VIDEO Surse judiciare: Darius Valcov voia sa-si albeasca banii obtinuti din coruptie prin infiintarea unei galerii de arta

de Red. Investigatii     HotNews.ro
Vineri, 27 martie 2015, 12:57 Dosare Anticoruptie


Darius Valcov voia sa-si deschida prin interpusi o galerie de arta in care sa expuna tablourile pe care procurorii sustin ca le-a cumparat din banii obtinuti prin acte de coruptie, au declarat surse judiciare pentru HotNews.ro. Deschiderea galeriei de arta era metoda prin care acesti bani erau albiti.

Potrivit surselor citate, Valcov si oamenii sai de incredere ar fi inceput deja amenajarea spatiului din Bucuresti pentru galeria de arta, dar inceperea cercetarilor DNA l-a demarat pe fostul ministru sa isi ascunda tablourile in casele a patru apropiati.

Procurorii sustin in referatul de arestare a fostului ministru de Finante ca tablourile au fost cumparate de Lucian Susala pentru Darius Valcov cu banii proveniti din traficul de influenta savarsit cand acesta era primar in Slatina. Potrivit surselor judiciare, cele circa o suta de tablouri (printre care unele semnate de Corneliu Baba, Pablo Picasso, Nicolae Grigorescu) au fost cumparate de la case de licitatie din Bucuresti.









Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























7003 vizualizari

  • +7 (11 voturi)    
    inspiration (Vineri, 27 martie 2015, 12:46)

    dordetara [utilizator]

    S-a inspirat de la discipolul adrian nastase. Ca veni vorba, domnul nastase poate justifica Louvre-ul de pe Zambaccian?
  • +4 (10 voturi)    
    stupid people (Vineri, 27 martie 2015, 12:49)

    Gustav666 [utilizator]

    Da, si pana sa le pună pe pereți in galeria de arta a preferat sa le ascundă in pereți. Ăștia-s întregi la cap?
    O ultima știre pe surse: se vor demola si câteva cavouri pentru ca sunt informații ca a mai ascuns câte ceva si prin cimitire.
  • +3 (5 voturi)    
    Acum se face Muzeul lui Darius (Vineri, 27 martie 2015, 12:51)

    Vreau sa fiu furat deci votez PSD PNL UDMR [utilizator]

    :))
  • +3 (7 voturi)    
    Sa il facem ministru al culturii ;) (Vineri, 27 martie 2015, 13:23)

    A78 [utilizator]

    Omul merita sa fie ministru al culturii ;)

    Semneaza petitia sa il facem ministru la mișteaux .

    Http://gg.gg/Valcov
  • +2 (4 voturi)    
    Cu Laveta Sandru,drept muza/curator donatoare ? (Vineri, 27 martie 2015, 13:26)

    Plagarus [utilizator]

    Politica-i un hoby sinecura pt. penalii lui Viorel din Pont
  • +6 (8 voturi)    
    Mafioti in toata regula (Vineri, 27 martie 2015, 13:46)

    CititorulComentator [utilizator]

    Problema e ca li se da 1-2 ani de puscarie, si nu li se confisca averile, dupa care chiar sunt spalati complet.
    • +2 (4 voturi)    
      in SUA e la fel dar exista un bonus de 50 ani (Vineri, 27 martie 2015, 14:34)

      linarel [utilizator] i-a raspuns lui CititorulComentator

      la condamnare ...
  • +2 (6 voturi)    
    Incredibil (Vineri, 27 martie 2015, 14:58)

    Ionescu George [anonim]

    Tot vad diverse scenarii despre tablouri. Dar nu spune nimeni nimic despre lingouri, probabil ca dupa mintea lor si-ar fi tras un scaunel in fata la galerie, isi dadea pantofii jos, batea o nicovala in pamant si se apuca sa pileasca o verigheta ceva.

    Banii, au valoare doar daca cei care ii utilizeaza cred in ei, altfel isi pierd valoarea. Lingourile si operele de arta, sunt modalitati de conservare a valorii. Un Rembrand nu isi pierde valoarea niciodata, deoarece este unic, indifirent ce se intampla din punct de vedere financiar pe o anumita piata.

    Chiar nu pot sa cred ca sunteti atat de naivi, sa nu zic altfel.
  • +2 (2 voturi)    
    ANAF (Vineri, 27 martie 2015, 18:08)

    Andrei [anonim]

    Printr-o lege data de acest mafiot, la sute de firme mici li s-a suspendat activitatea (unele intrand in faliment) pentru sume derizorii pe care ei spun ca reprezinta evaziune fiscala. Asta in timp ce mafiotul asta fura milioane de euro. Sper sa-l ajunga blestemul acelor oameni.
  • +1 (1 vot)    
    Bachus - alias Bumbescu e mic copil... (Vineri, 27 martie 2015, 21:20)

    Fanfan la tulipe [utilizator]

    Cazurile de coruptie din Romania dau clasa la filmele cu mafioti...mult mai complexe...si mult prea multe, o cangrena...Succes DNA!
  • +1 (1 vot)    
    De unde atatia bani ? (Vineri, 27 martie 2015, 22:45)

    I Puscas [anonim]

    Nu stiu ce afaceri o fi patronat dl D.Valcov ca primar timp de 8 ani intr-un orasel unde in afara de ALRO nu mai exista decat afacerile ilegale care dureaza tot de ani ale clanulu Bercea?Sumele uriase care sunt asociate numelui d-lui Valcov s-ar potrivi anvergurii unui oras cel putin de talia Timisoarei, daca nu chiar Bucurestiul. Cum nu cred ca D.Valcov ar fi facut afaceri direct cu clanul Bercea-care controla si controleaza totusi cam tot ce se misca in acea localitate in materie de utilizare a bugetului local- ar trebui explorata de catre DNA si pista afacerilor oneroase si deosebit de mari facute cu si in jurul ALRO de catre asa-zisi baieti destepti, cu rusii.
    S-ar putea ca o asemenea pista sa dea cheia provenientei banilor,tablourilor si bunurilor imense de care este suspectat D.Vlasov.
  • +1 (1 vot)    
    Strinu si PIN-ul Gusa(t) ?! (Sâmbătă, 28 martie 2015, 5:57)

    Plagarus [utilizator]

    Strinu Iuliana, directorul economic al Companiei de Apă Olt şi soţie a şoferului lui Vâlcov ,dar si mandatarul financiar al PIN, partidul condus de naşul !
    În 2009 Strinu Iuliana a fost numită cenzor la o firmă din Bucureşti, SC SOCO DEZVOLTARE&MANAGEMENT SA, firmă care îi are ca acţionari pe Sorin Ovidiu Vântu şi nasul Guşă.(flux24.ro)
    Reflectiile Lavetei Sandru :
    " Ma intreb mereu, de ce sa aiba unii trei milioane de euro si altii 3 milioane de lei vechi? Nu-i normal, mai ales ca nu au dobindit cele 3 milioane de euro prin munca cinstita. Pentru ca, daca ar fi facuti prin munca cinstita, nu s-ar teme cind ar fi vorba de vreun control " ;
    De ce pleaca din politica , de colo, colo ?
    " Pentru bani, merg de colo-colo pentru bani. Important este ca noi sa le explicam oamenilor ca lucrurile sunt limpezi. Pe ei numai asta ii intereseaza si de aia stau in politica. De aia vorbim de oligarhi. Ei sunt niste indivizi care numai se folosesc de functiile politice pentru a dobindi privilegii economice."(deontoloaga Sandru Valcov)


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by