ridzi i-a spus consilierei sale, Ioana Vârstă, că are de cheltuit foarte mulţi bani din minister. Prin urmare, i-a cerut acesteia să găsească oameni şi firme “de încredere”, astfel încât ele să facă profit, o parte din bani să ajungă la decizia lui Ridzi. Vârstă i-a găsit pe cei de la Mark şi Artisan, iar oamenii din MTS au fost complici sau siliţi să dea contractele celor două firme pentru acţiunea 2 Mai. Monica Iacob-Ridzi: N-am greşit cu nimic din punct de vedere penal, politica îşi cerea, hidos, o victimă Există la dosar numeroase discuţii, printre care una purtată pe 13 iulie 2009, cu o zi înainte de demisia lui Ridzi. Procurorii au pus un microfon mobil la unul dintre angajaţii MTS. În birou se vorbeşte despre apropierea anchetei DNA, despre cum pot fi şterse mailurile prin care Monica Ridzi şi angajaţii MTS falsificaseră licitaţiiile. Este înregistrată şi o conversaţie telefonică între Mihai Mărcuţă, directorul de achiziţii, şi Dan Meşină, omul de la IT, în prezenţa lui Ridzi. “Vrea să schimbe ceva la calculator. Ca să nu mai existe, să nu fie văzute de alţii”, îi explică Mărcuţă lui Meşină, invocînd dorinţa lui Ridzi. Meşină întreabă de cine. “DNA-ul de exemplu”, specifică Mărcuţă, moment în care Ridzi zice, rîzând: “Doamne fereşte!”.
    După câteva ore, precipitat şi speriat deopotrivă, directorul economic, Paul Diaconu, îi zice omului de la IT: “Dă DELETE, DELETE!”.
    În altă discuţie, Ridzi află că este înregistrată şi foloseşte următoarea frază referitoare la viitoarele acţiuni ale MTS: “Să fim atenţi cum cheltuim banii pentru alte acţiuni! La televizor se vede că profesorii nu au bani, pensionarii mor de foame şi în spitale e dezastru. Să dăm bani doar la acţiuni sociale”. “Cum adică?”, întreabă un angajat MTS. “Să dăm bani la handicapaţi, la chestii care te apucă plânsu, mila!“, explică Ridzi.

    adevarul.ro/news/eveniment/ridzi-sa-dam-bani-handicapati-chestii-apuca-plansu-mila-1_50abb2947c42d5a6637ec566/index.html


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by